GOGO chalan z internetu

GOGO chalan z internetu https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268734/gogo-chalan-z-internetu-268734.jpg 3 177 39

Kniha Gogo Chalan z internetu: BAM, čaute, tu je GoGo! Tento pozdrav sa ozýva z desiatok videí na internete, ktoré si získali neuveriteľné množstvo fanúšikov. Ich autorom je GoGo, vlastným menom Daniel Štrauch, uletený, nebojácny a hlavne vtipný mladík z bratislavskej Petržalky, pre ktorého bola kariéra úspešného YouTubera životným snom. Za svojím cieľom sa mu darí úspešne kráčať - dnes mu patrí najsledovanejší slovenský kanál na YouTube, kde ho sleduje viac ako 1,1 milióna fanúšikov. GoGo patrí k hlavným "celebritám" nastupujúcej generácie a je dôkazom toho, kam až to človek plný tvorivých síl môže dotiahnuť spomedzi štyroch stien svojej oranžovej detskej izby. Svoj príbeh zhrnul do pútavého rozprávania, v ktorom odhaľuje zákulisie svojej práce, úskalia, s ktorými sa musel vyrovnať, ale aj detaily z osobného života a ešte oveľa viac!... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

GOGO - Chalan z internetu


více info...

Přidat komentář

Lily101
16.07.2023 5 z 5

Mi se kniha líbila.

gejza_makovnik
29.05.2022 2 z 5

No, na YouTube som strávil dosť času na to, aby som si prečítal knihu od Goga. Kniha bola na nič. Daniel jednoducho opisuje ako sa stať Youtuberom a pridáva tam zvláštne obrázky, ktoré má síce neraz pobavili ale aj odstrašili. Nemyslím si že každý má vlohy na to, aby napísal knihu (viem z vlastnej skúsenosti). Gogovi sa to nejak nevydarilo, kniha pôsobí všedne, jednoducho. Tak aspoň si to pri jej písaní užil on.


BetyPočasitá
17.08.2021 1 z 5

Vím že frčí psát knížky o sobě a spoustu je jich i velmi zajímavých. Ovšem tahle knížka mě opravdu nebavila. Neberte si to zle, nemám nic proti němu, ale téhle knížce něco chybí. V porovnání např. s kovyho knížkou Ovšem, je to hrůza. Pořád se to točí jen kolem jedné a té samé věci a je to nuda. Jediné co by podle mě šlo pochválit je obal.

ComicGuy899
14.05.2020 4 z 5

GoGova kniha je veľmi rozporuplný nápad.
(Ak chcete vedieť môj presný názor,preskočte na 4. odsek).

Teraz ma prosím GoGovi fanúšikovia neberte zle, ale...


Je to dobrý nápad, ktorý je miestami naozaj debilne vyriešený.
Chápem, že je to napísané tak ako to napísané je, aby to pochopil aj človek, čo Goga vidí prvý raz v živote, no miestami je to naozaj neznesiteľné.
Tak trochu nechápem finálnu kapitolu, kde Dano píše to, čo zrovna robí, pretože je to nudné a nezaujímavé. Taktiež ak vám vadia obrázky potom vás táto kniha bude poriadne vytáčať, lebo na každej druhej strane je nejaký obrázok či kresba.

Ale dosť už hejtu.

Kniha je naozaj pútavo napísaná a pre človeka ako mňa, ktorý si prežil na youtube všetky etapy GoGovho natáčania mi z toho nabehli zimomriavky, a nejaký čas som bol aj knihou fascinovaný.

Prosto Daniel napísal naozaj poctivú knihu, ktorá prinútila aj ľudí, ktorí knihy nečítajú si ju otvoriť. Za to obrovský klobúk dole. To sa nepodarí každému.
To za mňa teda ospravedľnuje aj predchádzajúce chyby ako dizajn, ktorý je naozaj dobrý, ale aj iritujúci (ale to hovorím, ako človek, ktorý je zástancom, čo najmenej grafiky na knihe a v jej obsahu).

