Hra

Hra https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20200/hra-20200.jpg 4 133 25

Průnik do tajné společnosti mistrů svádění Autorovo dobrodružství, které mu převrátilo život na ruby, začalo na internetu. Dostal jako pracovní úkol dát dohromady knižní brožurku "balicích" strategií, které obíhají na internetu a těší se oblibě. Strauss, kterého vždy zajímal víc James Joyce než sex na jednu noc, se nicméně velmi profesionálně vrhl do "hry", přestal se načas stýkat se svými kamarády, na rady svých nových učitelů si oholil hlavu, přestal nosit brýle, nechal si vybělit zuby a drasticky změnil šatník. Prošel několik seminářů a "škol", vystřídal několik mistrů onoho umění a pod přezdívkou Style (protože se spisovateli prý nikdo nechce spát) začal mít nebývalé úspěchy s takovými ženami, o kterých by se mu před pár lety ani nezdálo. Hra vypráví o skutečných událostech, a přestože působí velmi humorně, domyslit ji do důsledků není pro lidský druh zrovna lichotivé.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Argo
Originální název:

Game , 2006


více info...

Přidat komentář

Koty7
14.03.2024 4 z 5

Dost zajímavý životní příběh tohoto muže a jakéhosi balícího guru. Bohužel se kniha zaměřuje jen na pick up a dál už vám neporadí. I tak ale obsahuje velké moudro. :)

MasterKimi
20.12.2023 5 z 5

Čekal jsem spíš nepříliš záživnou, pokryteckou příručku svádění a dostal nálož nesmírně čtivé, vtipné a zároveň naučné literatury. Pro mě jedno z nejpříjemnějších knižních překvapení.


Kampal
08.07.2023 4 z 5

Začátek knihy jsem přelouskal s pocitem, že ji odložím. Prostředek už se četl lépe a závěr překvapivý a očekávatelný zároveň, jak u takových příběhů bývá zvykem.

nevermore3
17.11.2022 4 z 5

Hra mě velmi překvapila, tím jak v podstatě může být jednoduché ženu svést až do konce. A že jsem zpravidla na takovéto věci nevěřící Tomáš, nemám pocit, že by autor při líčení přeháněl. Často jsem se i zasmál a za závěr to u mě Hra vytáhla na 80%. Překvapuje mě, že se ke knize ženy nestaví odmítavěji, že je ve své podstatě skoro až neuráží. Holky, která toto budete číst, a budete mít přečteno, dejte mi krátkou zprávou vědět, co si o tom myslíte. Docela mě to zajímá :)

LuckyVagabond
14.08.2022 5 z 5

Prostě červená knihovna pro muže. Ale sakra dobře napsaná.

___michal_
07.02.2022 5 z 5

Sonda do světa tzv. "Pick Up Artists" a popis "boomu" balení holek. Neil umí psát a objektivně popisuje světlé i temné stránky randění protkané zajímavými informacemi z evoluční psychologie, manipulace, NLP, chladného čtení a nespočtu dalších oborů. Je to až strašidelné zjištění, co člověk dokáže se správným návodem, a jak moc jsme jako lidé ovlivnitelní. A když necháme morálku a naučná fakta stranou, je to pořád zajímavý příběh o umění komunikace, posedlosti, přátelství, ale i chybějícím smyslu života. 5 hvězd!

ondras666
09.12.2021 odpad!

Podle vysokého hodnocení knihy jsem čekal něco, co mě ohromí. Ano, stalo se, ale spíše negativně.
Kniha plná návodů jak sbalit a okouzlit holku. Ano, pro někoho nadlidský úkol, ale věnovat tomu 450 stran je fakt divný.
Kdyby se kniha řádila mezi ty pseudopříručky, které v Americe chrlí autoři jednu za druhou, pochopím. Ale takhle ne...
Jediné, co je trochu zajímavé je těch pár kreseb. Ale to knihu nezachrání.

Markusak
26.08.2019

Nevím jaké hodnoceni ke knize mám dát a tím pádem radši nebudu nijak hodnotit.

