Konec snění

Konec snění https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135807/konec-sneni-135807.jpg 5 232 46

Hetty Feather série

< 2. díl >

Hetty Featherová dostala jméno v nalezinci, kam ji její matka odložila hned po narození. Vždycky ale chtěla mít jméno podle svých safírově modrých očí. Po šťastném shledání se svou matkou doufá, že její nové jméno, Sapphire Batterseaová, pro ni bude znamenat i novou budoucnost. Když se však musí postavit na vlastní nohy, zjišťuje, že její život není takový, jak si ho vysnila. Staňte se svědky Hettyiných zážitků a malérů v její první práci. Stále touží po setkání s milovaným Jemem, ale nachází také nového přítele - řeznického pomocníka Bertieho. Ovšem její skvělé plány a sny se pořád ne a ne uskutečnit - spíš se zdá, že budoucnost pro ni nechystá nic pěkného. Dokáže se s tím vším Hetty vypořádat? Pokračování Vzdušných zámků od nám dobře známé autorky dětských bestsellerů je určeno pro čtenářky od desíti do patnácti let.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Sapphire Battersea , 2011


více info...

Přidat komentář

Kopretina
07.10.2023 5 z 5

Žeru to jak malá! Super série.

Lovehorses365
26.05.2023 5 z 5

Hetty je úžasná.


VioletMokrasova
09.12.2021 5 z 5

Hetty, Sapphire nebo Esmeralda? Nejvíc se mi líbí Sapphire protože, ji to dala Ida


ale nejvíc zvyklá jsem na Hetty. Esmeralda ji moc nikdo neříkal. Hetty mi od začátku byla dost sympatická. Druhý díl vypráví o čtrnáctileté dívce která se zrovna chystá do služby. Knížka byla veselá a někdy zase smutná.... Ovšem krásná.

Ida - Stejně laskavá jako dříve. Vadilo mi že nikomu neřekla že má tuberkulózu když to sama tušila nebo dokonce věděla. Kdyby to řekla třeba by se s tím ještě dalo něco dělat.

Pan Buchanan - Ze začátku jsem věřila že by mohl Hetty pomoct. Že by byl něco jako její děda a zamiloval si ji. Podle mě kdyby Hetty řekl že chce upravit její paměti tolik by se nezlobila.

Paní Keatová - Podle mě byla v pohodě. Taková laskavá (někdy teda přísná) paní.

Sára - Moc se mi nelíbila ale na Hetty byla hodná.

Grewodovi (nebo jak se jmenovala ta rodina) - Všichni byli opravdu moc milý.

Freda - Jak jen byla roztomilá ta Freda. Bylo mi ji strašně líto jak si třeba nemohla koupit oblečení nebo tak.

Hetty má fakt hodně přátel....

makul
23.01.2021

Většinu knih obvykle čtu jen jednou, ale vzhledem k tomu, že Jacqueline Wilsonová byla v dětství jedna z mých nejoblíbenějších spisovatelek, tak jsem udělala výjimku. Mladší sestra ji zrovna dočetla, tak jsem si ji taky musela znovu přečíst :D Jako oddechovka fajn.

KatieWolfLover
27.09.2020 5 z 5

Opět Jacqueline nezklamala a Hetty jsem si zamilovala ještě více než předtím. Některé části byly podle mě trochu předvídatelné, ale v konečném důsledku mi to vůbec nevadilo. Už se těším na třetí část :).

inachisio
18.08.2020 5 z 5

Skvělé, čtivé, dojemné. Krásné..

ali_223
02.08.2020 4 z 5

(SPOILER) Stejně jako u prvního dílu přečteno jedním dechem. Neuvěřitelné, jak může autorka tak vystihnout pocity mladé dívky. Když jsem knihu dočetla nemohla jsem uvěřit, že už je konec. Takhle to skončilo?! SPOILER: Nemohla jsem uvěřit, že maminka Hetty (Sapphire) opravdu umřela... KONEC SPOILERU
Každopádně se už sháním po třetím a posledním dílu.
Knihu přesto doporučuji.

midone
04.05.2020 5 z 5

Co mám říkat? Že bude kniha skvělá vám napoví už anotace.

Elka252
03.04.2020 5 z 5

Nádherná kniha!

nikikostadinova
12.07.2019 4 z 5

Nemohla jsem tomu uvěřit, ale vážně jsem to přečetla za den. Stejně jako u prvního dílu, obálka působí infantilně, obsahem je kniha úplně jinde.

adel.kadlecova
27.11.2018

Tato knížka mě zaujala nejvíc že všech tří dílů.
Přečetla jsem ji za dva dny a dopuručuji ji všem.

bata44
06.11.2018 5 z 5

Této knize bych nejradši dala 100 hvězdiček, kdyby to šlo. MILUJI hlavní hrdinku, MILUJI autorčin styl, MILUJI celý příběh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fajka
13.08.2018 5 z 5

Kniha mě velice zaujala. Popravdě řečeno jsem čekala mnohem jiný děj. A konec taky. Kniha byla také hodně smutná. Ale musím uznat, že mě o trochu více zaujala jednička. Rozhodně si přečtu i trojku.
Doporučuji velkým i malým!

bageeetka
19.03.2018

Moc krásná knížka. Máme ráda všechny knížky z této série,ale jedna věc mi stále vrtá hlavou-jak mohla Madame Berenike vědět,že Hetty zemřel brat,když to byla podvodnice a doopravdy nedokázala komunikovat s duchy?

DancerJaneBooks
23.02.2018 5 z 5

Tohle pokračování knihy Vzdušné zámky mě moc bavilo. Myslím si, že první díl byl možná o trošičku lepší než tenhle, ale možná to bylo jenom tím, že jsem se v tom prvním díle ještě se vším teprve seznamovala a okouzlil mě ten příběh. Docela dost smutné bylo, když umřela Hettyina maminka, ale konec byl opět moc hezký a dojemný. Už se těším, až si přečtu pokračování Za hlasem srdce.

Barik05
01.12.2017 5 z 5

Krásné, nevím co víc bych měla říct.

medlovice
13.06.2017 2 z 5

Ukřivděná Hetty, která touží jen po bohatství a laskominách. Chce žít se svou matkou v blahobytu a závidí těm, kteří žijí v dostatku nebo v rodinách. Takto to může vidět nebo chápat čtenář starší 40 let a neuznat knihu jako dobrou. Podivné ilustrace, jde z nich chlad.

OxxyOyxxO
12.03.2017

Krááááááása! Nejprve jsem četla knihy Hvězdička a Život není kabaret. Až pak jsem se vrhla na trilogii která to všechno zahájila. A jsem nadšená.

Kačkaknihomol
05.03.2017 5 z 5

Tato kniha se prvnímu dílu Vzdušné zámky zdaleka nevyrovná, ale i tak tento díl není špatný. Strašně mně baví pozorovat osud Hetty, ať už udělá špatné nebo dobré rozhodnutí. :-) A ten konec je neuvěřitelně dojemný.

bookwoman
02.01.2017 5 z 5

U této trilogie jsem četla první a tento druhý díl,a určitě si přečtu i ten třetí. Líbí se mi,že mužů sledovat,jak se hrdinka knihy Hetty vyvíjíjí a jak se potýká se svým nelehkým životem. Někdy byla tato kniha veselá,jindy smutná,a to hlavně když Hetty umřela matka. Moc pěkná knížka.Určitě si přečtu i třetí díl.