Hostina pro vrány 2

Hostina pro vrány 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122033/bmid_hostina-pro-vrany-2-aVP-122033.jpg 4 651 36

4. kniha série Píseň ledu a ohně, část 2. Nové a opravené vydání. Po staletích krutých zápasů a osudových zrad se sedm mocností vládnoucích jedné říši navzájem zdecimovalo natolik, že jim nezbývá než nyní žít v tísnivém příměří. Nebo to tak alespoň vypadá. Pár jedinců si stále ještě dělá nárok na kdysi zoufale žádaný Železný trůn, ale jsou příliš slabí nebo vzdálení, než aby se jim to mohlo podařit. Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe… Avšak jako v dohře jakéhokoli vrcholného zápasu netrvá dlouho, a začnou shromažďovat zrádci, psanci, odpadlíci a mrchožrouti, hašteřící se nad kostmi mrtvých a nad kořistí přeživších. S tím, jak se lidské vrány slétají ke své hostině z popele, se v Sedmi královstvích rodí nové intriky a vznikají nebezpečné aliance, zatímco ze zlověstného soumraku minulých zápasů a chaosu se vynořují překvapivé postavy. Je to čas, kdy se moudří a ctižádostiví, ale i zrádní a silní snaží pomocí svých schopností, moci a magie přežít kruté a strašlivé časy, jež nastaly. Je to čas, kdy se lidé prostí i urození, bojovníci i čarodějové, úkladní vrazi i mudrcové dávají dohromady a snaží se bojovat o své místo na zemi a své životy. Protože na hostině pro vrány je mnoho hostí ale jen pár jich nakonec přežije.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Talpress
Originální název:

A Feast for Crows , 2002


více info...

Přidat komentář

Kami33
19.02.2023 5 z 5

Napínavé, těším se na další díl.

Briv
13.11.2021 4 z 5

Pořád mě to baví, druhý díl Hostiny pro Vrány se mi líbil mnohem více, než ten první. Pořád nepřestávám obdivovat strukturu zápletek, množství lidí a to, jak se vše prolíná. V tomto Martina obdivuji.


Luigi1
05.07.2020 5 z 5

Kniha splnila mé očekávání a jsem velice spokojen.Konečně to všem vrstvám lidí došlo,že sami nic proti vranám nezmůžou a tak se začínají sjednocovat a pokusí si svoje místo na zemi vybojovat společnými silami.V jednotě je síla.Dopručuji

Kessetra
25.04.2019 4 z 5

Tento díl patří k nejslabším knihám ze série. Začátek byl opravdu poměrně nudný a rozvleklý. Konečně jsem se také dostala do fáze, kdy se už ztrácím v množství postav a irituje mě zbytečné vyjmenovávání postav. Nicméně druhá část knížky nabrala větší spád a opět mě nadchla a nalákala na další pokračování.

Jarda72
12.03.2019 5 z 5

Sice jsem knihu četl rok, ale opět to stálo za to. Následně další díl skvěle navazuje dalšími postavami. Které mi občas v tomto díle chyběli.

martina2704
12.10.2018 3 z 5

Druhá část Hostiny celkový dojem z tohoto dílu trochu vylepšila, ale i tak bohužel musím říct, že mě čtení moc nebavilo, chvílemi i přímo nudilo. Ztrácela jsem se v postavách, zapomínala děj a musela jsem se hodně nutit a přemlouvat, abych vůbec knížku dočetla.

V druhé části je fajn, že děj přece jenom začal trochu gradovat a více se točil kolem hlavních postav. A jo, ke konci jsem už byla i docela zvědavá na pokračování. K Tanci s draky asi neusednu rovnou, ale určitě se do něho pustím - a to jsem si při čtení první části fakt nemyslela...

špulo
03.08.2018 5 z 5

Asi to nie je na 100%. Mňa však táto sága baví. Rád si v nej, spoločne s autorom, prechádzam rôzne detajly tohto sveta. Preto mi nevadí občasná rozťahanosť a pomalosť deja, ktoré by som neodpustil napr. Červenákovi. Ale, Martinovi to žeriem...