Jak bych to popsal?
Tahle kniha není nejspíš jenom o balení holek a jak jí svést a užit si. To by bylo až moc jednoduché. Tahle kniha má určitě mnohem hlubší princip chápání lidí apod. Jenom to tak nepředkládá pod nos jako většina z nich. Nějaké své kouzlo má. Doporučuji si jí přečíst, ale dávat si velký bacha na to, jak si to všechno vezmete. Nevhodné pochopení knihy by mohlo vést jenom k opravdu špatným činům, který by stály za hov... A byli byste jenom na ženský, jak se říká "slizký". A místo toho aby si vás ženy vážily byste je jenom vystrašili.



Určitě skvělá kniha, pro ty co mají problémy s navazováním kontaktu se ženami. Jenom je třeba neskončit u téhle knihy, poněvadž by vám mohli chybět vědomosti, které by způsobili, že by jste byli schopny ženskou pouze "nadržet" a vzrušit. Vy chcete aby vás žena milovala a mohla s vámi relaxovat v životě. Aby si vás mohla žena vážit a lidi kolem... Avšak to vám tyhle vědomosti tahle kniha nedá. Pamatujte na jednu věc, že přirozenost a autentičnost vyhrává.
Doporučuji po této knize šáhnout také po Cesta pravého muže.

Aki12
31.01.2019 odpad!

Tohle je totálně ta největší blbost jakou jsem kdy viděl. Od kdy při rozhovoru s dívkou potřebujete nějaký návod nebo brožurku? Více asociální knihu jsem opravdu neviděl!
Pro lidi, kteří knihu berou vážně doporučuji čtení zanechat, jít ven, dívat se na lidi v parku a nemluvit! Pořád je to smysluplnější a svět bude i krásnější!

lukas9608
06.01.2019 5 z 5

Velice, velice zajímavé a pokud správně uchopené, může být i užitečné ;)

jaroiva
28.08.2018 5 z 5

Psychologické kličky fungují. Proto je dobré se jich naučit a nacvičit jich co nejvíc aby nakonec člověk zjistil, že nejlepší je být přirozený. Jenomže umí to pak ještě?

V téhle knížce jsem si opět potvrdila, že v USA se člověk může živit naprosto čímkoli. A zároveň jsem pochopila, proč se mi teď nedávno nelíbil Mnich, co prodal ferrari. Už jsem asi alergická na tyhlety instantní příručky o štěstí. A že se jich v poslední době vyrojilo dost na různá témata, jsou většinou napsané rychlokvašenými odborníky, kteří jsou asi tak o jednu lekci před čtenáři.
Strauss to moc krásně ukazuje v této knize.

Jak vydělat? Naučte se pár pouček, udělejte si blog, kde to budete sdílet, postupně přidávejte další zázračné recepty na štěstí, občas uspořádejte kurz nebo workshop... To je dnes, zdá se, základ úspěchu. K tomu bych přidala snahu mít dostatek lajků na Facebooku nebo na youtube...
Děkuji, pane Straussi za tohleto otevření očí. S americkými návody na štěstí tímto definitivně končím.

Zpočátku se to v knize zdá celkem vtipné i poučné, postupně se ale ukazuje absurdita "hry" za každou cenu.

Hra se totiž dá vyhrát jen tak, že přestaneš hrát.

shredo
03.06.2018 5 z 5

Nejaké povedomie o tajoch baliacich techník a slovníkom pickuperov som disponoval ďaleko pred začatím čítania. Zvedavosť, či mi má Strauss, čo ponúknuť, som sa do toho pustil. Na moje veľké prekvapenie to je skutočne dobre napísané. Strauss je chytrý, vzdelaný muž, ktorý si šiel za svojím snom a popisuje nielen manuál balenia, ale je to okorenené životnými príbehmi, peripetiami a ľudskými vzťahmi. Zaujímavé čítanie.

ivana1975
29.12.2017 3 z 5

No co dodat... kreslena blbost pre chlapa ako zbalit zenu...

