Hrdinové Ledového moře

Hrdinové Ledového moře https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47123/bmid_hrdinove-ledoveho-more-wat-47123.png 4 13 3

Ve druhém vydání vychází desítky let v Lidových novinách nepovšimnutý, nevydaný třetí díl vyprávěnek slavného polárního cestovatele Jana Wenzla, navazující na slavné opusy Třicet let na zlatém severu a Po stopách polárních medvědů. Čtenáře přivádí opět na daleký sever, na Novosibiřské ostrovy mezi Eskymáky, lovce kožešin, mořeplavce a zlatokopy. Titul, jenž poprvé vyšel před šesti lety a byl ihned rozebrán, ilustroval Michal Halm. Doplněno o CD nebo DVD z produkce Carpe Diem Records.... celý text

Přidat komentář

boxas
01.01.2023 3 z 5

Zvláštní, syrová kniha o tom, jak se žilo na dalekém severu. Nevím, co by Eskymo Welzl řekl "multikulti" světu, Green Dealu, militantním ochranářům přírody a dalším jevům dneška. Jeho svět byl úplně jiný. Lovili, aby přežili a když měli smůlu, třeba že si stoupli na špatný led, tak umírali. Jednou táhli lososi, pak sardinky, jindy narazili na tuleně a zase jindy měli hlad. Myslím, že dnes by takovou knihu už nikdo nenapsal. Neměl by odvahu ji napsat.

Luigi1
09.12.2022 5 z 5

Zde popisuje osudy eskymáků a polárníků.


R47
03.02.2021 4 z 5

Pořad před očima vidím ty eskymaky propadající do ledu nebo zmrzlé polárníky. Mrazí z toho. Není to tak optimistické čtivo jako ostatní welzlovky. Ale stejně podmanivé.