Hlas a dech čínské zpěvačky Feng-yün Song

Hlas a dech čínské zpěvačky Feng-yün Song https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143723/bmid_hlas-a-dech-cinske-zpevacky-feng-yu-Lib-143723.png 4 13 8

První část knihy tvoří autobiografické příběhy zpěvačky Song o životě v Číně až k příjezdu do České republiky. Dělí se o své zážitky z dětství a dotýká se také tématu čínského operního zpěvu, jehož cvičení vyvolává čchi a harmonizuje mysl, dech a tělo. Prostřednictvím hlasu a dechu objevuje metody a techniky umění čchi, o kterých se dovídáme v druhé části s názvem Autoterapie hlasem a dechem. Feng-yün Song v současnosti pořádá koncerty a hlasové semináře zaměřené na dech a tělo, jejichž podstatu zde odkrývá. Čtenář se tak zdánlivě ocitá na lekci hlasové terapie, kde je seznámen s terapeutickými účinky přírody a tradičních čínských cvičení. Přes práci s hlasem se Song dostává až k zacházení s emocemi a k mystice ženského a mužského principu, které vedou k hlubší zkušenosti tělesného i duchovního prožitku. Tuto část textu doprovázejí autorčiny kresby a symboly a součástí publikace jsou také zpěvaččiny fotografie a seznam použité literatury.... celý text

Přidat komentář

lynxir
21.04.2021 2 z 5

Nejzajímavější je část, kdy zpěvačka vypráví o svém životě v Číně. Jinak je to takový trošku ne úplně povedený patchwork autorkou poskládaný z odrbaných kousků látky. Zpěvačka sama je fajn.

Kryštofka
23.06.2019 5 z 5

Song je sluníčko a její zpěv probouzí emoce. Je inspirativní a přečíst si o jejím dětství v Číně a náhodě, která ji zavála až k nám do Čech, stojí za to. Má nám co předat, stačí naslouchat.


jana.hud
03.06.2019 2 z 5

Kniha se ke mně dostala asi v nevhodné době pro toto téma - nedočteno.
První část jsem přečetla, ale tou druhou jsem se prostě neprokousala.

veneta
18.10.2017 5 z 5

Jako by člověk ani nečetl, spíš jen poslouchal povídání. Žádné složité teorie, jen pojmenování nejčastějších potíží, vysvětlení a nabídka: pojďme dýchat a objevme sami sebe.

TakySimona
07.07.2015 5 z 5

Aktuálně osobně NEJPOTŘEBNĚJŠÍ knížka. Brzy z jara jsem absolvovala seminář paní Song (Čchi--kung pro nezpěváky) a tato publikace je dosazení praxe do obecnějšího rámce.
Další začátek a objevení těžiště.

Nogriko
08.04.2015 5 z 5

Velmi milé čtení o zdravém přístupu k životu paní Feng-yün Song, kterou jsem měla možnost poznat i osobně. Určitě se ke knížce budu vracet.

RenataP
08.04.2013

K téhle knize asi nelze vůbec nic říct. Vyrazí Vám dech a budete ho jen těžko sbírat. Je to jako probudit se ze sna. Jedna z nej nej nej... kam se hrabou Čtyři dohody a podobné. Navíc to nádherné souznění mezi autorkou knihy a paní Feng-yün Song... Prostě tahle kniha je recept na štěstí.

Yunnan
31.01.2013 5 z 5

Kniha je od 28. ledna v prodeji a je velice zajímavá. Jsem zatím na začátku, ale jsem jí docela uchvácen. Feng-yün Song mám moc rád a tahle kniha vypadá opravdu dobře :o).