Horký vítr / Red Wind

Horký vítr / Red Wind https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34613/horky-vitr-red-wind-34613.jpg 4 38 6

Pouštní vítr, horkým suchý fén, kdy se "člověku ježí vlasy, cukají nervy a svědí kůže". V ten čas vejde do poloprázdného lokálu snědý muž a ptá se po dámě v pestrobarevném bolerku. Vzápětí nato se ozve rychlé zaštěknutí dvaadvacítky, zanikající téměř ve skučícím větru, a soukromý detektiv, další z pestré galerie Chandlerových originálních postav, už nemá čas dopít své pivo.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Garamond
Originální název:

Red Wind


více info...

MKrat
MKrat
28.11.2019

Pouštní vítr, horkým suchý fén, kdy se "člověku ježí vlasy, cukají nervy a svědí kůže"... V ten čas vejde do poloprázdného lokálu snědý muž a ptá se po dámě v pestrobarevném bolerku. Vzápětí nato se ozve rychlé zaštěknutí dvaadvacítky, zanikající téměř ve skučícím větru, a soukromý detektiv, další z pestré galerie Chandlerových originálních postav, už nemá čas dopít své pivo...

Misan1993
Misan1993
05.02.2019 4 z 5

Chcete se učit anglicky? Nečtete mirrorbooks. Já se pokoušel svou angličtinu s tímhle zdokonalit a je to jen ztráta času. Zkuste se pustit rovnou do anglické.


Skip
Skip
04.08.2016 3 z 5

Lehkou rukou napsané, skoro jako by jen pro sebe samého, aby vyplnil čas a nenudil se. Jde spíš o lepší průměr v rámci žánru i Chandlerovy bibliografie.

honajz
honajz
23.02.2016 4 z 5

Ať se zde jmenuje detektiv jakkoliv, stejně jsem mu soukromě říkal Marlowe – má prostě všechny jeho atributy včetně náklonnosti k osudovým ženám. Tedy kromě těch z Ruska. Zajímavě propletený příběh, rámovaný suchým, pouštním horkým větrem a v podstatě jednou nocí a jedním dnem, kdy jsem čekal poněkud jiné rozuzlení (to stávající mne poněkud zklamalo, a ta melodramatičnost konce a házení perel rackům mi přišlo Marlowa i Chandlera nehodné). Najde se zde i pár dobrých hlášek, ale jinak se mi líbí celková logická výstavba děje a skutečně do příběhu vtahující popisy.

stobard
stobard
28.11.2015 5 z 5

Chandlerův styl je prostě neuvěřitelný, přes třeskuté dialogy a excentrické postavy se propracovává k perfektní pointě. Čtení na jeden zásah.

Ivan F
Ivan F
10.05.2015 4 z 5

Typický Chandler, ktorý poteší svojím štýlom noir. Pekný príklad detektívky drsného štýlu, ktorá má spád, žiadne hluché miesta a hoci v podstate je príbeh jednoduchý, tak neurazí, ale ani zvlásť nepoteší.