Hermetická astrologie a reinkarnace

Hermetická astrologie a reinkarnace https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272219/mid_hermeticka-astrologie-a-reinkarnace-PZS-272219.jpg 5 2 1

Hermetická astrologie jako nová věda o hvězdách se obrací na všechny čtenáře, kteří hledají pravou astrologii. Podle poznání Rudolfa Steinera podává úvod do hermetické astrologické kosmologie a otevírá oblast reinkarnace a karmy, která dnešní astrologii chybí. Matematik, astronom a astrolog Robert A. Powell se pomocí hermetické astrologie pokouší sledovat pozemské inkarnace člověka a souvislosti s jeho poznáním na Zemi a současně nahlížet do budoucnosti. Připomíná, že konkrétní znalosti reinkarnace lze uplatňovat pouze za předpokladu morálního vývoje ve spojení s Kristovým impulzem. Znalost je nejen klíčem k astrologii, ale také pomáhá odpovědět na otázky : Kdo jsem? Odkud přicházím? Co je smyslem mého života? Pro všechny čtenáře, kteří v sobě nosí impulz pro novou moudrost o hvězdách, bude tato kniha zajisté dalším podnětem pro jejich spirituální rozvoj. Kniha obsahuje horoskopy Rudolfa Steinera (a jeho předcházející inkarnaci), Marie Steinerové a dalších individualit, tabulky a kresby.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Fabula
Originální název:

Hermetische Astrologie, band 1: Astrologie und Reinkarnation , 2006


více info...

Přidat komentář

Spajdy
08.08.2017 5 z 5

Nebojím se říct, že výzkum pana Powella znamená obrovskou revoluci v astrologii. A nejen v astrologii, znamená také revoluci v tom, jak lze chápat vlastní osud, a pokročit tak dále na stezce sebepoznání. O osudu totiž nelze mluvit bez přihlédnutí k realitě opakovaných pozemských životů, a k realitě opakovaných životů mezi smrtí a novým zrozením v duchovním světě.

Bez toho, aniž bychom porozuměli tomu, jak máme ve své bytosti vtisknutý celý makrokosmos, nemůžeme poznat ani svůj mikrokosmos. Ve vědě o hvězdách se nádherně ukazuje platnost Hermova "Jak nahoře, tak dole" ve všech jednotlivostech, bere-li se ovšem tato věda exaktně a nikoliv šarlatánsky.

Kniha rozvíjí anthroposofickou duchovní vědu opravdu velkolepým způsobem.

Pokud zůstanu víc při zemi, je dlužno aspoň říct, že je to krok vstříc budoucnosti, kdy bude šarlatánská astrologie jen nepovedeným výstřelkem tzv. dekadentní nevědomosti, a kdy se bude pod pojmem astrologie znovu chápat hluboká moudrost, tryskající ze světového řádu všude, kam se člověk podívá. Nejzřetelněji se nám tato moudrost zjevuje právě ve hvězdách... a proto pojem "astrosofie" není v knize použit jen tak... :-)

Jen tak dál, pane Powelle.

Štítky knihy

reinkarnace astrologie antropozofie

Autorovy další knížky

Robert A. Powell
anglická, 1944
2013  90%Hermetická astrologie a reinkarnace
2014  90%Hermetická astrologie a biografika podle Rudolfa Steinera

Kniha Hermetická astrologie a reinkarnace je v

Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x