Hřích první noci

Hřích první noci https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93820/bmid_hrich-prvni-noci-jdi-93820.jpg 4 123 27

Když se zhýralec Gabriel de Richnau v den svých dvacátých osmých narozenin ožení s krásnou Kristinou, nevlastní dcerou vypočítavé vdovy Eufrosiny Peréniové, jde mu jen o to, aby splnil otcovu poslední vůli a získal rodinné panství. A tak hned druhý den opustí mladou manželku i Richnavský hrad, aby pokračoval v dosavadním způsobu života. Cesty osudu jsou ale nevyzpytatelné... Jana Pronská, úspěšná slovenská autorka historických romancí, nám nabízí strhující příběh plný vášní, intrik a lásky.... celý text

Přidat komentář

Senza Jenka
24.02.2024 3 z 5

Je to takové... naivní, trochu banální. A dost pohádka, ale docela roztomilá.

dracek 07
31.10.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny ...příjemné čtení , hezký příběh ..cetla se mi velice dobře ..


MarkétaI.
20.06.2020 2 z 5

Příběh se mi zdál zajímavý, tak jsem si knihu koupila, bohužel přišlo zklamání. Knihu jsem dočetla do konce s velkou námahou.

LucyBooks
25.04.2020 5 z 5

Normálně historické knihy nečtu, ale této nelituji.
Četla se mi velmi rychle, postavy se mi zalíbily a i střídání pohledů postav.
Opravdu velmi nenáročná knížka na odpočinek. Jsem ráda, že čas od času si také přečtu české autory, když jsou tak šikovní.
Doporučuji.

leleia
11.03.2020 2 z 5

Touto knihou jsem se rozhodla začít svůj každoroční knižní maraton. Kdybych si nepředsevzala, že každou z přečtených knih okomentuji, ani bych tento komentář nepsala...
Předem se omlouvám všem fanouškům Hříchu, ale ta vysoká hodnocení opravdu nechápu. Příběh je hloupoučký a z velké části předvídatelný. Chápu, že to ke knihám tohoto žánru patří, ale přece... Chvílemi jsem měla pocit, že se autorka snažila zakomponovat všechna klišé, na která si vzpomněla. Postavy byly nevýrazné (a ty zajímavější nebyly nijak rozvinuty), jazyk taky nic moc, autorka si oblíbí slovo, použije je dvacetkrát na třech stránkách, ale pak už nikdy, občas chybí uvozovky u přímé řeči.
Dvě hvězdičky za ukrácení dlouhého odpoledne, ale opravdu jsem četla lepší historické romance.

_Joker_
28.07.2019 4 z 5

Skvělá kniha na relaxační čtení. Přečteno jedním dechem. :)

martina5069
20.06.2019 4 z 5

Čtyři hvězdičky si kniha určitě zaslouží, byla to krásně čtivá romance o dvou ztrápených duších. Někdo tu psal komentář, že mu kniha připoměla popelku a já musím souhlasit. Byla to pro mě první kniha od této autorky a jsem si jistá, že určitě né poslední.

IrennCasman
12.10.2018 5 z 5

Smutný příběh dvou milenců, které osud zkouší. Nemohu si pomoci, ale trochu mi to připomínalo Popelku. Smrt otce dívenky, zlá macecha, rozmazlená dcera, psychicky týraná "Popelka". Každý však dostal, co si zasloužil. Mám ráda spravedlivé konce. Jen škoda, že měl tento román tak málo stran. Myslím, že některé okamžiky v životech hlavních hrdinů, by stálo za to rozvést trochu více. Jinak musím knihu hodnotit velice kladně. Určitě stojí za přečtení.

