Holýma rukama

Holýma rukama https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17868/bakly-holyma-rukama-17868.jpg 4 225 9

Bakly série

< 4. díl >

Bakly pracuje pro „vévodu". Inkognito se pohybuje na území Císařství a plní úkoly občas hraničící až se sebevražednými misemi. Nevadí mu to, vlastně právě takové podniky ze soukromého důvodu přímo vyhledává. Sebrat císaři nadaného čaroděje nevypadá zpočátku na nijak obtížný úkol – do chvíle, než se na místě objeví sám lord Varatchi a jeho těžká pěchota. Když to nejde po dobrém, vždy se to zdá zkusit i po zlém. Zachmuřený muž s krvavou minulostí s tím nemá problém.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Triton
více info...

Přidat komentář

T800
28.01.2023 5 z 5

Malá, ale přeci jenom silná povídka. Ten finální soubouj ,to je strašná síla. Je vidět, že pan Žamboch prostě umí.

PanKlobouk
16.08.2020 1 z 5

Cetl jsem Koniasovu sagu a ted ctu Baklyho. Svet, ktery autor vytvoril se mi libi, ale nelibi se mi, jak autor vubec nevysvetluje pozadi.. Proc Bakly a Zuzana pomahaji hrabeti? Nechapu, proc Bakly v teto knize riskuje svuj zivot pro maga, ktery ho nezajima.. V minule knize slo o Zuzana, ktera buh vi proc pomahal hrabeti najit cloveka nadaneho magii, a Bakly ji zachranoval.. Ale ted? Nedava to smysl.. Autor si prilis zkracuje cestu a vynechava podstatne casti celku..


Terva
29.04.2020 5 z 5

BRZY MRTVÝ MUŽ:
„Bože, je to špalek masa,
jak na tři chlapy“!
BAKLY: Na dva, ani o kousek víc
– povídám.

Tohle by se mohlo zdát léty opotřebovaný příběh. Hlavní hrdina, v tomto případě Bakly se snaží zachránit mága a i s jeho rodinou. Pokud by se mu to nepovedlo, dostane se mág do špatných rukou. Libí se mi, že i tak do toho Bakly jde – je to vlastně jeho práce a tu chce vykonat ať to stojí, co to stojí. V tomto případě už má skoro namále. Ale i tak do toho jde i s holýma rukama.

Malá ochutnávka:
Bylo to teplé podvečerní slunce, stále hřejivé, ale bez kousavých zubů. Mám rád teplo, mám rád slunce, občas si připadám jako jeden z těch velkých ještěrů, které člověk může potkat v kamenitých pouštních vnitrozemí Kontinentu. Ve slunci si připadám silnější, rychlejší, prostě jako bych opravdověji žil.

Nejmrazivější na tomto příběhu je jeho vyvrcholení. Sluneční souboj s armádou lorda Varatchiho. Nejnebezpečnější soukromá horda těch nejlepších zabijáků. Vlastní plno zbraní, kuší, mečů a dalších zabijáckých předmětů. Proto jsem ocenil ten vtip, že to vše na Baklyho nestačí. Holýma ruka a úplně nahý se vrhne do boje proti mnoha násobné přesile. Další brutálně krvavý příběh, který mě nesmírně bavil.

Citát: Pokud ho nezabiješ, sám umřeš.

Osice
09.03.2020 5 z 5

„Přece nebudeš dělat takovou hloupost, aby ses nám sám jediný zkoušel postavit,“ promluvil znovu velitel, v hlase lehké pobavení.
„Už to tak bude,“ potvrdil jsem, „jsem prostě Hloupej.“

Holýma rukama představuje další krátkou epizodu, v níž se nám představuje Bakly v plné síle a nasazení. Potěšilo mě, že se na scéně objevil starý známý lord Varatchi a také pan Lasička. Celkový příběh začíná pomaličku nabývat jasnějších kontur… V tomto díle mne nejvíc osobně zaujalo, jak M. Žamboch vylíčil sílu a houževnatost, kterou je schopna matka projevit, když jde o bezpečí jejích dětí. A opět si kladu otázku: Byla bych toho také schopná?

Můžete se těšit na čaroděje v akci, typický suchý humor a opravdu hooodně se tu bojuje. Při čtení jsem se přistihla, že si představuji popisované momenty z boje. Asi si dám od Baklyho na chviličku pauzu, ale rozhodně ne dlouhou:-D

„Nelitoval jsem je, ale přišlo mi zbytečné je zabíjet. Možná jsem měkl. Možná, každý má své chyby.“

„Pochybovat?“ pokrčil jsem rameny. „K tomu je nutné přemýšlet, a to já nedělám.“

Hzjena
02.09.2019 4 z 5

Další kousek skládačky o monstru ze kterého by šli udělat tři dospělí muži ( ,,dva, ani o píď víc" :) ). Krátký příběh o záchraně čaroděje a první setkání Baklyho s magií, která je použita v jeho prospěch ne proti němu. Svižné, úderné, krvavé...jako Bakly

slawa.cap
06.03.2018 3 z 5

Dle mě nejslabší knížka o Baklym. Není špatná, ale ostatní jsou lepší.

Fuksinka
05.08.2013 3 z 5

Dobré, ale příliš krátké. V podstatě se jedná jen o popis boje. Plus je, že se znovu setkáváme s Lasičkou a že rozvíjí boj o čaroděje. Perlička: "....mohl jsem zůstat, mohl jsem jít....." a já jsem si už naprosto jistá, jak se rozhodl. ;-)

OldaB
06.01.2013 5 z 5

Hodně ujetý nápad, ovšem v Žambochově podání skvěle napsané.

X3ON
04.01.2013 5 z 5

treti baklyho kolibrik, sama akce zadna nuda takze idealni ;) ... holyma rukama ... vystizny nazev :D