Ilustrované včelařství

Ilustrované včelařství https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65781/ilustrovane-vcelarstvi-65781.jpg 4 19 4

Ilustrované včelařství je ojedinělý průvodce světem včel. Jeho autor Yves Gustin s humorem a lehkostí (používá prvky komiksu) a zároveň realisticky popisně provází čtenáře základy teorie i praxe včelaření. Dozvíme se zde o včelách a včelařství vše: od anatomie včely, přes skladbu a proměnu včelstva během roku, k popisu, jakým způsobem včely mezi sebou komunikují, o významu opylení nebo variantách krmení, až k návodům jak se stáčí med, vyrábí medovina nebo jak ochránit včely před nemocemi. Kniha je inspirující četbou pro každého. Začínajícího včelaře srozumitelným způsobem seznámí se základy včelařství a také pokročilý včelař najde v knize inspiraci a zajímavá fakta. Nesporným kladem je fakt, že forma vyprávění je přístupná i těm nejmladším včelařům, a knihu ocení i úplný laik nebo učitel biologie. Pro české vydání byla kniha odborně lektorována a přizpůsobena tuzemské praxi a předpisům.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Hobby

Vydáno: , Baobab
Originální název:

L´Apiculture Illustrée , 2008


více info...

Přidat komentář

Sabushenkaxx
05.01.2022 3 z 5

Po knize jsem sáhla, jako náhled do včelařství a velmi mě potěšila. Pomocí ilustrací a krátkých textů si čtenář udělá rychle představu, co včelaření obnáší, a že toho není málo. Jak sám autor zmiňuje, jde stále kupředu a rok od roku se dá dozvědět něco nového. Knihu doporučuji pro naprosté amatéry. Nyní si včelích produktů vážím o to víc. A samotné ilustrace jsou mistrovská práce, klobouk dolů.

Metcheque
01.09.2019 3 z 5

Jako názorná ukázka je to perfektní, včelař nicméně potřebuje spousty informací, tipů a rad, protože včelaření je celoživotní učení. To se však do knihy kvůli velkého množství obrázků žel nevlezlo. Doporučuji zejména začátečníkům, kteří chtějí mít alespoň rámcovou představu.


Military
31.07.2014 5 z 5

Nejsem včelař! Včel se bojím a med nejím.
Ale tahle kniha s krásnou ilustrací přivede k lásce a zájmu o včely i takové jako jsem já!

valda
12.11.2013 5 z 5

Myslím, že tahle kniha je nejvhodnější pro mladou rodinu, která se potřebuje rozhodnout, jestli si pořídit včely. Dozví se z ní zábavným způsobem, co všechno včelaření obnáší ze všech možných úhlů pohledu. Vše je ukázáno na obrovské spoustě obrázků, a řekl bych, že každého kdo si tuhle knihu přečte nebo aspoň do ní nahlédne, inspiruje k pořízení včelstva, nebo v něm alespoň vzbudí zájem o tento obor. Celé podání mi připomínalo taky francouzské seriály Byl jednou jeden ... člověk. Včely vypravování zkušeného včelaře různě vtipně komentují. Někdy přijde pro radu i soused taky včelař. Povedené jsou kresby různých včelích parazitů, kteří tropí podobné neplechy jako bacily z Byl jednou jeden ... život, přitom si ale nemyslím, že by se jednalo o nějakou kopii seriálu. Jenom je autor prostě naladěný na podobnou notu, inteligentního humoru s nadhledem, který baví i mladší čtenáře.

Štítky knihy

příručky včely včelařství, včelaření

Autorovy knížky

Yves Gustin
francouzská
2010  89%Ilustrované včelařství

Kniha Ilustrované včelařství je v

Právě čtených5x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chystám se číst13x
Chci si koupit16x