Slepota

Slepota https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21439/slepota-21439.jpg 4 328 47

Laurii Montgomeryovou, patoložku z Ústavu soudního lékařství města New York, zaujme a znepokojí série úmrtí mladých, zdravých a dobře situovaných lidí, kteří vypadají jako předávkování kokainem. Mezi jednotlivými případy nachází stále více shodných podezřelých příznaků. Z nadřízených míst dostane výslovný zákaz podrobněji tyto případy zkoumat, a tak je začne vyšetřovat na vlastní pěst. Pochopení nenalézá ani u policejního důstojníka Loua Soldana, ani u úspěšného očního chirurga Jordana Scheffielda, přestože oba mají na případě i osobní zájem. Zoufalá Laurie se nakonec obrátí na svého bývalého spolužáka, novináře Boba Talbota, aby celou věc zveřejnil a zabránil tak dalším úmrtím. Novinovým článkem a zprávou v televizi se spustí lavina, která hrozí strhnout i ji samotnou. V kritické chvíli však Laurie přichází celé obludné záhadě na kloub.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Blindsight , 1992


více info...

Přidat komentář

aliza
10.01.2024 4 z 5

Robin Cook je sázka na jistotu. Líbila se mi.

KnihoSny
28.06.2023 4 z 5

kniha byla zajímavá:)


vekkr
11.05.2022 3 z 5

Audiokniha.Velmi průměrné a dost těžko uvěřitelné čtení.Zbytečně mtvých kteří nikoho nezajímají.

Charming
03.11.2021 4 z 5

Neměl jsem žádná očekávání a kniha mě velice mile překvapila :) těším se na další díl.

Páájinka
27.09.2021 5 z 5

Příběh se mi moc líbil. Laurie je úžasná. Války gangů byly taky zajímavé. Těším se na další díly.

Lily101
22.06.2021 5 z 5

Úúúžasná kniha! Po delší době (před touto knihou jsem přečetla dvě jiné knihy od autora) nemám nejmenších výhrad.

Akce a napětí dle mého subjektivního pohledu v knize byly, neb než se vše v knize propojí a tedy dostane konkrétní i úplný rozměr toho, co se děje, chvíli samozřejmě trvá!

EliskaD
24.04.2021 3 z 5

Pěkné a čtivé, ale bez napětí. Kdo a proč činy páchá je známo už skoro od počátku, jen čekáte, kdy, kdo a jak vše odhalí. Žádné detektivní pátrání se tu vlastně ani nekoná. Vývoj událostí je dán spíše jednáním patoložky, kterou pohání vlastní intuice. Určitě si přečtu i další díl série. Hlavní postavy mi byly sympatické a těším se na jejich další osud.

Kostka_ledu
21.01.2021 4 z 5

Ke knize jsem se dostala velkou náhodou, a shodou okolností šlo hned o první díl série. Jsem ráda, že mám do budoucna co číst, ale trochu se děsím, zda knihy v knihovně seženu. :-D
Co se týká samotného čtení, nemůžu si na moc stěžovat. Děj dobrý, napínavý, měl hlavu a patu. Lékařská tematika mě jako téma knih docela baví.
Ačkoli je kniha velmi čtivá, trochu mě místy rušil překlad v kombinaci s nedostatečnou korekturou... Místy opravdu krkolomná slovní spojení, zvláštní interpunkce, překlepy.
S hlavní postavou jsem se úplně nesžila, Lou byl občas jako puberťák, s Jordanem bych ani na tu schůzku nešla a Angelo s Tonym neskuteční patlalové oba - měla bych v reálném světě trochu strach o jejich uplatnění v oboru.
Přesto si další knihy určitě přečtu, vůbec to není špatná literatura.

karimatka1
14.01.2021 4 z 5

Cookovy knihy mám ráda, takže jsem si i tuto přečetla s chutí. Je zajímavé zamyslet se nad charakteristikami některých postav

ivoiro
10.01.2021 5 z 5

Knihu jsem si vybral do Výzvy a výsledek? Velice příjemné překvapení. Napětí, dramatické situace prostě pastva pro moji duši. Určitě si přečtu celou sérii.

