Hejkalka

Hejkalka https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292670/bmid_hejkalka-qkE-292670.jpg 5 19 10

Od té doby, co se malá strašidlácká holčička Hejkalka narodila, běhá celé dny po lese, vyvádí různé lotroviny a les, do kterého se narodila, má prozkoumaný do poslední větvičky. Je totiž plný pokladů, ale nejsou to poklady ledajaké. Zdejší strážci totiž hlídají kouzelné bylinky. Jenže co všechno se může stát, když se bylinky dostanou do nepovolaných rukou? A co teprve, když se Hejkalka ocitne z rodného lesa rovnou u lidí? To potom musí spojit síly její věčně ustrašený kamarád Janek, sokol Protiva i všichni obyvatelé lesa, aby se ji pokusili zachránit a přivedli ji zpátky. Hejkalka přitom pozná cenu přátelství, naučí se pomáhat druhým a zjistí, že být jedinou Hejkalkou na světě není zase tak špatné. Ilustracemi vyzdobil Josef Quis.... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
29.06.2023 5 z 5

Pohádek není nikdy dost ani v dospělém
věku. Tahle je o divoké holce z lesa, kde žije jako divoch. Taky jím je . Je strašidlo hledající bylinky , které dokážou divy a žije s rodinou.
Ale co se stane , když se bylinky dostanou jinam a Hejkalka do světa lidí?

laura
06.02.2023 5 z 5

Úsměvné příhody jedné, tak trošku jiné, Hejkalky.

O životě v Lese pokladů, o vzácných, kouzelných bylinkách, díky kterým se můžete v lese ztratit, zamilovat se, zapomenout na to, kým jste, nebo třeba létat. O tom, jak je důležité takové bylinky chránit a hlídat.

O tom, jaké to je, když nikam nezapadáte a chcete být někým jiným. O lotrovinách a dobrodružstvích, která malou Hejkalku zavedou až do cizího, nepřátelského světa lidí...


ladyfromskye
31.12.2022 5 z 5

Příběhy malé hejkalky byly takovým milým pohlazením po duši. Hlavní hrdinka je trochu jiná, moc nikam nezapadá, ale nakonec všichni, i ona, zjistí, že na světě má své pevné místo, své poslání a hlavně přátele. Je tu samozřejmě i špetka toho poučení, některé dospělé to může trochu otravovat, ale pro prcky, myslím, je to moc fajn. Knížku provázejí moc hezké ilustrace, které mají atmosféru a příběh vhodně doplňují (vydání Bambook, 2021). Za mě jednoznačně palec nahoru.

princesse
14.05.2018 3 z 5

Možná se na to dívám moc dospěle, ale moc mě tato kniha nenadchla. Líbí se mi ilustrace, moc, ale samotný příběh mi až tak moc skvělý nepřišel. Uvidíme co na to moje osmiletá dcera, zatím se do čtení této knížky moc nehrne, dostala ji k vánocům a od té doby přečetla pět jiných knih, ale tahle zatím na programu nebyla.

Hejkalka
01.12.2017 2 z 5

Četla jsem jen kvůli čtenářské výzvě (jakou jinou pohádkovou knížku bych měla se svým nickem číst, že jo...). A jsem ráda, že moje děti už jsou relativně velké. Nápad na příběh dobrý, ale od knížky pro děti bych očekávala o hodně lepší práci s jazykem. Podle mého názoru mají dětské knížky děti přivést k další četbě, rozvíjet jazyk, slovní zásobu... Toto mi přijde tak trochu narychlo "spíchnuté", bez snahy využít, co naše krásná čeština nabízí. Jo, taky bych to úplně neuměla, ale proto jsem účetní a ne spisovatelka. Svým dětem bych chtěla nabídnout čtení, které nebude ani mně připadat hloupé, o to větší chuť mám si s nimi potom číst.

Pajalada
13.09.2017 5 z 5

Naše letošní prázdninová kniha číslo 1 - http://conamvyhovuje.blog.cz/1709/hejkalka

RSR
26.06.2017 4 z 5

Hezká knížka, dětem (6let) se líbila. Zase je to něco jiného než princové, čerti a zvířátka.

Chensie
04.10.2016 5 z 5

Velmi kreativní a originální pohádka o správné raubířce, pohádkových postavách a zábavných dobrodružstvích, ze kterých se děti poučí. Po přečtení knihy už děti nikdy neuvidí les tak, jako dříve. Krásná a nenásilná pohádka, kterou nemám obavu doporučit. :o)

evasamankova
21.07.2016 5 z 5

Výborná kniha lesních příběhů s opět nádhernými ilustracemi Josefa Quise. Nevím, jestli se víc líbilo mně nebo synovi. Asi mně...:D

veronika9143
26.05.2016 5 z 5

Nádherná dětská knížka pro děti. Určitě doporučuji. Dceři se moc líbila. http://cteme-s-laskou.blogspot.com/2016/05/hejkalka.html