Jak na veganství

Jak na veganství https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447654/bmid_jak-na-veganstvi-pMR-447654.jpg 5 24 5

Praktický, čtivý a velmi důkladný průvodce veganským stravováním, čerpající jak z kvalitních vědeckých studií, tak z bohaté praxe dlouholetého vegana – autor je veganem již přes dvacet let, veganství se věnuje také na největším tematickém webu veganka.cz, na svých přednáškách pro veřejnost a v dalších aktivitách (spojených se zdravým životním stylem, sportem a v neposlední řadě s tématy etickými a ekologickými). Kniha není postavena jako přesvědčovací propagace veganství, jejím hlavním tématem je, jak praktikovat veganství zdravě, dlouhodobě a bez zbytečných komplikací. Funguje jako maximálně užitečný nástroj pro každodenní praxi. Vyvrací řadu klišé a dezinformací, které o veganství kolují, současně se ale pečlivě věnuje skutečně kritickým místům ve stravování, na které je potřeba si pro dlouhodobé prospívání organismu dávat pozor.... celý text

Přidat komentář

Kllara
28.12.2021 5 z 5

Velice objektivní příručka pro vegany, kterou opravdu doporučuji! Autor se nesnažil veganství vykreslit jako dokonalou formu života, ale naprosto střízlivě zde probral úskalí, které jsou součástí tohoto stravování také. Přesto jednoznačně převažují benefity a veganství je dle mého názoru opravdu krásný životní styl. Spoustu věcí mne zde překvapilo i přes to, že jsem vegankou již pár měsíců. Celkově mi tedy kniha přinesla užitečné a nové informace, čímž splnila má očekávání.

kate9326
15.11.2021 5 z 5

Praktická pro každého vegana, nebo toho, kdo to chce aspon zkusit, a ne jen kvůli image :-)))


Pajkare
15.02.2021

Velmi praktická kniha.

whack
06.11.2020 5 z 5

Komplexná príručka ako prežiť na rastlinnej strave. Nič zrozumiteľnejšie, prehľadnejšie a pochopiteľnejšie na túto tému nenájdete v češtine, slovenčine ani angličtine. Veľmi pomôže každému, kto chce mať v rastlinnom stravovaní, ale aj vo vegánstve ako životnom štýle, lepší prehľad. Väčšina knihy rozoberá potraviny, ich zloženie a význam, a ponúka jednoduché rady, ako dosiahnuť prijímanie maxima potrebných živín. Nehovorí však len o nutričných hodnotách, ale aj o etických a ekologických dôvodoch pre vegánstvo, a robí to profesionálnou, nevtieravou, nevnucujúcou formou bez idealizovania, ktorá nemôže uraziť vôbec nikoho, dokonca sa nevyhýba kritike určitých foriem vegánstva (slušne). Autor je v tejto oblasti profesionál, pohybuje sa v nej odborne viac než 20 rokov a vie, o čom hovorí. Keď sa vo vegánstve zorientujete a budete chcieť byť preň aj aktívni, prečítajte si následne aj knihu Jak vytvořit veganský svět (Tobias Leenaert).

Květ
13.09.2020 5 z 5

V těch téměř osmi letech, ve kterých se stravuju vegansky, mi informace od Pavla přišly vždycky vhod. A to ať už z článků na jeho blogu, videí nebo záznamů z přednášek. Proto, když přišel s knížkou, nemohla mně - knižnímu maniakovi, chybět. Byť by jen pro projev podpory jeho činnosti. Knížka není náborem ani veganskou propagandou, důvody proč se stát veganem (ekologie, etika, zdravotní stránka) jsou zmíněny jen letmo. V knížce jsou detailně rozebrány spíše úskalí veganského stravování, ať už od suplementace B12, ohlídání si některých jiných minerálů či látek, po sociální aspekty. V knize je množství kvalitních informací podpořených relevantními studiemi, včetně odkazů na zdroje, ostatně to je u Houdka zvykem. Nechybí závěrečné shrnutí a příklad jídelníčku. Líbí se mi, nemám, co bych vytkla.

Štítky knihy

veganství úvod do ...

Autorovy další knížky

2022  96%Moderní sebeobrana
2020  91%Jak na veganství

Kniha Jak na veganství je v

Právě čtených2x
Přečtených25x
Doporučených4x
Knihotéce11x
Chystám se číst20x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x