Toto "youtubovo-knižné zhrnutie" si skrátka neužije každý a kniha je primárne cielená pre (ešte) mladšie publikum ako som ja. Knihu teda s čistým svedomím môžem odporučiť, len mladej generácií čitateľov, ale ak na túto knihu narazíte, nemali by ste ľutovať. Je to pútavé, zábavné a vďaka GoGovým vysvetlivkám sa tak ľahko nestratíte. Len by bolo dobré ak by ste aspoň vedeli, čo je to internet :)

petrarka72
23.06.2019 2 z 5

Hvězda za ilustrace, druhá za kladené otázky, zbytek nestojí za řeč.

Ana72154
27.05.2019 4 z 5

Knihu jsem původně u nás v knihovně půjčila bratrovi, který Goga sleduje. Mně to ale nedalo, a přečetla jsem si ji taky, protože jsem viděla taky pár jeho videí a sleduji jeho přítelkyni Lucku na youtube.

VAnna
09.02.2019 3 z 5

Docela mě kniha bavila, občas se objevila i nějaká vtipná historka. :D

tomik2132
31.12.2018 4 z 5

Kniha je určena pro všechny. Každý by si ji mohl přečíst, aby viděl, jak trnitá je cesta za tím, co doopravdy chceme. Pro Gogova fanouška je to ideální dárek!

Pejuška
25.12.2018 5 z 5

Rychlé, relaxační počtení. Knihu jsem objevila náhodou, díky čtenářské výzvě. Popravdě, Goga vůbec neznám, ale když už jsem přečetla jeho knihu, tak se podívám i na nějaké video. Kniha se mi líbila, měla spád, člověk se dozvěděl, jak se Gogo "vyvíjel", jak smýšlí, uvažuje i o budoucnosti, váží si toho, čeho dosáhl a stojí nohama pevně na zemi. Člověk si zase rozšířil obzory.

Ivka14
29.10.2018 2 z 5

Fajn počtení,ikdyž Goga nesleduji,bylo to velice fajn.

SeiyaOri
08.10.2018 3 z 5

Kniha určitě nezaujme nikoho kdo Goga nezná a nefandí mu, proto se nedivím dosti komentářům o odpadu. Naopak pro fanoušky to je pěkné nahlédnutí do jeho života, s krásnými ilustracemi. QR kódy odkazující na videa o kterých je v knize řeč jsou super nápad!
Není to nic světoborného a po jednom přečtení se ke knize už nevrátím. Taky to není nic za co bych dala plné tři stovky. Ale jako jednohubka pro lidi co mají Goga rádi super, jen si to fakt sežeňte levněji. :D

Pythonissam
06.10.2018 3 z 5

Knihu jsem nedočetla až do konce. Abych to odůvodnila... Tohoto youtubera sleduji již roky, ale poslední dobou mne jeho videa přestala bavit, a když jsem četla tu knihu už je jinde a je jiný, tudíž mne to ani uřímně číst nebavilo.

