Hektor a tajemství lásky

Hektor a tajemství lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19243/hektor-a-tajemstvi-lasky-19243.jpg 4 33 7

Hektor, věhlasný mladý psychiatr, jenž putoval napříč kontinenty za tajemstvím štěstí, se znovu vydává vstříc dobrodružství. Jeho úkolem je najít geniálního profesora, který prý rozluštil tajemství lásky. Při své vzrušující cestě po profesorových stopách Hektor odhalí, jak komplikovaná i křehká láska je. Že přináší velké vzrušení, ale i bolest a odříkání. Že existuje mnoho druhů lásky, ale že té ideální mnoho z nás jenom sní. Ale lze vůbec lásce přijít na kloub? A pak, přestože je tak složitá a trýznivá, neměla by navždy zůstat tím, čím je: kouzlem okamžiku, největším štěstím a jedinou chvílí, kdy se naše sny stávají skutečností...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Smart Press
Originální název:

Hector et les secrets de l’amour , 2004


více info...

Přidat komentář

JancaMia
31.05.2021 4 z 5

Tak po Hektorovi a jeho třech cestách jsem toužila od roku 2009 a čekání se vyplatilo ... těším se na další díly, jen si je opět seženu v prvním českém vydání ..

Libušš
01.07.2019 2 z 5

Levná knížka, která neurazí. Čtete o někom, občas se vás snaží něco naučit, nebo se alespoň zamyslet. Kniha je na stejné úrovni, jako první díl.


Pawlisman
05.12.2016 3 z 5

Kniha mě neoslovila, nedočetl jsem ji. Jsem velký fanda obdobných motivačních příběhů (Sharma), ale zde už to tedy pan autor neukočíruje a příliš ani nemá co říci. Původní kniha ok, s časem taky ještě, ale tato o lásce asi nejhorší. Za několik sympatických postřehů celé 3 hvězdy, ale jinak spíš ztráta času.

bookgover
17.10.2016 5 z 5

Přijde mi, že si Francois Lelord svými příběhy o Hektorovi vytvořil zcela svou vlastní kategorii v literatuře. První díl mi přišel skvělej a myslím, že podobné pohádky pro dospělé se skoro zapomenutými myšlenkami a hodnotami by si měl jednou za čas dopřát každý. Co se týče druhého dílu, tak ten mě velmi mile překvapil. Nějaké očekávání bylo, ale způsob jakým to Lelord pojal mě opět dostal. Pro ty, co mají problém knihu dočíst, protože se v rámci děje kupí na sebe jeden bordel za druhým, tak doporučuji přečíst do konce, kde nás všechny dorazí Lelordovo vysvětlení na samotném konci. A víte co? Opět je to pravda, kterou všichni víme, ale prostě jsme se museli prokousat tím neskutečným přiběhem až do konce.

Fairiella
12.08.2015 2 z 5

Průběh knihy vás vede k závěru s otázkou, jak to asi Hector nakonec vyřešil. Celkě slabší kniha si však s rozuzlením neví rady a hraje na to, že je to jen vymyšlený příběh, tudíž je vlastně jedno, jak to dopadne, a následují kecy doztracena. Hloubka, jestli nějakou kniha má, se nedala moc zažít a tam, kde mohlo dojít k zajímavějším situacím, autor jakoby vycouval nebo sklouzl po povrchu dál. Mohla to být větší legrace, mohlo to jít dál za roh. Ale nešlo. Vyplývaný potenciál tématu.

Alma-Nacida
20.12.2012 3 z 5

Bohužel je druhý díl zřetelně slabší než první, který byl napsán s lehkostí a stejně se i četl, tady jsem si občas musela dát pauzu, byť jsem žena a - dle autora - "Řeči o lásce zajímají dívky ve všech zemích světa, zatímco u chlapců to nebývá pravidlem". Hmmm, zatracený chromozom X!

kamibe
15.08.2012 2 z 5

Taková milá hravá četba. Nenáročná, příjemná. Své poznatky o lásce označuje Hektor kytičkami. Posbírá jich celkem 27.
Zde je příklad několika květinek:
Květinka č.8: Sexuální touha je v lásce nezbytná.
Květinka č.9: Ale ne napořád.
Květinka č.10: Mužská sexuální touha může způsobit opravdové peklo.
Květinka č.11: Žárlivost je od lásky neoddělitelná.
Květinka č.12: Vášnivá láska uhasíná mezi osmnáctým a třicátým šestým měsícem společného života.
Květinka č.13: Vášnivá láska je často strašně nespravedlivá.

Autorovy další knížky

Francois Lelord
francouzská, 1953
2005  71%Hektorova cesta aneb hledání štěstí
2006  71%Hektor a tajemství lásky
2007  77%Nová Hektorova cesta aneb Honba za časem

Kniha Hektor a tajemství lásky je v

Právě čtených1x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst6x