Green Arrow: Rok jedna

Green Arrow: Rok jedna https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205653/bmid_green-arrow-rok-jedna-205653.jpg 4 180 37

DC komiksový komplet série

< 8. díl >

OSAMĚLÝ. UNAVENÝ. HLADOVÝ. POMSTYCHTIVÝ. Oliver Queen je lehkovážný playboy, který si neváží nikoho a ničeho – dokonce ani sám sebe. Zvykl si procházet životem jako jedním velkým flámem, ale když je zrazen a opuštěn na tropickém ostrově, přece jen nalezne něco, na čem mu záleží: spravedlivou odplatu! Ozbrojen jen vlastnoručně vyrobeným lukem a šípy se pokouší přežít v neznámém, nemilosrdném prostředí – a současně bojovat s vražedným drogovým kartelem, který ho na ostrov dostal. GREEN ARROW: ROK JEDNA je uceleným vyprávěním odhalujícím počátky oblíbeného Smaragdového střelce, které vám přináší tým oceněný za sérii The Losers – scenárista Andy Diggle (Batman, Adam Strange) a výtvarník Jock (Swamp Thing, Hellblazer). Toto souborné vydání obsahuje i náčrtky postav, ukázku komiksového scénáře a úvodní slovo scenáristy Briana K. Vaughana (seriál Ztraceni, Y: Poslední z mužů).... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Green Arrow: Year One , 2008


více info...

Přidat komentář

Luigi1
02.04.2024 5 z 5

Tento comix se opravdu povedl včetně ilustrace doporučuji

puml
17.09.2022 3 z 5

Takový slušný 3 až 4 hvězdy. Děj dobrý, taková akční klasika. Možná trochu moc přímočarý a jednoduchý, vše ta nějak moc Oliemu hraje do karet a i ta otevřená zlomenina se mu nějak moc rychle zahojila. Některý přechody jsou tak pěkně odfláknutý, ale když nad tím jeden moc nešpekuluje, tak jako přímočará akce a taková příjemná jednohubka do kavárny to funguje dobře. Užil jsem si to a bavila mě ta kresba, která staví na ostrý lince a na ploše sytý barvy, která dává jednotlivým scénám pěknou atmosféru.


Disease
29.08.2022 3 z 5

No, kdyby mě nezastihl déšť v knihovně, určitě bych to číst nezkoušel. Nakonec se mi líbila netradiční kresba a i příběh vcelku nenudil. Holt originy jsou vetšinou nejlepší.

sgjoli
07.08.2022 4 z 5

Jelikož jsem Green Arrowa znala ze seriálu, který mne dost bavil (nebo aspoň ten začátek), byla jsem samozřejmě zvědavá i na komiksovou předlohu. A ta mne také bavila. Přiznávám, že některé svazky v tomto DC kompletu mne bavily trochu více (proto tady "jen" 4 hvězdy), ale to nic nemění na tom, že tohle je dost povedené.
Napětí, akce, příjemná kresba, fajn hlášky - to tu určitě najdete. Také mne baví, že hlavní hrdina je člověk, co nemá žádné "nadpřirozené" schopnosti - je to člověk, co se vypracovává ze dna a vše zvládá přirozenou cestou, vlastním úsilím, vlastními nabitými silami. Ani k tomu nepotřebuje žádné extra nedostupné vybavení, aby uspěl. Což z něj dělá dost "lidského" hrdinu, který v tomto ohledu může i třeba motivovat, aby se člověk zvedl ze svého vlastního dna. Nevím - možná v tom vidím něco, co v tom není. Ale takhle to na mne působilo. A rozhodně je to v tomto ohledu pro mne příjemné osvěžení.
Určitě se těším na další díly s tímto hrdinou.

trudoš
11.12.2020 4 z 5

„Opravdovost je pro lidi, kteří nemají dost peněz, aby si ji zfalšovali.“
Jednoduché akční čtení bez divnejch lidí s divnýma schopnostma a v divnejch kostýmech. Takový Robinson Crusoe říznutej Robinem Hoodem a předhozenej napospas drogovým kartelům. Přičemž to nejsympatičtější na komiksu je, že si vůbec na nic nehraje. Snad jen, že charakterově připomíná Oliver Queen až příliš Bruce Wayna a Tonyho Starka, takže v tomhle ohledu není jeho cesta za dobrodružstvím ničím překvapující. Přesto je jeho přerod v dobráka od kosti poměrně přirozený a smysluplný.
Podobně jako v případě série Parchanti stejné autorské dvojice i zde vyprávění šlape od první až po poslední stránku a třebaže se děj pohybuje ve vyjetých kolejích, je zábavný a napínavý. Škoda že tvůrci v sérii nepokračovali. Co bych ovšem vytknul, je nelogičnost v jednání trosečníka, který zjistí, že zůstal viset na ostrově a nikterak dále jej neprozkoumává. Takže je pro něj pak veliké překvapení, když narazí na nežádoucí společnost.

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

dexterman
17.02.2020 3 z 5

V celku je to fajn ale nepovedlo se mi asi docenit styl nakreslení . Příběh je moc předvidatelný . Ale na jedno přečtení to stačí a za to přečtení to stoji. Navíc to rychle utíká takže se moc nenudíte .

