Hrob mé sestry

Hrob mé sestry https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285870/bmid_hrob-me-sestry-kqK-285870.jpg 4 447 146

Tracy Crosswhiteová série

1. díl >

Tracy Crosswhiteová, detektiv seattleské policie, strávila dvacet let v pochybnostech a otázkách, co se doopravdy stalo s její sestrou Sarah. Opravdu ji znásilnil a poté zabil Edmund House, recidivista žijící ve stejném městě, který byl za tento zločin odsouzen? Tělo se ale nikdy nenašlo. Co když vše bylo ještě jinak? Případ byl sice uzavřen již před lety, Tracy se ale s výsledky vyšetřování nikdy nesmířila. V Housovu vinu prostě nevěří. K zásadnímu obratu dochází v okamžiku, kdy je nalezeno tělo Sarah. Tracy je odhodlaná odhalit pravdu stůj co stůj, ale temná a dlouho utajovaná tajemství, která vyplouvají na povrch, Tracy vystavují smrtelnému nebezpečí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Jota
Originální název:

My Sister's Grave , 2014


více info...

Přidat komentář

Gracinka
07.04.2024 3 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst, pak už se mi příběh docela líbil. I když tam bylo zbytečně moc postav. Každý pěkně se jménem i příjmením, mnohdy se zkratkou jména. Jednou oslovovaný tak, po druhé jinak. Byl v tom neskutečný bordel. Polovina jmenovaných byla v příběhu úplně zbytečná, včetně 'případu' mrtvé prostitutky. Vrah byl překvapivý, vypadalo to na úplně někoho jiného.

Lenča727
12.03.2024 4 z 5

Bezva knížka, čte se rychle,do pěti hvězdiček mi ale “cosi chybí (i když sama netuším, co:-). Hlavní hrdinka Tracy, sympaťačka snažící se dvacet let vyrovnat se smrtí mladší sestry Sáry, jejíž tělo bylo konečně po letech nalezeno a jejíž vrah byl sice odsouzen, ale vůbec není jisté, jestli on je tím skutečným vrahem. Tracy celých dvacet let jen sama zná důkazy, díky nimž je na pochybách a věří, že skutečný zločinec je stále na svobodě a že místní policie městečka Cedar Grove vyšetřování případu krutě zanedbala. Nyní, už jako detektiv, se vrací do rodného městečka, aby zjistila, co místní obyvatelé před mnoha lety tajili a zjišťuje, že všecko je úplně jinak. JAK TAKY JINAK u tohoto druhu literatury:-) Další díly s Tracy a Danem ale určitě vyhledám.


katerina1933
03.03.2024 5 z 5

Za mě super. Bylo to čtivé, super postavený příběh a závěr bomba.

ElessaRiverbow
04.02.2024 3 z 5

Ze začátku to vypadalo velice slibně, ale bohužel postupem čtení moje nadšení odpadávalo. Četlo se to dobře a rychle, převážně díky hodně krátkým kapitolám. Jenže i když se tam od začátku hledaly důkazy a poté tam probíhal soud, první polovinu knihy to působilo, jakože se tam nic neděje. Tracy byla fajn postava a rychle jsem si k ní našla sympatie. Naštěstí to zachránil konec, který byl zajímavý a překvapivý. Autor píše rozhodně skvěle, takže se možná pustím i do pokračování této série.

~3,5/5 ~

Nekonečná
19.01.2024 4 z 5

Tento thriller se bude určitě řadit k těm lepším, které jsem četla. Ubrala jsem na hodnocení jen proto, že zhruba v polovině knihy začal být děj poněkud rozvleklý, ale pak se to zlepšilo a konec byl opět čtivý a zajímavý. Hlavní hrdinka měla mé sympatie jako detektiv na vraždách i jako obyčejná žena, sestra, dcera. Těším se na další díl série a doporučuju.

astra3
23.10.2023 5 z 5

Dobrý začátek nové série. Už se těším na druhý díl.

Maky806
28.09.2023

Jo super čtení, jdu na další díl.

miloslav5679
14.09.2023 4 z 5

Celkom slušný thriller, hoci možno dve tretiny knihy to bolo skôr rozprávanie a opis toho, čo sa stalo. Striedanie súčasnosti a minulosti bolo síce dobre zvládnuté, ale už mi vadí, že takmer všetky nové knihy sa hrabú v minulosti. Koniec bol fajn, možno trochu prekvapivý, ale zase šiel ruka v ruke so "súčasnou módou" posledných kriminálok. Kto číta nové knihy možno vie, ostatní sa dočítajú.

