Interview s Allenem Ginsbergem pro Gay Sunshine

Interview s Allenem Ginsbergem pro Gay Sunshine https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28604/interview-s-allenem-ginsbergem-pro-gay-sunshine-28604.jpg 4 23 3

Allen zde vyjadřuje své názory na homosexualitu, politiku spojených státu, Kuby i Sovětského Svazu. Vrací se zde ke svým kamarádům, ale i partnerům (Kerouac, Burroughs), poodhaluje něco ze svých zkušeností s drogami etc…

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Votobia
Originální název:

Allen Ginsberg Gay Sunshine interview with Allen Young , 1976


více info...

Přidat komentář

Kata993
16.03.2023

Za mě osobně to bylo zajímavé a vcelku provokativní čtení. Co bych však vytkla je nadužití slova "buzík", které, když pomineme negativní konotaci, působí vyloženě rušivě, a hlavně neodpovídá originálu, kde je použito slovo "gay". Nevím, jestli v době vydání čeština již přejala toto slovo do svého slovníku, ale upřímně si myslím, že aktualizace je zde nasnadě.

Annie42
04.03.2018 4 z 5

Je to už teraz vlastne také historické čítanie, veľa vecí ma prekvapilo, nadchlo i pobúrilo, zarazilo a donútilo premýšľať. Rozhovor sa nedá zhodnotiť ako celok, je tak hutný a plný rôznych obrazov a informácií, že je dobré sa k nemu vrátiť viackrát. Rozhodne je ale Ginsberg veľmi zaujímavou persónou a nie je na zahodenie si jeho myšlienky dnes čítať, pýtať sa, čo je inak, a čo ešte zostáva stále tak, ako to on zažíval 70 rokov dozadu.


mySaints
26.10.2011 4 z 5

"Kteří kouřili ocasy a nechali si je
kouřit od těch lidských serafínů
námořníků, něžnosti atlantické
a karibské lásky"
A.G.: "Je to uznání jednoduché reality homosexuální radosti. A to byl průlom ve smyslu..veřejného vyslovení citů, emocí, názorů. Ta báseň je chápána jako propagace homosexuality. Spíše je propagací toho, aby lidé o všem mluvili otevřeně."
Tenhle chlapík změnil svět... :-)

Štítky knihy

homosexualita rozhovory

Autorovy knížky

Allen Young
americká, 1941
1996  77%Interview s Allenem Ginsbergem pro Gay Sunshine

Kniha Interview s Allenem Ginsbergem pro Gay Sunshine je v

Přečtených31x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst5x
dalších seznamech1x