Hráč

Hráč https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217990/bmid_hrac-217990.jpg 4 234 62

Pavel Vencl série

< 2. díl

Jsou čtyři roky po válce a do psychiatrického sanatoria v Bavorsku, kde se léčí převážně prominenti fašistického Německa, je umístěn muž, který neví, jak se jmenuje, ani kým byl za války. Jediné, co o něm okolí ví, je, že se zřítil s letadlem při útěku z Československa. Mluví německy, ale jak se mu postupně vrací paměť, vzpomíná si i na další jazyky a fragmenty z minulosti, které se skládají v mozaiku jeho předešlého života… Vynikající román českého autora, v němž volně navazuje na své nejznámější dílo - Útěk do pekel, který se stal čtenářským bestsellerem.... celý text

Přidat komentář

Peter73
01.03.2024 5 z 5

Vynikajúce pokračovanie. Kniha má zvláštnu atmosféru, dýcha na Vás z každej strany, doslova Vás prenesie do doby po druhej svetovej vojne. Pavel Vencl je opäť v osídliach agentov, plní misie, tak povediac trochu svojsky, je slušne drzý, vedomí si svojich schopností, vycvičený a skúsený permanentným "utekaním". Je ešte pomstychtivejší ako v predchádzajúcom diele. Kniha ma bavila a zhltol som ju ako malinu. F. Niedle vie písať dobré knihy, viac superlatív už nedám, odporúčam prečítať.

soupik2012
31.01.2024 5 z 5

Pobyt v psychiatrickém sanatoriu, byl něčím novým a já se těšila na další zajímavý příběh. Bohužel následující československá operace, ale především ta argentinská jsou pouze nastavovanou kaší z předchozí knihy. Nejvíc mi ovšem vadilo to neustálé opakovaní předchozích operací. Kdybych nečetla úvodní část této série, tak budu velmi spokojená. Ale když mohu srovnávat, tak je druhá část výrazně slabší. Zapisuji 4,5. Audiokniha je povedená a velice dobře ji načetl pan Petr Neskusil.


ivoiro
14.10.2023 5 z 5

Opět velmi napínavé čtení prokládané svérázným humorem i když s neveselým koncem.

Pasadenka
15.07.2023 4 z 5

Toto chtěné-nechtěné pokračování nebylo až tak dobré. Pořád zábavné čtení se potýká s problémem, že ve směs bilancuje nedokončený první díl a čtenářům podsouvá trošku příjemnější zakončení. Ale neubráním se pocitu, že to bylo tak trochu už moc a víc by mě bavila kratší verze v první knize.

Pořád ale platí, že je to hodně zábavná a čtivá knížka a Pavel si pořád drží své kouzlo, takže hodnotím stejně, jak první díl. :)

Johny_H.
08.01.2023 5 z 5

První půlka byla lepší, ale i ta druhá šla velice dobře. Rozhodně to bylo lepší něž první díl a těším se na další knížky od tohoto autora.

salexice
05.10.2022 5 z 5

Volné pokračování ságy o Pavlu Venclovi - jemnější, měkčí, sentimentálnější. Pro mě možná škoda, mě se ta původní podoba hlavního hrdiny líbila více (taky bych si od něj s chutí nechala život komplikovat :-)). Ale jinak spousta napětí, vtipu. Přečteno jedním dechem.

orson
29.06.2022 4 z 5

Toto pokračování se mi líbilo trochu více než první díl, ale hlavní hrdina byl už trochu moc nesmrtelnej :) Nicméně jako oddechovka to bylo fajn.

Jerry.69
23.06.2022 5 z 5

Druhá část této ságy už lehounce zjemnila a nedosahuje drsných parametrů díla č1. Nicméně pořád je to jízda!
Jen ten závěr! Tak rychlý konec s tolika otázkami sice přináší touhu sledovat vydání dalšího dílu, ale přeci jen jsem zvyklý u tohoto autora na poněkud uhlazenější a ucelenější zakončení jednotlivých dílů. Takže super...ale...

iceVS
22.04.2022 5 z 5

Ještě že je to jen fikce.
Jinak je to přesně ten týpek, co bych chtěla, aby mi komplikoval život :-D

hapac
11.04.2022 5 z 5

Byla jsem překvapená již při čtení prvního dílu. No a pokračování nemá chybu. Je to úplně jiný Niedl než jeho historické romány, příběh je to hodně drsný, někdy možná až neuvěřitelný, ale rozhodně čtivý.

