Finské pohádky

Finské pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95608/finske-pohadky-95608.jpg 3 13 4

Výbor finských pohádek obsahuje témata původní finská i migrující. Všechna jsou však postavena na typicky finsky neotřelých motivech, které zaujmou malé i dospělé čtenáře. Svým naturalismem obohacují evropské vypravěčské umění a přemýšlivému čtenáři dokážou i odpovědět na řadu otázek, které si klademe, když se zamýšlíme nad významem Finska v současné společnosti.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , MESS
Originální název:

Suomalaiset kansansadut I , 2005


více info...

Přidat komentář

taikatalvi
16.03.2022 1 z 5

Toto sú asi najhoršie napísané rozprávky aké som kedy čítala. Ide o to, že poniektoré sú tak skrátené, že miestami vôbec nedávajú logiku. Neviem či to je naschvál alebo chyba nastala pri preklade. Radšej sa mohol zúžiť výber na nejaké najlepšie lebo niektoré sú dosť zvláštne alebo slabé a poriadne napísané, krajšie ilustrované ale tento výber je dosť o ničom. A to som sa tešila lebo sa zaujímam o všetko fínske- jazyk aj kultúru.

Miss Utahraptor
31.10.2021 1 z 5

Takhle špatně napsané pohádky jsem ještě nečetla. Jazyk sice obsahuje i zastaralejší výrazy, jak se na pohádky sluší, ale také výrazy současné, hovorové, které ve větách působí jak pěst na oko (Dostal nápad a dceři ho ihned VYKLOPIL.). Horší, než jazyk, jsou příběhy samotné. Postrádají propojení příčin a důsledků, pokud tam vůbec nějaký důvod je. Věci se často dějí "prostě jen tak". Například nová žena hrdinčina muže po shledání původního páru uhoří. Neznámo proč. Vše je odbyto jedinou větou, bez jakéhokoli vysvětlení.


MOu598
01.08.2017 2 z 5

Četla jsem v prosinci 2014. Podle mých poznámek:
Přes 60 pohádek, většinou krátkých, doplněných ilustrací. Některé připomínají známé.
Ale skoro nic se mi nelíbilo. Vždy to dopadne "dobře" - zlému useknou hlavu (krutostí a surovostí knížka připomíná Gronské pohádky a legendy), dobrý si vezme princeznu a je bohatý. Ale málokdy si to dobý zaslouží, pořád mu někdo/něco pomáhá a my ani nevíme proč.
Takové nanicovaté.
Citát:
"Pracuješ-li ve svátek, své poničíš dílo všedního dne."

mot33
09.07.2016 5 z 5

Super pohádky a korát bych řekl že jsou dost podobné české klasice,ale trochu tvrdčího rázu.

Část díla

všech 60 částí díla

Autorovy další knížky

Marek E. Světlík
česká, 1944
2011  69%Finské pohádky
2005  0%Díky Adame

Kniha Finské pohádky je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce21x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x