Fizulka71
28.07.2017 4 z 5

Moc pěkná krátká historická romance. Skvělá věc na dovolenou nebo deštivé podzimní dny. Děj rychle plyne, autorka se vyhýbá dlouhým popisům a vysvětlováním, její styl vyprávění strhne, nemohla jsem se odtrhnout do dvou do rána. Ráda si čtu slovenské knihy, udržuju si tak v povědomí tento jazyk, který je našemu tak moc podobný, navíc se mi vyjadřování autorky v knihách líbí, je takové zvláštně neotřelé. Vřele doporučuji na odpočinkové čtení. Užijte si ho!

1259
16.07.2017 5 z 5

Tohle bylo trochu mimo odlišný od toho, co normálně čtu, ale i přesto nelituju toho, že jsem se do čtení vrhla po hlavě a moc se mi to líbilo.

RADIN
09.06.2017 5 z 5

Krásny príbeh,kniha je skvelo napísaná.

pavlinkaa
24.08.2016 5 z 5

Moc hezká kniha, čtení pro romantické duše. Mě se příběh líbil.

evca7271
11.06.2016 5 z 5

Kniha se me moc libila.Odpocinkova cetba a mistama napinave hlavne jak to dopadne se synem,jestli to prezije.

MinaHawke
13.03.2016 5 z 5

Malinko mi příběh připomněl Popelku, zlá macecha všemožně ubližuje své nevlastní dceři.
Gabriel de Richnau, hradní pán se vůbec nechová, tak jak by měl. Zpije se do němoty se svými kumpány, válí se s poběhlicemi a o své dědictví se vůbec nestará. Až jeho strýc Jan de Rychnau musí zakročit. Poví Gabrielovi o poslední vůli jeho otce, ve které stojí, že se musí do svých osmadvaceti let oženit, jinak o všechno přijde. Ožení se tedy s krásnou Kristinou, ale ihned po svatební noci odjíždí pryč.
Uplynou tři roky a o Gabrielovi nejsou žádné zprávy. Až jeho strýc ho vidí u krále coby přeživšího z války. Gabriel jet tak tak unikl smrti a to ho také změnilo. Už z něj není zpustlík, ale mladý muž co chce napravit své chyby.
Kniha plná intrik, lží, ale i lásky a pochopení.

lenča30
13.09.2015 5 z 5

Mě se četla moc dobře,krásná romantická odechovka i se zápletkou....

mac.martina
03.09.2015 5 z 5

pekna knizka a precetla jsem ji na jeden dech. sice to nezacalo moc dobre a po navratu manzela zpet na hrad ho ceka nejedno prekvapeni a jeho manzelka se mu vyhyba a neco tam neni v poradku. Casem na vsechno prijde i kdyz to neni zrovna jednoduche a ceka ho ruzna prekvapeni a nakonec najde i sveho maleho nemocneho synka, ktery se nakonec uzdravi a vsichni jsou nakonec stastni

*Pájuše*
28.08.2015 1 z 5

Obálka vypadala zajímavě a představovala jsem si i zajímavý příběh. Ten mě ale nesmírně zklamal. Začátek, který byl začátkem ničeho a pak přímo rovnýma nohama nastoupit do rozjetého vlaku. Tak mi přišlo několik kapitol. Pak už to šlo z kopce a prudce dolů.
Ze zajímavých postav udělala autorka tak akorát šašky s achich, ouvej bolístkami a dost neuvěřitelným chováním. Nevím, příběh by ani nebyl špatný, nebýt... jak to jen říct, přeslazenosti.
No nic, do další knihy z pera téhle autorky se pouštět nebudu.

helenkan
15.08.2015 3 z 5

Pěkná oddychovka na jedno odpoledne.Nezklamala.

smartasan
01.06.2015 4 z 5

Moc pěkná knížka, dobře se četla.... mohu jen doporučit!

Blančitos
27.01.2015 3 z 5

Velice příjemný a dojemný historický příběh z pera slovenské autorky. Nečekala jsem, že mne děj dokáže tak vtáhnout a že budu pořád chtít číst a číst. Nadruhou stranu ale nešlo o nic tak převratného a konec byl vyloženě přeslazený. Proto dávám 3 hvězdičky. :)