Gilnien
08.01.2021 3 z 5

Trochu pomalý rozjezd, konec naopak smršť událostí za sebou. Kniha mě vlastně bavila, ale není to příběh, ke kterému se s chutí vrátím a hrdinka Laurie není ten typ, se kterým nutně potřebujete přečíst další příběh.

smardice
07.01.2021 5 z 5

První detektivka ze série neústupné patoložky Laury, kterou zaujme řada nevysvětlitelných úmrtí po požití kokainu u lidí, u kterých to nikdo nepředpokládal, prošpikovaná dalšími zdánlivě nesouvisejícími vraždami gangsterů Tonyho a Angela, které vyšetřuje policejní důstojník Lou. Zajímavá zápletka, plná nejen napěti a akce, ale i kapkou romantiky.

Rapeh
01.01.2021 5 z 5

Prvné kniha , kterou jsem od tohoto autora četla. Napínavý příběh

Kontryhelka
01.12.2020 5 z 5

Všechny knihy od pana Cooka jsou čtivé,pěkně napsané a příběh má spád a švih. Přečetla jsem všechny, i když jsou na jedno brdo, ale jsou jako droga. Musela jsem číst další a další a další dokud jsem je všechny nezdolala. Ale nelituji. Bylo to opravdu pěkné čtení. Občas celkem mrazivé a kolikrát jsem si říkala, zda všechno to zlo, mamon a nelidskost a nedůstojnost, těm záškodníkům stojí za to, aby bylo zničeno tolik životů, rodin a dobré pověsti. A svědomí? to zřejmě ti prevíti ani neví, co je. V Cookových knihách je barvitě vše popsáno a bohužel se to děje i v reálném životě a světě. Ne každý ctí lidské hodnoty a bohužel pro spoustu lidí peníze, pohodlný život a kariéra nesmrdí. Bohužel dobří a poctiví lékaři a lidé,kterým lékařská etika něco říká jsou pronásledováni a usiluje se jim o život. Hlavně aby nezhatili plány těm padouchům. Ale milovníkům tohoto žánru není třeba dalších komentářů. Ti sami nejlépe ví, jaká četba je ta pravá.

georginaa
01.10.2020 4 z 5

Patoložka Laura má těžký úkol. Zjistit příčinu úmrtí mladých lidí, kteří mají přibližně stejné příznaky. Nikdo ji nevěří, nikdo nechce pomoci až na spolužáka novináře, tím se dostávají do problémů. Musí dokázat pravdu.

iLuciferie
22.06.2020 2 z 5

Za mě dost podprůměrný Cook. Obecně tato "série" mi přijde nějaká slabší. Tento díl je spíše rádoby "gangsterka" než román z lékařského prostředí, což by mi sice až zas tolik nevadilo, nicméně většina postav se chová při nejmenším zvláštně, děj je těžko uvěřitelný a velmi najivní (o hlavních hrdinech ani nemluvě).

Jenny055
20.06.2020 4 z 5

Celkom dobré dovolenkové čítanie.

anája
17.05.2020 4 z 5

Napínavé čtení.

Lotka
03.05.2020 4 z 5

Nebylo to žádné literární veledílo, ale fajn odpočinkovka.

kruppe
12.04.2020 2 z 5

Tohle nesnáším. Vždy se snažím knihu dočíst. A tohle jsem dočítal opravdu násilím. Nutil jsem se přetrpět hlavní postavy, některé monology jsem musel radši přeskočit. Říkal jsem si, že je to román a v románu dochází k vývoji postav. Bohužel u R. Cooka tomu tak není. Hlavní hrdinka je kráva od začátku do konce. Co na tom, že je to doktorka, co na tom, že pracuje na patologii, kde už musela vidět spoustu tragických příběhů a smířit se tak realitou všedního dne. Mohla pochopit, že vše není černé nebo bílé... Přesto se chová neustále jako nána. Ke každému. Stejně tak, prý světem protřelý detektiv seržant Lou. Ten se chová jako zamilovaný puberťák a uráží se jak sedmačka, a to prosím několikrát během 20 stran (připadal jsem si, jako bych četl young adult)... Detektivní linii prohlédnete v první třetině knihy a pak se jen nudíte...Pane Cooku, tak takhle teda ne!