Hněv bohů

Hněv bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317016/bmid_hnev-bohu-1Oo-317016.jpg 4 31 3

Římané série

< 8. díl >

Římané 8 - Hněv bohů. Marcus se vydává na východ impéria V osmé knize historické řady Římané se centurio Marcus Aquila a jeho přátelé z Druhé Tungrské kohorty vydávají na nebezpečnou misi na východ impéria, aby zde osvobodili město obléhané parthskými vojsky. Mezi Tungry a městem stojí armáda obávaných parthských katafraktů a tisíců lučištníků a ti všichni jsou odhodláni nenechat jediného z Římanů projít. Již brzy se ale dozví, že Tungrové nejsou jen tak obyčejní vojáci a Marcus Acquila rozhodně není jen tak obyčejný muž. Tungrové se ocitají na území, o které spolu Římané a Parthové po staletí bojují. I nyní hrozí, že drobné šarvátky již brzy přerostou v krutou a nelítostnou válku.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Thunder of the Gods , 2015


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
31.07.2020 4 z 5

Tungrové opouští Řím a čeká je další možná sebevražedná mise. Parthové a jejich lučištníci jsou smrtící, takže je jasné, že v průběhu románu římské řady hodně prořídnou. Děj odsýpá, příběh je napínavý až do konce, takže tentokrát jsem s pokračováním série velmi spokojený.

jindrich7442
26.03.2017 4 z 5

Opět se nemohu ubránit radosti, která mě hřála při čtení dalšího dílu. JEden by řekl že se v těch Římských "sériovkách" jeden už nemůže vyznat, ale po prvních pár stránkách je člověk "zpět doma" i přes to, že musí trochu vzpomínat nad událostmi předcházejících dílů, které četl před 1/2 nebo několika lety. Rozhodně mohu potvrdit, že hlavním hrdinům románu (autorovi) to v ulicích Říma moc nesvědčilo, neboť jsme se v poli dostali opět trochu pohybu. Ačkoliv musím podotknout, že některé dialogy jsou zbytečně překombinované a přesycené. Nevím jestli to na mě dříve tolik nepůsobilo...


LittleZedd
04.02.2017 4 z 5

Tak konečně zase všichni v bitevní vřavě ovšem mnohem dále na východ než je Británie. Velká Parthská říše v čele s Králem Králů je další milník v celé historii římských dějin.
V této knize jsem byl zvědavý na vývoj postav a to z hlediska určité hierarchie římského velení. Opět mě nezklamal důvtip, logika a nadhled velícího důstojníka, nyní již legáta Scaura. Děj zasazený na dálném východě v Parthské říši dal opět vyniknout bojové strategii nejen legionářů, ale i parthů a jejich celkovém stylu vedení boje. Na druhé koleji autor dokázal zakomponovat i politické zřízení v Partii ve srovnání s tou Římskou. Jak už to v této sérii bývá autor rád hodně idelaizuje své hrdiny a určité chlapáctví v legiích. Nicméně to nijak neubírá na kvalitě příběhu. Uznávám, že jsou i mnohem lepší romány na toto období, ale jako oddechová beletrie se špetkou té historie jsou Římané stále doboru sérií.

Autorovy další knížky

Anthony Riches
britská, 1961
2013  78%Rány na cti
2011  80%Šípy zběsilosti
2018  66%Zrada
2012  82%Pevnost barbarů
2017  79%Krvavý oltář

Kniha Hněv bohů je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce81x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x