Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota

Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337025/bmid_hadanky-a-hlavolamy-hercula-poirota-uX7-337025.jpg 3 15 8

Pozoruhodná sbírka hádanek a hlavolamů pro všechny milovníky příběhů s Herculem Poirotem, kteří rádi luští rébusy.

Žánr:
Literatura naučná , Hobby

Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The Hercule Poirot Whodunnit Puzzles , 2016


více info...

Přidat komentář

MilanCFC
28.09.2021 2 z 5

Kdyby byl obsah alespoň z poloviny takový jako forma, pak by to bylo ještě celkem fajn. Obálka nádherná, grafické zpracování vnitřku knihy také velmi povedené, ale obsah jako takový? To nemá s Poirotem absolutně nic společného, je to jen prachsprosté zneužití jedné legendární a oblíbené postavy. Nemluvě pak o hádankách samotných. Těžké zklamání.

zuzik1981
17.09.2020 1 z 5

Hezká obálka toť vše


Naias
23.05.2020 2 z 5

Keďže sa autor odvoláva na Hercula Poirota, očakávala som klasické detektívne minizáhady, ktoré treba riešiť pomocou dedukcie, nie aj matematické či iné príklady, ktoré so slávnym Belgičanom nemajú nič spoločné. A ešte je to aj akési čudné. Niektoré hádanky sú také triviálne, až to bolí, iné sa podľa mňa ani nedajú rozlúštiť, alebo to, čo je uvedené v riešení, nesúhlasí so zadaním. Nie je žiadna zábava lúskať rébusy, ak človek vie, že sa k výsledku nemusí dopracovať, nech by si aj mozog zavaril, pretože ktosi to poriadne odflákol. Z tohto dôvodu mal byť v názve namiesto Agathinho detektíva zmienený skôr Sizyfos, aby čitateľ vedel, čo ho čaká.

Opatov
13.06.2019 5 z 5

Kniha rebusu, ke kazdemu je na konci knihy vylusteni. Velmi hezky ilustrovana kniha.

Lester555
06.12.2018 1 z 5

Některé hádanky jsou skutečně neřešitelné a mají špatné zadání, některé jsou zase "přestřelené" a velmi zjednodušené... lehčí spoiler: v jednom případu byl zavražděn účetní, je přímo popsáno, že měl prořízlé hrdlo a papíry pod ním nečitelné a nasáklé krví... Pak následují další popisy, lidé co ho našli a se kterými pracoval... Následně máte říci, kdo je vrah... Netuším, kdo je vrah, protože na nikoho to jednoznačně neukazuje, tak listuji řešení a správná odpověď je, že vrahem je tajemník, protože řekl, že zavražděný účetní pracoval na financích nějaké společnosti, ALE, papíry na stole byly nasáklé krví, tak jak to mohl vědět? No, jak asi, třeba mu to zavražděný řekl? Nebo... třeba... je to přecijen tajemník, musí vědět, na čem pracují jeho podřízení, to přece nedokazuje, že je vrah... A papíry na stole mohly být třeba noviny. Řešení jsou někdy dost vykonstruovaná a dohnaná do absurdna.

Igor929
26.02.2018 1 z 5

Knížka je opravdu od pohledu hezká a přímo láká ke koupi. Většinu zájemců jistě napadne, že jméno HP si pouze vypůjčila, a že se jedná především o soubor logických a matematických hádanek a rébusů, které jsou zaobalené do jazyka slavného detektiva. A v tom zřejmě tkví hlavní problém knihy. Nevěřím, že by originál obsahoval tolik chyb, každopádně část úloh je v českém překladu neřešitelná. Když už po několikáté po hodině či dvou hledání chyby v postupu zjistíte, že “správné” řešení a zadání v knize si logicky odporují, tak jen velmi těžce budete hledat vůli k dalšímu přemýšlení. Je to stejné, jako byste počítali složitý příklad a po odevzdání by se učitel omluvil, že mu uprostřed vypadly závorky. Já jsem se po jisté době zbovu rozhodl v řešení úloh pokračovat (popsaný stav jsem u této knihy zažil již 4x) a stejná situace mě opět zarazila, tentokrát na úloze na straně 125. Nebojte se, toto není spoiler, neboť úlohu nelze nijak vyřešit. Cituji ze zadání: Tor Tonic nevyrábí Rajský klášter... Lazarus není zlaté pivo... Old Clip není kouřové pivo. A nyní řešení: Lazarus je zlaté pivo... Old Clip je kouřové pivo... a konečně Tor Tonic vyrábějí v Rajském klášteře... Hercul Poirot je skutečný mistr, když tohle zvládl vyřešit. Proto knihu rozhodně doporučuji nekupovat. Milovníkům rébusů totiž až příliš často střídá potěšení z řešení s návaly bezmocného vzteku a frustrace nad tupostí překladatele a vydavatele. Knihu jsem dostal jako narozeninový dárek od své milující manželky. Kvůli ní se jí prokoušu až do konce. Ale jen smutně vzpomínám na svou oblíbenou knihu 777 matematických zábav a her, kde nebyla jediná úloha chybně.

Márinka
26.12.2017 5 z 5

Od snadných přes přímočaré, záludné i zapeklité. Bavit se budete nad všemi. Na výsledky otočte pouze k ověření své teorie, nebo když už vám to poleze ušima. I když hádanku nevyluštíte, přemýšlejte nad jejím řešením. I tím procvičujete svůj mozek.

art3928
13.09.2017

Pachatel neznamy

Štítky knihy

rébusy hádanky Hercule Poirot

Autorovy další knížky

Tim Dedopulos
anglická, 1969
2003  76%Fantasy: Encyklopedie fantastických světů
2017  71%Hádanky a hlavolamy Sherlocka Holmese
2017  81%Hádanky a hlavolamy ze světa Středozemě
2017  61%Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota
2003  63%Čarodějové

Kniha Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota je v

Právě čtených4x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst17x
Chci si koupit12x