CharlesWard
18.06.2018 2 z 5

Velmi volné pojetí 5. sezony seriálu. A v tomto případě jsem tomu rád. 75% knihy mi přišlo jen jako vata pro další díl, zvraty tentokrát byly takové jalové a vlastně ani nikdo důležitý neumřel. Kniha ovšem pokračuje s postavou kterou Martin představil na konci Bouře mečů, čtenář je i nadále nucen trápit se příběhovou linkou s Brienne a častokrát jsem musel myslet na diskuzi o tom, jak moc si potřeboval Marta zrovna zarobit a jak tedy násilně rozdělil jednu větší knihu na zbytečně dvě menší. Právě střídání linek na Severu a Jihu dělá Hru tím unikátním a Hostina pro mě představovala jen jakési "nutné zlo" na jihu, před doufám epickým zakončením Tancem s draky.

Ninjer
25.03.2018 4 z 5

Tyrion pořád nikde. Na konci nám George R. R. Martin osvětlí, že to udělal schválně. Rozhodl se v jedné své knize (v této edici rozdělené na dvě) věnovat se pouze jedné části svého světa, kde se nachází jen určité charaktery, abychom nemuseli příliš dlouho čekat mezi jednotlivými postavami na jejich rozjeté příběhy.

Ještě že tak. Tímhle způsobem se může v knize věnovat postavám ve svém klasické tempu... tj. čekačka cca 100 stránek na pokračování jejich děje.

Ale i když to Martin s množstvím postav neuvěřitelně přehání (nejlepší je, když začne vyjmenovávat každýho lůzra v davu, co má na sobě a odkud je), tak o nich pořád píše mistrovsky. Celý ten svět je neuvěřitelně živý a působivý.

V této části není tolik dramatických a epických scén, ale pořád je to zatraceně dobrá knížka.


Osm hodin čekání na Tyriona z deseti.

achilles
28.11.2017 4 z 5

Pokud to tedy byl nejslabší díl série, jsem rád, že ho mám za sebou. Nebýt Jaime a Cersei, asi bych sundal více než jednu hvězdičku. Kapitoly "Putování s Brienne" byly neskutečně nudné. Zbytečné postavy, kterým Martin dává zbytečný prostor a zbytečnou důležitost, asi jen pro to, aby se kniha dostala do svého tradičního objemu. Jdeme dál....

Ronnie68
16.04.2017 4 z 5

Kniha nebyla úplně zas tak špatná, ale asi jsem od ní očekávala víc, proto jí nemohu udělit 5 hvězd. Prakticky nejvíce se mi líbil až konec knihy ...

Chou
03.04.2017 3 z 5

Tak tahle kniha mi dala docela zabrat. Neustále jsem musela čtení přerušovat a číst jiné knihy. Byla to dost nuda celkem bez akce až na několik světlejších momentů. Opravdu hrozilo, že se ke knize už nevrátí a nedočtu ji. Že v této knize chyběly příběhy poloviny hlavních hrdinů je pravda. Pro mě to byla dost škoda. Autor si mohl odpustit věčné vysvětlování pohnutek všech postav, všeho moc škodí. Věčné monology hlavně Jaimeho před hradem v Řekotočí byly přímo k nepřežití. Nakonec dočteno, ale musím si dát chvíli pauzu protože jestli další díl bude vypadat jako tento tak asi Martina přestávám číst.

radek3060
13.02.2016

No nejdřív jsem to chtěl u čtvrtého dílu odložit. Ale pak bych se k tomu těžko vracel. A nakonec jsem rád že jsem vydržel. I ta změna postav mě nakonec bavila.

