Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce

Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157921/mid_hadi-v-oblecich-aneb-psychopat-jde--SFc-157921.jpg 4 53 16

Psychopati mohou ze začátku působit jako vycházející hvězdy či spasitelé firem, záhy se však ukáže, že obratně zneužívají důvěry kolegů, manipulují nadřízenými a na pracovišti po sobě zanechávají spoušť. Právě na firemní psychopaty je zaměřena kniha Hadi v oblecích. Vyzrazuje jejich tajemství, odhaluje způsoby, jimiž manipulují ostatními a podvádějí je, a čtenářům pomáhá prohlédnout jejich nečistou hru. Kniha přináší podmanivý, děsivý a vědecky podložený pohled na to, jak psychopati fungují v korporátním prostředí a jak uplatňují své instinktivní manipulativní techniky v podnikatelských procesech. První vydání.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Academia
Originální název:

Snakes in suits


více info...

Přidat komentář

zaz
08.02.2024

(SPOILER) Možno vypůjčit v knihovně. Meziknihovní služba. Nové vydání z r. 2023 na vaši žádost knihovna může koupit.
Knihu doporučuji. Manipulátoři jsou chytří, silní, "chamelénovití", mají na jaro pěkné duhové barvy, až přechází zrak a jak si vybrat ..?
Autoři vidí zítřky.

ssalome
18.04.2023

Ano, měla jsem hlídacího psa. Nové vydání knihy už mám doma, takže se klidně poohlédněte po nabídkách. Za adekvátní peníze. Ne za ceny psychopatů :)))


JAG9
18.02.2023 5 z 5

Velmi zajímavá sonda do problematiky psychopatů v korporátu, určitě stojí za přečtení. Špatná zpráva je, že kniha není vůbec k sehnání a pokud ano, tak za extrémně horentní sumy na sekundárním trhu - bazary, aukce atd. Dobrá zpráva pro všechny, kteří tuto knihu shánějí, nakladatelství má v edičním plánu 2023/24 tuto knihu zařazenu v novém a doplněném vydání. Takže, přátelé, ještě chvíli počkejte a dostane se vám do rukou vylepšené vydání za zlomek ceny. Novým vydáním se trh krásně saturuje a maniaci, kteří chtějí za staré vydání tisíce, si ho budou moci naložit do octa. Jakmile bude na trhu rozšířené vydání, cena tohoto nerozšířeného klesne s bídou ke dvěma stovkám, možná ani to ne.

Kabuky
18.08.2022 5 z 5

Velmi aktuální téma v dnešní době.

NicoleDockaliko
23.01.2022 4 z 5

Velmi dobrá a kvalitní kniha, která ukazuje, co znamená, že je člověk psychopat. Hodně oceňuju, že autoři stále psali, že bychom neměli nikoho jenom tak označovat za psychopata, protože to, že se někdo chová nemorálně ještě neznamená, že psychopatem skutečně je.
Přínosné byly i krátké kapitolky, které ukazovaly příběhy psychopatů. Šlo o příjemnou změnu v jinak poměrně náročné knize. Místy mi vadilo, že se některé informace několikrát opakovaly.
Myslím, že je tato kniha super, aby člověk získal představu o psychopatech. A navíc je přínosné, že se kniha zaměřuje na "korporátní" psychopaty a ne na vrahy a kriminálníky, protože o těch je knih už docela dost.

Bakana
01.03.2021 5 z 5

Nejprve jeden tip: kniha není k sehnání a v bazarech za ni chtějí minimálně 1 500,-. Tak za tolik si myslím přece jen nestojí. Koupila jsem ji použitu, ale na pohled skoro novou, v angličtině na ebay z Ameriky. I s poštovným za 350,-. Jen se člověk holt musí smířit s tím, že si přečte něco v angličtině a že bude trvat měsíc, než kniha dojde.

