Hush Baby

Hush Baby https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319398/bmid_hush-baby-1Y5-319398.jpg 4 48 6

Vrakören je vilová čtvrť na pobřeží, na půl cesty mezi Borga a Helsinkami. Zapadlá čtvrť s hrstkou domů a temně šumícím lesem. Perfektní místo pro dobrodružství, ale také tajemství. A právě sem se přistěhuje Olof s manželkou Henrikou a dvěma vyženěnými dětmi, Lukasem a Robin. O mnoho let později se sem dětská psycholožka Robin vrací proti své vůli. Vrakören i s jeho obchůdkem, který vlastní Vinqvistovi, mezitím pohltilo hlavní město. Architekti tu pro společenskou smetánku navrhli nové domy s obřími panoramatickými okny a vysokými zdmi zabraňujícími zvědavým pohledům. Pod luxusním povrchem všechno vře. Všichni tu mají strach, děti i dospělí. Robininu matku místní šikanují, někdo zhanobil zdejší hřbitov a špitá se i o obchodu s drogami. Robin je zatažena do sítě intrik, kde vše ukazuje na dobročinnou organizaci, kterou tu před lety založili.... celý text

Přidat komentář

embi
12.01.2022 4 z 5

Nečtu thrillery běžně. Sáhla jsem po knize kvůli obálce - ostatně u Knihy Zlín to nebylo poprvé. Rozjezd dobrý, napínák, hltala jsem stránku za stránkou. Postupně mě ale neuvěřitelně začala štvát hlavní postava. Konec příběhu mi přišel trochu neučesaný.

Artep25
22.11.2020 4 z 5

Celkem slušný thriller .Byla jsem spokojená .


Sandalkar
22.04.2019 3 z 5

Miluju obálky od Knihy Zlín. Chyběl jen žďabec a byla by to dokonalá kniha.... Krásně rozjetý začátek, který se nepodařilo udržet až do konce. Hezky popsané skandinávské kulisy (to já můžu), všední život hrdinky, retrospektivní prvky i zápletka (ikdyž vcelku průhledná).

!SPOILER! Bohužel mi v hlavě i po přečtení zůstalo několik otazníků? Proč se vrátil Lucas a všechno Robin řekl? Opravdu ho Hans chránil, z jakého důvodu? Co vlastně pálila před domem Henrika a proč hlavní hrdinka odjede od lásky svého života (což sama dvě stránky před tím tvrdí), když je na hraně života v nemocnici. A kam vlastně jede? Snad si tím autorka nechystá půdu pro další díl.

DariDerek
18.02.2017 3 z 5

Něco mezi 3-4*. Bavilo mě to, ale ne zase tak moc. Čekala jsem něco úplně jiného a právě proto jsem asi nebyla nadšená. Více bude v recenzi na www.chrudimka.cz :)

Odehnalka
15.02.2017 4 z 5

Ze začátku se to skvěle rozjelo a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Ale jak se přiblížil konec, nějak se to zadrhlo a posledních sto stran jsem se nutila. Kniha svěží a napínavé tempo neudržela až do konce. Ale autorka přišla se zajímavou zápletkou a dobrými postavami. Celkově jsem spokojená.

sadlo
07.02.2017 5 z 5

Skvělé čtení pro ty, kdo mají rádi "propracovanou" detektivku.Nenudíte se, těšíte se, až si uděláte svoji práci a uvaříte si kávičku a čtete a čtete.