AuroN
10.04.2019 4 z 5

Na Green Arrowa jsem se těšil. Jeho postavu mám rád již od Smallvillu a celkem mě baví i ten nynější seroš od CW. Přijde mi, že ta postava má celkem potenciál, který když se dobře využije, mohly by z toho být zábavné příběhy. Rok jedna je... nebo spíš asi není jeden z těchto příběhů. Ne snad, že by byl nějak špatný - to ne! Jedná se o moderní origin, který nám vypráví přerod zbohatlého machýrka na rozumně uvažujícího jedince a hrdinu, dá se-li to tak říct. Není to nikterak dlouhé a celkem rychle se to čte, takže jsem to zblajznul během chvilky v práci. Kresba se mi taky celkem líbila, stejně tak jako práce s barvami a tedy umělecky jako tak, s tím problém nemám. No a co se toho scénáře a děje týče, přijde mi to zábavně podobné jako s tím seriálem: je to příjemné odreagování, u kterého člověk nijak nepřemýšlí. A ani by moc neměl, protože díry v ději by se pak zdály mnohem větší. Zatím ze všech originů nejslabší, ale jako celek určitě ne špatné. Slušné čtyři.

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komiks sa mi veľmi páčil. V seriáli The Flash ma zaujal Green Arrow, tak som sa rozhodol prečítať jeho origin, a nebol som sklamaný. Kresba je tiež pekná.

Reacher81
03.06.2018 5 z 5

Jsem velký fanoušek Green Arrowa a tento komiks o jeho vzniku mě velmi nadchl.

B-artX
07.02.2018 5 z 5

Velmi dobře napsaný a namalovaný origin Green Arrowa. Naprostá spokojenost.

Wojta777
05.02.2018 5 z 5

Za mě jeden z nejlepších DC COMICS komiksů. Krásná kresba spolu s vynikajícím originem postavy. Vřele doporučuji.

milan.krimsky
29.01.2018 4 z 5

Nazval bych spíše jako komiks o moderním Robinu Hoodovi

Placi
23.11.2017 5 z 5

Líbil se mi příběh i kresba. Skvěle jsem se u čtení bavil a jsem rád, že jsem tento díl nepřečetl naráz jako jednohubku (mezitím jsem četl další věci) a mohl si tak příběh vychutnávat delší dobu. Oliver Queen coby moderní Robin Hood spojený s Robinsonem mi povahově sedl a těším se na další jeho příběhy. Rovněž uvažuji nad seriálem Arrow, tak mi ho když tak někdo osobně zrecenzujte :)

Yokolobuna
22.11.2017 3 z 5

Green Arrow je rozhodně ucházející komiks, směrem k průměru ho však tahá pár zásadních věcí. Kresba mi podobně jako v Dlouhém Halloweenu příliš nesedla. Jak se píše v úvodu knihy Jock "ořezal nadbytečné detaily", jenže je ořezal až na dřeň, takže komiks i díky stále stejnému prostředí ostrovní džungle nezřídka působí trochu nudně. Samotnému vyprávění chybí nějaký zajímavější "WoW" moment a i když tak trochu civilní dobrodružství Olivera Queena relativně baví, je bohužel dost zapomenutelné. Tak jako tak bych si nějaké další dobrodružství s novodobým Robinem Hoodem klidně střihl, tentokrát však s jiným kreslířem.

Polinius
10.09.2017 3 z 5

Opravdu se mi líbil. Povedená trochu extravagantní kresba a příběh celkem dával smysl, tedy až do okamžiku kdy Oliver Q. vzal poprvé do ruky palnou zbraň. Rambo byl pokořen a pláče v koutě. Škoda, přeškoda. Civilní linie funguje znamenitě a v momentě, kdy se děj přepne do superhrdinské báchorky to začne kulhat na obě nohy. :/

FireOfFilth
18.08.2017 3 z 5

Poměrně slušný civilní příběh o Olivery Queenovi, který k Arrowovi přišel.

Ivan Kučera
09.08.2017 3 z 5

Dokázalas to. Narodila jsi se jako slobodná. Exotický, krásne zelený ostrov dodáva komiksu zaujímavú atmosféru a miestami až pozoruhodné vizuálne spracovanie. Už menej ma zaujal príbeh, ktorý je jedno veľké origin-klišé. Poteší síce biela slečna bez srdca, ktorá je relatívne atypickým zloduchom. A rozhodne neurazí ani to, že ďalším zlosynom v poradí je hrdinov dlhoročný priateľ. Čo pomerne predvídateľnú zápletku robí psychologicky vďačnou a istým spôsobom smutnou. Za kresbu (a farby) 4*, za scenár 3*.

RaggamuffinSVK
02.08.2017 4 z 5

Veľmi kvalitne spracovaný Origin Olivera Queena, a.k.a Green Arrow. Príbeh je poňatý veľmi ne-superhrdinsky a kladie dôraz najmä na transformáciu rozmaznaného miliardárskeho fraceka na dospelého muža z morálnymi zásadami, ktoré si odnesie aj domov. Kresba je veľmi netradičná a prekvapivo krvavá, čo dodáva príbehu dospelosť a vážnosť.

orangerose
26.07.2017 5 z 5

Super komix o Arrow :)

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Arrow

Autoři knihy

Andy Diggle
britská, 1971
Jock (p)
britská, 1972

Kniha Green Arrow: Rok jedna je v

Přečtených222x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených8x
Knihotéce142x
Chystám se číst20x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x