Jak autoři neustále připomínají "nezaškatulkovávejte si nikoho jako psychopata, není to jednoduché diagnostikovat", tak já jsem si svého přímého nadřízeného tedy zaškatulkovala. To, co tam popisují - to je celý on! A přesně jak se píše v knize: je zbytečné se s ním pouštět do křížku, konfrontovat ho s něčím. Vždycky se ze všeho dokáže naprosto hladce vymluvit. Svého nadřízeného, našeho vrchního šéfa, má obtočeného okolo prstu... atd. atd.
Ovšem pokud nemáte na někoho podezření, že je psychopat, pak bych tuto knihu možná ani nečetla. Člověk se jen zbytečně rozruší, co to vlastně mezi námi žije. Kniha v závěru obsahuje i tipy, jak se psychopatovi bránit, pokud nějakého na své kariérní cestě potkáte. Bohužel jsou tyto tipy zaměřené na velké korporáty. Například mně rozhodně nepomůžou nějaké oficiální stížnosti. Ale některé tipy přece jen jsou užitečné i pro malé podniky.

Termina
02.06.2019 3 z 5

Asi jsem se nedozvěděla nic nového ale kniha se četla svižně a dobře.
Nikdy není pozdě si začít všímat lidí kolem nás.

Ticiana
24.05.2019 3 z 5

Další stripek toho, jako si davat pozor na tyhle lidi. Doporucuju pro všechny co delaj v personálním odvětví nebo v korporacich.

P.owl
05.04.2019 4 z 5

Pro pochopení určitých mechanismů ve větších firemních kolektivech velmi vhodné, ať se jedná o manipulaci, využívání, hraní cílených "her" či rolí.

Jako velmi přínosné vidím doporučení v bodech na konci knihy. Naopak jako zbytečné vidím některé pasáže ke konci knihy - klidně by se bez nich kniha obešla a tím mohla být i o 50 stránek kratší.

Aneb každý z nás má v sobě, alespoň kousek psychopata.

hu_87
18.01.2019 4 z 5

Nečtěte, pokud jste od přírody paranoidní.

flowerrose
20.05.2018 5 z 5

Děs,běs,nějak nevím,co dodat.....

Damato
06.03.2018 4 z 5

WAW ... trochu jsem se při čtení orosila, pak už i trochu patologicky jsem se začala dívat na lidi kolem sebe...

tosu69
15.01.2018 4 z 5

Vřele doporučuji každému zaměstnanci. Zvláště pak těm, kteří žijí v iluzi, že jsou kolem nás jen usměvaví a hodní lidé...

Dorrinka
14.01.2018 3 z 5

Kniha je vědeckou studií, rozpracovanou do literárnější, populárně-naučné formy. A jako u jiných v tomto podobných knih má ten háček, že není ani v nejmenším čtivá, že se zde pár informací neustále opakuje, což už za polovinou nebaví. Kdybych měla shrnout, čím mě kniha nejvíce obohatila, pak by to asi bylo především popsání pracovní atmosféry ve velkých korporacích, kde jsou podle autorů psychopati jako ryby ve vodě. K zamyšlení je určitě fakt, jestli samotná podstata velkých korporací není v jádru "psychopatická", ale to už není téma na vědeckou práci, že ano...

grillica
30.10.2016 3 z 5

Užitečná kniha. Poznáte, kolik psychopatů máte kolem sebe - a možná ho objevíte i v sobě. Přiznávám se, že jsem knihu přečetla tak z půlky, přesto si troufám říct, že stojí za to.

Kačí81
30.04.2015 5 z 5

Vsichni kdo se byt okrajove setkali s korporacemi a jejich metodami by meli precist, Kniha v vam potvrdi co jste davno tusili o tom jak dnesni spolecnost funguje...

Štítky knihy

manipulace (psychologie) manipulátoři

Autoři knihy

Robert D. Hare
kanadská, 1934
Paul Babiak
americká

Kniha Hadi v oblecích aneb Psychopat jde do práce je v

Právě čtených3x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce22x
Chystám se číst159x
Chci si koupit50x