Shindo
04.12.2017 2 z 5

Knihu som si prečítal ešte pred pár rokmi na odporúčanie kamaráta a kedže som vtedy nemal žiadne skúsenosti so ženami, zhltol som ju a istý čas ju bral takmer ako bibliu, riadil som sa Stylovymi radami a tak. Po čase som zistil, že takýchto baliacich knih je spolu s webmi takéhoto rázu na trhu obrovské množstvo, celý tento PUA biznis mi pripadal miestami až silený a hraný, akoby som šiel sám proti sebe. Paradoxne, ked som si našiel (teraz už bývalú) prvú priateľku, rady z tejto knihy mi pomohli iba minimálne, ak vôbec. V skratke - číta sa dobre, možno donúti nás chlapov k zamysleniu, no nebral by som ju ako manuál.

O77
13.08.2017 5 z 5

Všechno, co jste chtěli vědět o západní společnosti 21.století a báli jste zeptat. Jsem žena a doporučuji to přečíst opravdu každému. Ženám tahle kniha určitě prospěje víc než romány od Jojo Moyes.

dadako
27.04.2017 5 z 5

Tahle kniha mi otevřela oči jako málokteré před ní (spíš žádná). Ženy jsem si stavěl na piedestal a vzhlížel k nim. I když už to po svých zkušenostech dlouho nedělám a romantické představy o dokonalých partnerkách dávno nemám, díky Neilovi jsem pochopil proč tomu tak je. Ke knize jsem se dostal jako typický PFU. I když ze sebe nehodlám udělat PUA robota, myslím že i tak je spousta věcí, které může kniha nabídnout. Ukáže v jakém směru na sobě může člověk pracovat, aby se stal lepším, zábavnějším, charismatičtějším.
S počátku byla kniha na jasných 5*, ale jakmile se dostala do fáze budování Projektu Hollywood, ztratila své kouzlo. Myslel jsem si, že dám 4*, ale konec mě přesvědčil.

negramota
18.04.2017 3 z 5

Knížku jsem četl asi před desti lety. Přiměla mě tehdy směšně se obléct, navštěvovat ve velkém diskotéky a recitovat svým obětem nejrůznější zaříkávadla. Během let jsem ji přečetl ještě třikrát a pokaždé mi přišla pitomější. Český překlad je neuvěřitelně zbabraný. Na knížce, která se tváří dokumentárně, mě ruší velké množství fabulací. Ne co se týče úspěchů autora, nýbrž hyperbolické zveličení jeho předchozí nemohoucnosti. Krom toho jde vlastně o reklamu na jeho další knihy na rozehrané téma. Faktem je, že jsem skrze tuto knihu poznal krom tuctů tupců i několik dobrých přátel.

Rastik
01.05.2016 5 z 5

Četl jsem to pár let zpět, ale co si vzpomínam, tak mě to neskutečně bavilo a četlo se to samo.
Zábavné příběhy ze života, Neila, jak balil holky. Furt jsem musel číst dál a dál, abych věděl, jestli jí/je dostal nebo ne :D
Doporučuju :)

gersie
17.11.2015 5 z 5

Absolutně souhlasím s tím , že je to hezky a čtivě napsané.Je v tom spousty zajímavých a poučných myšlenek. Někoho mohou šokovat , někomu mohou pomoci lecos pochopit. Moc se mi to líbilo.

Ta holka za mnou přijede na tejden na návštěvu do Los Angeles.Koupil jsem ji letenku.I když jsme spolu strávili všeho všudy jen sedum minut, troufám si předpovídat, že se s ní ožením, budu s ní žít, a možná spolu budeme mít děti.

Zaparkovali jsme u terminálu a čekali jsme. "Připravte se na seznámení s mojí budoucí ženou", řekl Mystery své rodině.
"Jen ji zase nevyplaš, jako tu předchozí", zasmála se jeho matka. Zkušenost ji zřejmě naučila, že jediný způsob, jak přežít všechny stresy, kterým ji její manžel a děti vystavovali, byl nebrat nikoho a nic příliš vážně. Život se pro ni stal interním vtípkem mezi ní a pánem Bohem.

mpb1913
08.10.2014 3 z 5

No zhruba po 150 stránkách mě to přestalo bavit. Neil psát umí o tom žádná (snad jen proto jsem knihu dočetl),Pravidla hry už ale asi nedám.