DancerJaneBooks
27.09.2018 4 z 5

Tuhle knížku bych si nikdy nekoupila nebýt výrazné slevy, která je teď pravděpodobně už skoro ve všech knihkupectvích :) Prostě nekupte to za 90% slevu, že... A následně jsem zjistila, že tuto knížku můžu zařadit i do Čtenářské výzvy, takže super! A jsem ráda, že ji mám. No, já jsem vlastně ráda za všechny knížky, co mám :D
No, ale teď k samotné knize. GoGa neboli Dana na YouTube nesleduju a celkově se nedívám na youtubery. Ale znám ho. Jako člověk na mě působí, že je celkem fajn.
Vcelku je to celkem zajímavá knížka. Nečekala jsem, že se taky dozvím něco nového. Myslela jsem, že to bude jen o životě Dana. Ale dozvěděla jsem se vcelku hodně nových věcí. Navíc do téhle knížky dokázal Dan napsat i nějaké celkem nepatrné, ale poučné a pěkné citáty.
Knížka se čte sama, a je tím pádem hodně čtivá. Strašně mě ale štvalo, jak na nějaké stránce byla neukončená věta, potom nějaký text, hashtag nebo historka a až poté zase věta pokračovala.
Super je, že tahle knížka zase hodně mládeže, co jenom čumí do počítače nebo mobilů, muže aspoň trochu popostrčit ke čtení.
Bylo zajímavé dozvědět se, o čem jsou různé challenge a tak.
Fascinuje mě, že si GoGo šel za svými sny. Že to dotáhl tak daleko. Ale já bych tohle třeba dělat nemohla. Sice bych si připadala, že něco dělám, ale prostě by mi chybělo, že nemůžu chodit do práce nebo v mém případě do školy. Prostě bych nemohla sedět a nic nedělat. A taky bych kvůli tomu nezahodila šanci dostat se na vysokou školu.
Ale na druhou stranu mě prostě fascinuje to, že to dotáhl tak daleko a že se z něj stal jiný člověk. A hlavně se toho nebojí a na hatery se naučil kašlat. Taky se mi líbilo, že se GoGo přizpůsobuje lidem a že se snaží dělat to, co se jim nejvíc líbí.
Bylo to fajn počteníčko, ale na plný počet hvězdiček to není. GoGo je určitě hodně chytrý a má charakter, ale jsem od něj úplně odlišný člověk. Ale bavilo mě to.

LiLinka
17.08.2018 2 z 5

Youtube sice sleduji pravidelně, ale zrovna Gogův kanál není ten, který bych aktivně vyhledávala, proto ani tuto knihu jsem nepotřebovala vlastnit a číst hned po jejím vydání. Pořídila jsem ji později náhodně za velmi akční cenu, což na mě zapůsobilo tak, že o knihu není už moc velký zájem.

Obsah je za mě zajímavý, celkem příjemně napsaný a čte se svižně. Pár chyb jsem si všimla, ale to je maličkost, která se objevuje v hodně knihách. Co mi však vadilo byly neukončené věty na konci stran, které pokračovaly až po otočení dvoustrany a mezi tím byl ještě nějaký obrázkový text, takže člověk musel přeskakovat od jednoho k druhému a velmi to rušilo prožitek ze čtení.

Díky této knize jsem si poprvé vyzkoušela čtečku QR kódů (jsem sto let za opicemi, co už), které jsou v knize určitě zajímavým zpestřením.

Doporučuji spíše mladším čtenářům, i když ti zase asi všechny informace uvedené v knize už budou znát...

dancadragneel
28.06.2018 3 z 5

Úplně první kniha z youtube komunity a nějak moc mě nezatáhla. Příběh je krásný, ale protože Goga delší dobu sleduji tak jsem některé ty věci už prostě věděla. Naproti tomu Kovyho kniha byla opravdu jiný šálek čaje...