Peti
31.12.2015

Druhý díl čtvrté knihy a pro mě velké zadostiučinění - už jsem té Cersei měla právě tak dost - to je pro mě asi nejsilnější zážitek v knize. Jinak mi opět přišlo, že vyprávění chybí trochu spád a příběhy známých postav, ale na konci knihy to autor osvětluje a slibuje je v další knize, tak uvidíme.

Phorbo
17.12.2015 4 z 5

Pro mě slabší díl dosavadní série. Do třetího dílu to gradovalo, děly se skvělý zvraty. Tady je to spíše politický kousek,kde jde hlavně o průběh Cerseiny konspirace. Když se to veme Brienne by vůbec v tomto díle nemusela být, nebo nemusela být tak rozvleklá a Krabba by si mohl pan Martin odpustit. Celý mě to akorát dávalo dojem (i přes jeho dovětek Śačkoliv nevím jeslti byl tady nebo až na začátku tance s draky], že se mu to nevešlo do jednoho dílu), že je to spíše jeden velký filler. Doufám, že splní očekávání a TsD bude opět spojený příběh hrdinů do jednoho velkého celku. Taky mě zarazilo, že v epilogu, nebo někde prostě na konci pan Martin tvrdí, že TsD se pokusí vydat rok po vydání HpV. čekali jsme šest roků. Raději ani nechci vědět jak budeme dlouho čekat na Vichry zimy...

1v8na
11.09.2015 1 z 5

tahle část mě vůbec, ale fakt vůbec nebrala. Vydržela jsem prvních sto stran a pak nazdar a sbohem. Nedočetla jsem to. Což je škoda, ale snad v seriálu mě to bude bavit víc a pátý díl mi to nezkazí.

kusma
13.11.2014 2 z 5

To, že poslední kapitoly byly opět čtivé nic nemění na tom, že jsem z knihy zklamaná. Chyběla mi Zeď, chyběli mi draci, chyběl Tyrion. Věřím, že mi to další díl plně vynahradí!

Snow
31.10.2014 4 z 5

Po přečtení můj pocit vystihuje závěr, proto jen 4 hvězdy...

Tereszka
15.10.2014 4 z 5

Knihu jsem si koupila ve dvou výtiscích, a jak jsem druhou začala číst asi s 4 měsíčním odstupem, úplně jsem zapomněla, co vlastně v té předešlé bylo. Musím uznat, že bez mého věrného kamaráda vyhledávače, bych již byla ve jménech ztracená. Naštěstí mi byl po ruce, a když jsem si nemohla vybavit, kdo je kdo a kam patří, zjistila jsem to a hned se četla kniha lépe. Lépe řečeno už jsem se tak neztrácela. Pro mne byl tento díl šokující, ano souhlasím, byly tam pasáže, kdy jsem jen četla a v duchu si říkala, kdy už bude konec kapitoly, ale v mnoha ohledech to bylo pro mne překvapující a zajímavé. Tak se budu těšit na to, až se pustím do dalšího dílu s očekáváním, jak to bude dále.

Jinak mne docela mrzí, některé spoilery (bez upozornění) v komentářích. Někdy si je jen pročítám, abych se na knihu navnadila a tak je to docela škoda, že hned budu vědět nejdůležitější prvky celé knihy.

Cuchulainn
21.09.2014 3 z 5

Děj není rozhodně tak šokující a dramatický jako v Bouři mečů, ale je pořád velmi čtivě podaný. Musím přiznat, že mne nejvíce bavily linky Cersei a Jamieho. Přes Sama a Brienne jsem se musel přemáhat, přestože poslední kapitola Brienne byla rozhodně nejzajímavější. Pevně doufám, že se Tanec s draky opět přiblíží úrovni prvních třech dílů. Mám na mysli především svižnost děje. Občas jsem se přistihl, že nedokážu udržet pozornost a chvilkami se i nudím.

Kniha Hostina pro vrány 2 je v

Právě čtených8x
Přečtených1 002x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených43x
Knihotéce238x
Chystám se číst108x
Chci si koupit18x
dalších seznamech5x