Pechule
25.02.2022 3 z 5

Souhlasím, čte se dobře, ale nezaujala mě až tak, jako první díl. Vadila mi nesmrtelnost hlavního hrdiny, jenž se dostal z každé prekérní situace. Sympatický mi byl svým suverénním a drzým chováním, které občas vytvořilo i úsměvnou situaci. Děj mi brzy z hlavy vymizí.

Šnek86
24.01.2022 4 z 5

V tomto díle Pavel po útěku z ČSR ztratí paměť a postupně rekapituluje svůj předchozí život, až zas paměť nalezne. Pak se z něj stane takový kříženec Švejka a Jamese Bonda a vydává se osvobodit Roberta a následně i Inéz.Proletí opět celý svět, aby se na každé zastávce nevyhnul přestřelkám a splnil tak co si uložil za úkol.

konicekbily
03.10.2021 5 z 5

Česká bondovka z poválečného období je napsána kvalitním autorovým stylem, hezkými napínavými scénami a mnohdy humornými dialogy - celé je vyprávěno hlavním hrdinou. Dobře jsem se pobavil.

malýčtenář
17.06.2021 5 z 5

Po přečtení prvního dílu, jsem už věděla,co můžu očekávat. Opět sledujeme neuvěřitelné dobrodružství hlavního hrdiny Pavla Vencla. Zdálo by se,že už není čím překvapit, ale spisovatel má neuvěřitelnou představivost. Znovu se kniha čte s napětím a nevím, jestli ještě nebude další pokračování. Konec je takový otevřený.

orinka3
06.06.2021 3 z 5

Čte se to báječně. Vyloženě odpočinková četba. Hlavní hrdina je hrdina každým coulem. Své nepřátele hravě přelstí a smrt rozsévá levou zadní. A tak trošku machruje. Kromě toho je světoběžník těžkého kalibru, vyzná se v Jáchymově, osvobozuje v Argentině a dokonce hovoří mezi čtyřma očima s božskou Evitou Perónovou. I ona podléhá jeho šarmu a je mu nápomocná v hledání jeho ztracené lásky. No, s tou Evitou už to pan Niedl podle mě dost přehnal. I kdybych věřila všemu, tak tomuhle opravdu ne. Jakoby nestačilo, že Pavel v kartách obehrál každého, koho si zamanul! Jelikož mám sice ráda hrdiny osvoboditele, tak zrovna tenhle mi bůhvíjak sympatický nebyl. Takže bez milosti dávám hodnocení pouze průměrné.

soukroma
08.12.2020 4 z 5

Po prvním díle jsem věděla, do čeho jdu. A autor usnadnil práci sobě i mně, protože se postupem vracel k událostem předchozí knihy Útěk do pekel - pod pláštíkem řešení ztráty paměti Paula Vencla - tak často, že se mi vše postupně z dřívějšího čtení poskládalo (i hrdinův charakter jsem rozpoznávala). Možná proto jsou poválečné osudy Pavlovy trochu koncentrovanější (záchrana přítele v Československu a lásky v Argentině), bez velkého hýření náměty a nápady. Z tohoto pohledu pro mne lepší než první díl, byť stále nemohu všemu uvěřit, natož aby se mi hrdina a jeho činy líbily. Čtivé to ale je, zejména první část z německého psychiatrického ústavu je velmi dobrá. 85%

jehanys
05.10.2020 2 z 5

První díl byl dle mého názoru lepší. V této knize mi hlavní hrdina trochu připomínal Ramba. Škoda. Moc akční a přehnané. Někdy méně znamená více.

4xbabča
05.07.2020 5 z 5

Pokračování životního příběhu dobrodruha Pavla Vencla bylo opět super čtení. Celá kniha od začátku až do závěru je plná napětí a určitě pobaví každého čtenáře.

Kerberos
13.04.2020 5 z 5

Skvělé pokračování,akční,napěchované dějem,exotická prostředí.Pavel Vencl je prostě světoběžník a všeuměl,který si poradí v každé situaci.Ale historické romány p.Niedla se mi líbí ještě víc.

Hanys_
07.03.2020 2 z 5

První díl jsem nečetl a po tomhle to v plánu ani nemám. Pavel Vencl. Český James Bond, mistr karetních her, odborník na zbraně a přeborník v soubojích 1 na 1. Lamač srdcí...no mohl bych pokračovat. Tou návštěvou a automatickým přátelstvím se samotnou Evitou se to stalo ke konci fakt trochu sci-fi.