Inferno - Speciální obrazové vydání

Inferno - Speciální obrazové vydání https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242036/inferno-specialni-obrazove-vydani-IeB-242036.jpg 5 48 4

Ve svých mezinárodních bestselerech Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a Ztracený symbol Dan Brown mistrovsky mísí historii, umění, šifry a symboly. Nejinak tomu je i v Brownově nejnovějším thrilleru, který se okamžitě po svém vydání stal světovým bestselerem a prodejně předčil i předchozí autorovy tituly. Harvardský symbololog Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob – Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se Langdon musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem, proplétá se přitom nejen labyrintem florentských, benátských či istanbulských uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem narážek a kódů. Jediná vodítka mu v jeho pátrání nabízí jenom Dantova temná epická báseň – a čas přitom neúprosně pádí. Až uplyne, má dojít ke katastrofě, která navždy změní celý svět…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Argo
Originální název:

Inferno: Special Illustrated Edition , 2013


více info...

Přidat komentář

Andělský
29.09.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem dnes dočetl plný dojmů. Velmi ožehavé a vážné téma k zamyšlení je zde zabaleno do stezky odvahy plné historie, mýtů a hádanek. Stránky ubíhaly jako rychlík do Ženevy. Rozhodně doporučuji!

Film je proti knize slabý odvar, velmi zjednodušený.

DennisMoore
26.04.2017 3 z 5

Pro mě bohužel nejslabší román s Robertem Langdonem. Dan Brown se tu až příliš utápí ve vysvětlování a popisech něčeho, co už vysvětlil nebo popsal v předchozích odstavcích a kapitolách, svému čtenáři moc nevěří, a tak nechává postavu s IQ 208, aby se divila triviálním věcem a aby tak jí i nám mohl vše polopatě předžvýkat... A to je velká škoda. Překvapení v poslední čtvrtině knihy je sice překvapivé, ale tak nějak postrádá logiku a jeho objasňování Brown opět nesmírně okecává... V popisech míst a bádání nad detaily uměleckých děl je sice stále jednička, jdou mu i napínavé scény a ani námět knihy není k zahození, jenže co je to platné, když to všechno shodí překombinovanost, nevěrohodnost a tu a tam rovněž nuda. Průměrná kniha - ovšem obrazové vydání se opět povedlo.


Riccia
07.01.2017 5 z 5

Od téhle knihy se také nedalo vstát. Napínavá, plná překvapení a s nečekaným, ale přitom uvěřitelným závěrem.

Erinka333
04.06.2015 4 z 5

Myslím, že ze série Robert Langdon asi nejslabší kus. Chvílemi mi to přišlo jako italský slovník. Ale jsou tam i napínavá místa a zvraty. Jsem ráda, že jsem měla obrazové vydání, člověk se hned lépe přenese do dějě. Určitě nelituji.

Autorovy další knížky

Dan Brown
americká, 1964
2018  77%Počátek
2013  84%Inferno
2010  81%Ztracený symbol
2008  83%Anatomie lži
2005  77%Digitální pevnost

Kniha Inferno - Speciální obrazové vydání je v

Právě čtených2x
Přečtených92x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených9x
Knihotéce39x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x