Jak chutná bolest

Jak chutná bolest https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28596/jak-chutna-bolest-28596.jpg 4 11 3

Kniha skladatele a zpěváka Richarda Pachmana "Jak chutná bolest" popisuje jeho tragický úraz v roce 2000, kdy omylem vypil louh z láhve od Dobré vody, jeho boj o život, několik hospitalizací, lékařské zákroky i následky. Autor zachycuje ve zkratce svůj umělecký život do roku 2000 a detailně popisuje okolnosti úrazu, přístup lékařů, negativní zkušenosti z nemocnic, bolestivé terapie, pneumotorax způsobený chybou lékaře až po velmi pozitivní přístup doktorů v motolské nemocnici. Po šesti měsících, kdy R. Pachman nemohl přijímat potravu ústy a kdy zhubl 25 kg, mu při náročné šestihodinové operaci zachránil život vynikající profesor P. Pafko. Kniha popisuje i nezištnou pomoc léčitelů, pozitivní přístup k životu i návrat autora do vytouženého normálního života, k hudbě i k malování obrazů.... celý text

Přidat komentář

medlovice
03.06.2017 5 z 5

Vlastně jsem vůbec nevěděla kdo Richard Pachman je. Knihu jsem vhodila do krabice na knižním bazaru v domnění že je to nějaký sympatický doktor a takové se v naší knihovně dobře půjčují. A kniha čekala na to až si ji přečtu jako první docela dlouho. Jenže pak to byla jízda. Jedním dechem 70 stran a bez přestání číst dál a dál. Získal si moje sympatie i obdiv. Doporučuju dalším. Na každém školení bezpečnosti práce nám říkají o nebezpečí napití se z láhve v které může být jed. A znám takové případy. Už nikdy se nenapiju z láhve o jejímž obsahu nevím co je. Každou otevřenou petkou třepu a očichávám. Lidi divte se, kniha o přežití a kniha co má smysl . Nezbývá než poděkovat.

Luccy78
24.05.2016 5 z 5

Kniha, kterou jsem doslova "zhltala". Hodně emotivní a silný příběh člověka, kterému těžký úraz úplně změnil život, málem o něho přišel a přesto to nevzdal. Jak sám napsal: "Začal jsem si vážit každého dne, každého svítání, začal jsem být vděčný za každý kousek toho, co je pro ostatní jen běžná každodenní rutina." To jsou slova k zamyšlení pro každého z nás. A já si po přečtení příběhu pana Pachmana uvědomila, jak je lidský život křehký a vzácný a jak stojí za to, to nevzdávat a žít..


Márinka
30.11.-0001 4 z 5

Při čtení mne to bolelo za něj ... hlavně ta bezbrannost vůči zvůli našeho zdravotnictví.

Autorovy další knížky

Richard Pachman
česká, 1966
2014  83%Tylda
2004  82%Jak chutná bolest
2013  64%Kdokoliv
2011  64%Útes
2009  80%Jak chutná život

Kniha Jak chutná bolest je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce4x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x