Hříchy Havany

Hříchy Havany https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192714/bmid_hrichy-havany-C1L-192714.jpg 4 31 8

Chtěl urovnat své manželství v exotickém prostředí Staré Havany. Nyní však musí čelit obvinění z vraždy… Kanadský detektiv Mike Ellis doufá, že dovolená s manželkou na prosluněných písčitých plážích v Havaně pomůže zažehnat manželskou krizi. Ještě netuší, že už nemá žádnou šanci – zrovna jako znásilněný a poté zavražděný chlapec, kterého ráno objeví rybáři v moři. Malý Kubánec byl naposledy spatřen ve společnosti kanadského páru, jak žebrá o pár pesos. Pro kubánského inspektora Ricarda Ramireze, šéfa havanského útvaru pro závažné trestné činy, je hlavním podezřelým. A podle kubánských zákonů má inspektor pouhé tři dny na to, aby shromáždil veškeré důkazy a viníka usvědčil. A prvním nezvratným důkazem se stává peněženka Mika Ellise, nalezená u mrtvého chlapce. Na pomoc Mikovi přijíždí kanadská právnička Celia Jonesová, která má pouhé dva dny na zpochybnění obžaloby a nalezení alespoň jednoho důkazu, který by svědčil ve prospěch Mika. Vyšetřováním postupně vyplývají na povrch hrůzná odhalení, kdy ani jeden ze zúčastněných není bez viny…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Galatea
Originální název:

The Beggar´s Opera , 2012


více info...

Přidat komentář

Kíťovec
30.01.2020 3 z 5

Knihu bych doporučila pro poutavé popsání reálného života na Kubě. Příběh byl překvapivě zamotaný, ale ke konci už jsem se musela jen usmívat. Bylo to tak zamotané, až přemotané.

katerina5544
08.03.2019 5 z 5

Detektivka dobra, ctiva, libila se mi a doporucuji k precteni. Informace o Kube velice zajimave.


Terinka30
24.01.2019 4 z 5

Nebyla to zrovna kniha, kterou bych přímo hltala a těšila se na každou další stránku, ale celkově nebyl příběh vůbec špatný.

happy-smile
17.11.2018 3 z 5

Knihu si velmi cením za vykreslení prostředí Havany v době, kdy zde byl ještě docela striktní komunismus a prostředí Kubánců a turistů bylo úplně odděleno (naštěstí dnes už to tak není). Člověk se dozví hodně zajímavých věcí. Detektivní zápletka byla docela zajímavá a autorka postupně v několika vlnách odhaluje, jak to vše vlastně bylo. Ke konci ale autorka přidává trochu moc nereálné a zašmodrchané patálie s prostitutkou Marií. Tím se uvěřitelnost celého příběhu razantně propadla. Kniha sama o sobě byla napsaná docela kostrbatě, takže nemůžu dát více než tři hvězdy.

JaneTrafy
26.05.2018 5 z 5

Knížka mě zaujala. Ke konci jsem tušila kdo by případným vrahem mohl být. Ale bylo tam pár situací, které mě překvapili, které jsem netušila. Tuto knihu mohu s klidem doporučit. :)

knihomolka525
06.03.2018 3 z 5

kniha mě hodně bavila tak do první poloviny potom už jen bezmocně přihlížíte jak se spisovatelka zamotává do svých kombinací.Vzhledem k ceně knihy jsem jí to i odpustila

naroznej
11.08.2016 3 z 5

Z mého pohledu je tato kniha zdařilá po stránce reálií. Doporučuji všem lidem , kteří Kubu znají , či tuto zemi navštívili. Na druhou stranu detektivní příběh je hodně překombinovaný a z mého pohledu minimálně realistický. Korunu všemu nasadila autorka postavou prostitutky Marii , ze které se na konci příběhu vyklubal kdysi zneužívaný kluk , který podstoupil změnu pohlaví..

roro
31.07.2016 4 z 5

První tři strany jsem se zděsila,cože jsem si to koupila,pak jsem přečetla za dva večery.Zaujala mě i díky tomu,že jsem v Havaně byla a v knize jsem ji viděla z temnější stránky...

Štítky knihy

Kuba ostrovy krimi

Autorovy knížky

Peggy Blair
kanadská, 1955
2014  77%Hříchy Havany

Kniha Hříchy Havany je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce98x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x