JmenujiSeZuzla
14.04.2018 2 z 5

K tomuto stylu knih jsem neměla nikdy úplně důvěru a tahle je vlastně moje první z prostředí youtube komunity. Youtube samozřejmě sleduji aktivně a Goga už nějaký ten pátek znám a sleduji. Ten poslední impulz k přečtení této knihy přišel, když jsem zjistila, že ve čtenářské výzvě mám přečíst knihu od slovenského autora. Na pohled působí kniha opravdu skvěle. Plná pozitivní energie a celkové zpracování je trošku jinak pojaté. Nějak mi to nevadilo, ale musím říct, že některé obrázky mi tam přišly opravdu zbytečné až stupidní. Obsah knihy je zajímavý, určitě bych řekla, že kniha je psaná spíše pro vyspělejší část publika Goga, bohužel zbytek knihy (např. obrázky, challenge, ankety atd.) už je opět cílený na mladší. Je vidět, že na mladší děti sledující youtube se nikdy nezapomene. Kdybych ale měla zhodnotit poměr věcí co už jsem znala i bez této knížky a nové informace, to je dost špatné. Minimálně 75% poznatků už jsem znala buď z videí nebo ze sociálních sítích. Gogův příběh je víc a víc omílaný a kniha mi nepřijde jako něco nového. Poslední hřebík do rakve přidal překladatel Josef Šmatlák - četla jsem přeloženou verzi.Tolik gramatických chyb jsem pohromadě ještě neviděla! A to já jsem člověk, který je na tyto věci dost nepozorný. Celá kniha se mi zdá nějaká nedodělaná a neprofesionální. Šlo vidět, že knihu psal někdo, kdo s reálným psaním nemá moc společného. Možná je to tím překladem, možná ne. Nevím, jestli budu mít ještě někdy chuť si přečíst něco podobného.

betule3
09.04.2018 4 z 5

Goga sleduji už hodně dlouho, ale knihu jsem si pořídila teprve nyní. Dost jsem se bála, co mě bude čekat a jestli nebudu zklamaná. Začnu pozitivy. Jako první musím určitě pochválit nádherné grafické zpracování. Nejvíce mě zaujaly obrázky na začátcích kapitol. Líbí se mi nahlédnutí do Gogova soukromí a informace, které jsem nevěděla. Naopak se mi nelíbily občasné zdlouhavé pasáže a také mě štvaly vložené texty, díky kterým jsem zapomínala, o čem jsem předtím četla. Jako celek knihu hodnotím pozitivně, ovšem pouze pro Gogovy fanoušky. Pokud ho tolik neznáte a zajímají vás spíše informace o Youtubu, tato kniha asi nebude ideální. Pro věrné fanoušky je to ale nutnost. ;)

PajusenkaB
17.01.2018 3 z 5

Knihu jsem si koupila, jelikož jsem Goga aktivně sledovala (hlavně jeho let's playe na hororovky). K četbě jsem se bohužel ale dostala až teď. Ze začátku to vypadalo slibně, říkala jsem si: Páni... To jsem fakt netušila. Nicméně pokračovala jsem dál a nabývala dojmu: Hm.. si to tak super nebude nu. A víceméně závěr knihy to potvrdil. Kapitoly nejsou zrovna moc dobře a logicky za sebou, občas se ve více kapitolách opakuje víceméně to samé pořád dokola. A občas jsem fakt měla chuť nakopat korektora - neskutečně mnoho chyb, často se opakovala dvě slova za sebou (jsem jsem, uviděl uviděl), sem tam opravdu nechutná hrubka.
A co bych ještě vytkla byly nesmyslné stránky s hashtagy. Co to safra...? Též se mi moc nelíbila okénka např. s výběrem variant. Co bych ale chtěla moc ocenit, byly nádherné kresby na začátku každé kapitoly.

Suou
10.01.2018 3 z 5

No bolo to lepšie ako som čakal... knihu som dostal od mladšieho brata, že si to mám prečítať... No chcel som mu urobiť radosť a knihu som prečítal, ale ja s toho radosť nemám... toto je ešte pomerne mladý na niečo podobné a už som sa dozvedel že sa chystá jeho ďalšia kniha...

bookwoman
28.08.2017 3 z 5

Goga jako youtubera sleduju,ale od této knihy jsem asi čekala víc.

Štítky knihy

životopisy, biografie internet YouTube

Autorovy další knížky

Daniel Štrauch
slovenská, 1996
2016  65%GOGO - Kluk z internetu
2018  0%Gogo školský diár

Kniha GOGO chalan z internetu je v

Právě čtených4x
Přečtených254x
Čtenářské výzvě140x
Doporučených8x
Knihotéce87x
Chystám se číst31x
Chci si koupit7x
dalších seznamech4x