Síť

Síť https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131806/bmid_inspektor-van-veeteren-sit-xSZ-131806.jpg 4 320 87

Inspektor Van Veeteren série

1. díl >

Když se Janek Mitter jednoho rána probudí s příšernou kocovinou, najde svou ženu zavražděnou ve vaně. Sám si je jistý, že není vrah, ale dokázat to nemůže. V osudný předvečer s manželkou pořádně flámoval a nyní si nedokáže na nic vzpomenout.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Det grovmaskiga nätet , 1993


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
23.02.2024 1 z 5

Kladné hodnocení bohužel nepřidám.
Zajímavý námět, ale to zpracování bez emocí... podobně napsanou knihu jsem snad nečetla. Jako recept na buchtu - přidejte tohle a tamto, vraha a vězení a hups... je to? Ne, takhle to fakt nefunguje.
Mám tu ještě jednu knihu od autora, uvidíme.

KlariN
01.01.2024 4 z 5

Vtahující start série.
Håkan Nesser je frajer, jenž exceluje v exkurzech do hlav svých hrdinů, pregnantně vystižených vyšetřovacích procesech, často i zcela odzbrojujícím humorem.
Budu se vracet!


Haneez
26.12.2023 1 z 5

Kniha mě nezaujala, za mě ztráta času, nedocetla jsem

šipek
03.10.2023 3 z 5

Za mě to nebylo tak špatné jak některá hodnocení zde na databázi knih. Taková stará dobrá detektivka.

technik1965
03.10.2023 1 z 5

Veľká slabota

DK197
12.09.2023 3 z 5

E-KNIHA: Zajímavý námět, nedokonalé zpracování. Musím se přiznat, že mě v téhle knize vlastně nezajímalo, kdo je vrah. Celé to bylo takové nezáživné. Na tři hvězdičky knihu vytáhly tři věci: 1) doba, kdy byla kniha napsaná
2) zastaralejší způsob vyšetřování, který navozoval punc logičnosti, důvěryhodnosti a pocitově navazoval atmosféru knih Agáty Christie
3) humor a jeden příklad za všechny:
"Jsi si jistý, že už to vyhaslo?"
"Ne, ale jestli to začne hořet, snad si toho všimneme. Vždyť jsme hergot policajti a je nás tu sedm."

m2056
10.09.2023 4 z 5

Kniha je dobrá čte se dobře zajímavý příběh se vám bude před očima odvíjet.

ivzu77
15.05.2023 4 z 5

Celou dobu jsem si říkala, že je to taková mírnější forma detektivky, která se dobře a rychle čte, nic moc krve a popisu detailů vražd zde nenajdete, neurazila, líbila se mi..... Vyšetřovatel VV není nesympatický.
A navíc, když jsme zjistila, že kniha byla vydána v originále už před 20. lety, tak jsme byla ráda, že jsem tuto sérii objevila a zkusím i další díl.

jana277
06.03.2023 4 z 5

Špecifický vyšetrovateľ a iný štýl písania ma zaujali.

hana4834
24.10.2022 3 z 5

Dobrý námět jinak nic moc naštěstí to nebylo moc dlouhé

hana4834
24.10.2022 3 z 5

Dobrý námět jinak nic moc naštěstí to nebylo moc dlouhé

kolacky
04.10.2022 4 z 5

No páni... Tenhle motiv a tenhle vrah by mě nenapadli. V podstatě chudák holka... rodina je někdy na 123...

dlabikk
07.10.2021 1 z 5

Dočteno s velkým sebezapřením. Nudné, nezáživné, místy jsem vůbec ani nevnímala o čem čtu, děj mne nepohltil. Příběh by byl zajímavý, ale styl psaní mi nesedl. Postavy už ani nehodnotím. Mám celou sérii a nevím, zda do dalšího dílu půjdu :o(

hannina
17.07.2021 4 z 5

Není mi ten inspektor zrovna sympatický, ale příběh je to dobrý..... o jednom nešťastném, frustrovaném vrahovi.

mi-380
07.07.2021 4 z 5

Jména, místa a data napovídají, že se nacházíme na konci dvacátého století v imaginárním evropském státu, sahajícím od Holandska k Pobaltí, od Skandinávie k Rakousku, v němž se autor prostřednictvím intuice svérázného komisaře Van Veeterena vyrovnává s traumaty, jež zřejmě kdekomu dovedou vytvořit dvě významné instituce: rodina a škola.
Už pátrám po dalším dílu, tenhle styl detektivky zdá se mi být velmi originální, jak napsala v komentáři Awča: „To byla ale divná kniha.“ U ní to znamená mínus, u mě plus. Díky za tip, kap66.
80 % (aktuálně 266 hodnocení s modrým průměrem 71 %).

