Hlemýžď Čilišnek

Hlemýžď Čilišnek https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11877/bmid_hlemyzd-cilisnek-Sli-11877.jpeg 4 20 6

Verše a říkadla s pravidelným rýmem a rytmem, vhodné pro děti mladšího školního věku, zaujme především čtenáře, kterým vyhovuje humor a překvapení.

Přidat komentář

Litocha
24.03.2024 3 z 5

Pavel Šrut je jedním z mých neoblíbenějších autorů básní pro děti. Moc se mi líbí jeho hravost, lehkost a humor, nečekané úhly pohledu.
Tentokrát jsem ale byla tak trochu zklamaná. Sbírka je totiž dost nevyvážená. Skvělé texty se střídají s těmi průměrnými a spoustu básní (což není chyba sbírky, ale moje, protože jiné jsem prostě četla dřív) jsem znala odjinud, takže se nedostavilo překvapení a kouzlo nového.
Nejvíc mě zaujaly básničky o různých příšerkách a nadpřirozených bytostech, ty Šrut opravdu umí. Naopak titulní Čilišnek, který se některými texty mihnul, mě bohužel většinou spíše minul.
A při vší úctě k Jiřímu Šalamounovi, Galina Miklínová je co se týče ilustrací úplně jiný level.

Stížnost

Králi pekel, Belzebubu,
zakázali v nočním klubu
bubnovat a dělat bubu.
Přišla stížnost, že prý...
zkrátka...
že tím budí pekelňátka.

Karolína18
08.02.2024 4 z 5

Povedené a vtipné básničky, ale bohužel se mi zdá, že ne všechny vykazují stejnou kvalitu. Název vypovídá o zaměření sbírky a také o tom, že se bude jednat o nonsensovou poezii, ale Čilišnek nás provází i mnohými číslovanými básněmi bez názvů.


esfinge
03.08.2020 5 z 5

Vtipné básničky a říkadla. Líbilo se mi, ale hlavně syn se u spoustu veršů zasmál, spousty textu si zapamatoval, takže hodnotím pozitivně.

Broukodrak
25.08.2019 5 z 5

Vtipné básničky pro pobavení. Moc se mi líbila básnička Slepýš: Ty jsi ale slepýš! Brýle se ti rozbily, až je najdeš v obilí, zdalipak je slepíš?
Taky se mi líbila básnička Barnabáš a Tobiáš, dokonce jsem jí zhudebnila a zapsala do not a maminka se rozhodla, že to budeme hrát jako loutkové divadlo.

knihkupkyněv.
27.07.2017

Tak tuto knížku jsem prodávala. A měla jsem ji moc ráda. Dokonce si dodnes pamatuji jednu básničku z ní:
Ježibaba s ježidcerou
ježihusí peří derou.
Ježitetě na peřinu,
ježipes má z toho psinu.

Taťka Hraboš
10.04.2016 5 z 5

Našim klukům poezie moc neříká, ale zkusil jsem to. Je kniha příliš nezaujala, tak jsem si ji nakonec dočetl sám a rozhodně nelituji. Čeho si na Šrutovi hodně cením, je jeho humor a hravost - a v téhle knížce je obojího požehnaně.