Holandsko

Holandsko https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249144/bmid_holandsko-mZC-249144.jpg 3 9 4

Holandsko je jako hračka. Malé, barevné, zábavné. Návštěvníka neláká okázalou reklamou, ale umí ho přivítat, dobře se o něj postarat a vymyslet mu vzrušující program na celý pobyt tak, aby zbylo i na příště. Má zcela mimořádný soubor zachovalých, opečovávaných památek i turisticky atraktivních tradic. Přečtěte si o něm víc – v textech z pera člověka, který tuto roztomilou zemi procestoval několikrát křížem krážem, z větší části tím nejholandštějším způsobem, tedy na kole.... celý text

Přidat komentář

eliska8413
30.11.2019 2 z 5

Moc nevím, za čím autor do Holandska tak často jezdí, protože z jeho "knihy" mi vyšlo, že země je ošklivá, lidé jsou lakomci, a příroda nestojí za nic.
Jako průvodce tento článek (za knihu se to opravdu nedá považovat) neobstojí. Autor skáče z jednoho tématu na druhý, nic tomu nedává řád a pospolitost. Na žádné téma se vlastně nezaměřuje, vše jen tak nakousne, ale více nerozvine. Kdyby napsal cestopis z jeho výpravy na kole s vyprávěním zážitků, které se mu po cestě přihodily, lépe by udělal. Některé střípky (např. historie Madurodamu) jsou zajímavé a pravdivé, ale v souhrnu mě knížka k výletu nenalákala, což považuji za velkou škodu, protože vím, jak je nejen Holandsko, ale celé Nizozemsko krásné.

Jaruš7
12.04.2018 4 z 5

Holandsko - ve stručnosti s dávkou humoru zkušeného průvodce.


S1M0NE
18.09.2016 2 z 5

Malinká roztomilá knížečka s povedenou ilustrací. Bohužel po obsahové stránce trochu zklamání. Nějak jsem nepochopila záměr této knihy. Dovedu si představit jednotlivé kapitoly ve formě cestovatelstkého blogu, dohromady mi ale nějak nepasují. Přijde mi, že autor skáče od jednoho k druhému. Pokud se jedná o cestopis, chybí tam nějaká červaná nit, která by spojovala kapitoly v jednolitou formu, na průvodce je naopak kniha málo popisná a konkrétní a pochybuji, že se podle ní dá cestovat. Ale každopádně se v knížce dá najít plno milých postřehů a dokáže přiblížit nizozemskou kulturu. Závěr mě trochu zamrzel, přijde mi, jak kdyby autor spíš demotivoval čtenáře k návštěvě (očekávala bych spíš opak), ale na počtení třeba do letadla dobré.

jiri77
25.06.2015 5 z 5

Krásně a s humorem napsaná knížka o Holand'anech a Holandsku.