Adhara
05.07.2021

Na2,5 hviezdičky. Na to, že to bol príbeh o vrahovi konajúcom z extrémnych emócií, to bol veľmi suchý príbeh bez emócií. Príbeh, v ktorom som si všetky postavy vyšetrovateľov okrem toho hlavného vzájomne plietla, pretože neboli dobre odlíšené. Pasáže z pohľadu vraha išli úplne mimo mňa, boli príliš nejasné (keďže zatajovali vrahovu identitu), nebolo ich ako uchopiť. Rozuzľovanie nebolo postupné, len nič, nič, nič a zrazu tu máme vraha aj s motívom. Veľa v konaní a psychológii postáv zostalo nedovysvetlené. Slabšia kniha.

kap66
03.06.2021 5 z 5

Existuje jen minimum věcí, ve kterých nemám mezi svými známými (zde mezi svými oblíbenými) konkurenci. V zaujatosti Hakanem Nesserem mi ale šlape na paty jediná (broskev28), i když ani ona nedosahuje výšin mého nekritického obdivu k němu :-).
Tuhle sérii jsem načala před pěti lety právě Sítí, s hlavou ještě nepropranou spoustou thrillerů a severských detektivek. Hned mi došlo, že tohle je přesně to, co hledám. Hakane, člověče drahá, tebe jde číst i několikrát. Vymýšlíš zajímavé případy, jenže ty najdu i jinde. Ale Van Veeteren, ten výborný, inteligentní, sarkastický a nerudný komisař, ten je jen tvůj. Jeho úvahy, natož dialogy se spolupracovníky, to je balzám na mou duši. Jak vy mi, chlapci milovaní, dokážete zdvihnout náladu! Proto si dám celou sérii ještě jednou (tentokrát se zkušeností z mnoha desítek přečtených detektivek, těch brutálních a vážných) a užiju si kromě napětí i nadhled a vtipnost. A pěkně poctivě budu psát komentáře a přehodnotím hvězdičky. Síti přidávám po druhém čtení pátou, protože je sice možná lehce slabší než další díly, ale ve srovnání … (viz trochu výše v mém komentáři).
Shrnutí pro vás, Nesserem nepolíbené: nečekejte přehnanou zapeklitost případů ani násilné scény nebo krvavá finále. Kouzlo a originalita jsou skryty v postavách vyšetřovatelů a jejich komunikaci. Mám je ráda.

milary
30.04.2021 4 z 5

Pokud čekáte cokoliv pro detektivku obvyklého, nic z toho tady nenajdete.
Zpočátku jsem četla jaksi roztěkaně, podvědomě vyhlížejíc, kdy TO začne. TÍM jsem nemyslela ani v nejmenším nic konkrétního; koneckonců vražda byla spáchána, situace nastolena, jen mě mátl pocit jakési neuchopitelnosti čteného. Až po pěkných pár stránkách jsem se potěšeně zatetelila nad jakousi formulací, pak zachechtala, přestala loudit řád v poněkud chaotickém a o to štědřejším nanášení vrstev situací, lehce absurdních dialogů a nitkovitého tepu vyšetřování, a spokojeně dospěla k rozuzlení.
Pro tentokrát mi vlastní zápletku zastínilo radostné vzrušení z originálního stylu nově objeveného autora, ale to vůbec nevadí. VanVeeteren se svým týmem bez námahy zaujal pozici mezi těmi, ke kterým se ráda vracím.

Arlienen
20.04.2021 1 z 5

Moje první kniha od autora.....a nejspíš i poslední.
Kniha se mi četla velice špatně, chvílemi jsem byla zmatená a postavy mě ničím nezaujaly.
Vraha jsem tušila hned od začátku, takže žádné překvapení se nekonalo.

gaaabi
08.03.2021 3 z 5

Neurazí, ale ani úplně strašně moc nezaujme... taková lehčí holčičí detektivka... trochu něco jako Bryndza.