Prateri
07.09.2023 5 z 5

Mám sestru. Název knihy Hrob mé sestry vyděsil mou maminku: " Proboha, co to chceš číst?" Protože jsem si to tak osobně nebrala, pěkně jsem si početla. Komentáře jsou tu různé, ale mně se i přes pomalejší začátek kniha líbila moc. Zločinec, jehož zločin vzbuzuje pochybnosti, znovu otevření soudního procesu, nové výslechy, zvraty ve vyšetřování, tajemství i omyly vedou k závěru knihy - ten překvapil.

hana1039
31.08.2023 5 z 5

Pro mě to byl docela slušný thriller, plný napětí,akcí a jak jinak,s překvapením na konci...jdu na další díl :-))

BarkaS
02.08.2023 4 z 5

Tohle byl po dlouhé době svižný thriller se slušnou zápletkou a kupodivu i s hodně překvapivým vyústěním, jelikož jsem se zcela výjimečně nechala nachytat stejně jako hlavní hrdinka. Co je ale trapas, a už jsem to tu psala, je český překlad. Občas se stane, že člověk najde v knize hrubku, překlep, vyšinutí z větné vazby. Ale tohle. Naposledy se mi něco podobného stalo u knihy Druidská brána. Tehdy super příběh rušila naprostá absence korektora. Tentokrát to byl snad Google překladač, kdo knihu překládal (a myslím, že korektor je v tomto případě v tom nevinně, to překladatel, ale asi bych mu to i jako korektor opravovala a přepisovala, protože sem tam je v knize věta/slovo přeložena/o doslovně, bez citu pro český jazyk).

Da_voš
01.08.2023 4 z 5

Napínavý čtení.

Zoulinda
28.07.2023

Těšila jsem se na čtení, ale nějak mě to nenadchlo. Postavy se hrozně pletly nebyly moc dobře popsané. Mistama jsem se dost nudila. A konec byl popsán do 20 stránek....

BarkaS
25.07.2023 4 z 5

Je to celkem svižná záležitost. Koupě nelituju! Jen škoda toho místy drhnoucího překladu, který mě rušil. Např. on the same page se rozhodně nerovná na stejné stránce, ale aspoň na stejné straně. Mnohem lepší by bylo na jedné lodi. Podobných momentů, kdy jsem vyloženě cítila původní znění, bylo víc. Škoda..

iv.ča
13.07.2023 5 z 5

Tohle se četlo samo, skvěle napsané, čtenáře to pěkně potrápí, když si myslí, že je mu to jasné.

Sančez
05.07.2023 4 z 5

Četlo se to fantasticky, ale ten konec byl na mě trošku moc jednoduchej. Ale jinak bezva detektivka. Jdu do druhého díli.

trudoš
04.07.2023 3 z 5

Mám rád odhalování starých záhad, obzvláště jde-li o nějaké to nevysvětlitelné zmizení, popřípadě zločin, jehož následky doznívají i po mnoha letech. Robert Dugoni si atraktivitu podobných motivů uvědomuje a už od prvních stran hraje na jistotu. Naneštěstí v okamžiku, kdy čtenáře nahlodá myšlenkou, že by se minulost mohla odehrát jinak, než jak předpokládá většina zainteresovaných postav, tempo vyprávění zamrzne na mrtvém bodě. Další dvě čtvrtiny románu sledujeme boj hrdinů za osvobozením odsouzeného pachatele a až teprve v závěru konečně dojde na samotné odhalování skutečného průběhu událostí. Bohužel, tak trochu mimochodem, jako by to ani nebylo to nejdůležitější pro celý příběh. Ostatně, i finální rekonstrukce balancuje na hraně uvěřitelnosti, evidentně ušitá horkou jehlou, aby povinnost ukázat na viníka byla splněna, stejně jako potřeba něčím překvapit čtenáře.
V důsledku fajn thriller, který si zasloužil větší péči - kdyby se mu jí dostalo, nemusel sklouznout do šedivého průměru.

Hvězdinka
23.06.2023 3 z 5

Průměrná detektivka, dosti rozvleklé, do čtení jsem se musela nutit, bez zvratů.

Megynka
17.06.2023 2 z 5

Kniha mě meohromila, ani úplně nezklamala. Čekala jsem od ní víc a bohužel minimálně polovina knihy mě vůbec nebavila. Postavy nebyly vůbec nějak více vykreslené, nic pořádného se nedělo a dialogy se zdály tak obyčejné ... Pletla se mi jména a celkově to působilo dost chaoticky.
.
Druhá polovina knihy už byla lepší a konečně se začalo něco dít, ale můj názor už to moc nezachránilo. Celkově mě dej nezaujal. Ráda si přečtu názory ostatních.

JustWomen
15.06.2023 5 z 5

Tohle mu sedlo, fakt dobré čtení. Tracy a její sestra a odhalování minulosti. Skvělý konec. Doporučuji.

Štítky knihy

tajemství

Autorovy další knížky

Robert Dugoni
americká, 1961
2023  86%Její poslední výdech
2022  83%Hrob mé sestry
2023  89%Rudí jezdci
2024  80%Dívka v pasti

Kniha Hrob mé sestry je v

Právě čtených12x
Přečtených560x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených37x
Knihotéce344x
Chystám se číst317x
Chci si koupit50x
dalších seznamech6x