Talisman smrti

Talisman smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25547/talisman-smrti-25547.jpg 4 58 6

Fighting fantasy série

< 11. díl >

Temné síly se snaží uvolnit hrůznou moc Zla, ale nemohou své dílo dokončit bez legendárního Talismanu Smrti. Zdá se, že snad celý Orb pátrá po Talismanu a naneštěstí Ty jsi ten, kdo jej má v držení. Tvým úkolem je zničit ďábelský Talisman dřív, než tě služebníci Smrti dostihnou. Ale buď opatrný! Času je málo...

Žánr:
Dobrodružné , Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , Perseus
Originální název:

Talisman of Death , 1984


více info...

tony6464
tony6464
10.07.2023 5 z 5

Ještě o chloupek lepší než předchozí Pekelný Dům, tady se přikloním k plnému počtu. Zajímavé, že kniha je tenší, než ostatní gamebooky FF, přesto mi nepřijde, že by to bylo zkratkovitěji psáno. Spíš naopak, příběh je psán čtivě a je i celkem logicky členěn. Oceňuju i členění gamebooku na části, kdy při náhlé smrti není často třeba hrát od začátku. Prasečí lidé pobavili nejvíc. :-)

jiri0330
jiri0330
02.04.2023 5 z 5

Tenhle gamebook mi jako klukovi unikl, takže jsem byl zvědavý, jaký bude. Příběh je celkem neotřelý (tentokrát hrdina cestuje mezi světy), mise znovuzískat a donést talisman smrti na určené místo zajímavá, herní mechanismus standardní. Hra na určitých místech umožňuje reinkarnaci hrdiny buď z půlky na začátek nebo z konce do půlky děje, což je zajímavá novinka. Obtížnost je přiměřená, vyvážená, díky získávání vybavení zvyšující UB lze úspěšně splnit i s nižšími výchozími hodnotami. Příležitostí náhlých úmrtí je sice dost, nicméně spoustu se jich může stát kvůli vyloženě špatným rozhodnutím. Hlavní cesta je jedna, která se dřív či později rozděluje a zase sbíhá v uzlových bodech, některé odbočky jsou efektivnější než jiné. Je potřeba získat pár klíčových předmětů a informací. Není nutno si kreslit mapu, spíš si dělat poznámky. Na cestě potkáte jak zloduchy, tak kladné postavy.
Plusy: Možnost reinkarnace, vyvážená obtížnost, smysl pro humor, pěkné ilustrace.
Mínusy: Nenapadají mě.
Zábavnost: 7/10
Obtížnost: 6/10


cziss
cziss
23.01.2023 5 z 5

Tenhle díl mě utvrdil v tom, že ty lepší až nejlepší kousky z FF série jsou ty, které nepsali Jackson a Livingstone.

Ale ke knize - máme tu atraktivní prostředí, vyváženou obtížnost a minimum chytáku. GB lze dohrát intuitivně. Prostě paráda.

nevermore3
nevermore3
17.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Po dohrání Talismanu smrti, musím říct, že okamžitě atakoval příčky mých nejoblíbenějších gamebooků. Nenapsal ho ale ani Jackson ani Livingstone, jak by mohlo vypadat, nýbrž Jamie Thomson a Mark Smith.

Jde o trošku jinou formu, dokonce když vás sundají v druhé půlce knihy, nemusíte se vracet až na začátek, ale hodí vás to na záchytný bod.
Spousta dobrých nápadů - spolčení se se zloději, chrám smrti místního kultu, náboženská řády a knihovna, hřbitov s Ghůlem a fakt atmosférou. Kouzelník a zloděj Tučev s Kasandrou. Postranní uličky kdy každá skýtá jiný typ přízraků, nebo (ale při správné cestě byste se tam neměli dostat) pravěká část s Triceratopsem, pterodaktylem a tyranosaurem. Také zde potkáte spoustu sympatických postav. Je to fakt gamebook natřískanej dobrými nápady. Za mě 5***** jen to hvízdne. A nemusíte mít ani trapně UB 12 abyste byli schopni dohrát. Já dohrál s 11 a nejspíš i 10 by šlo.

pusheko
pusheko
23.10.2018 5 z 5

Originální počin, prostředí gamebooku se liší od toho typického pro FF, ale fo se dozví každý, kdo si jej zahraje. Gamebook je poměrně jednoduchý, nepotřebujete mapu, ald zato ma zajímavý příběh a rozhodně jej doporučuji začátečníkům.

radek1016
radek1016
09.02.2017 5 z 5

Talisman mohu jen doporučit. Začátek jsem snad ještě lepší nikde nečetl, ale také to může být tím, že jsem toho zatím moc nenačetl. "Hra" se v jedné věci od ostatních liší, ale to si možná poznáte každý z vás sám. Každopádně zajímavé prostředí i s myšlenkou. Knihu jsem dokončil napoprvé. Možná že v tom bylo i trochu toho štěstí, ale to mi na radosti z dočtení rozhodně neubralo.

Štítky knihy

gamebooky

Autoři knihy

Ian Livingstone
anglická, 1949
Steve Jackson
britská, 1952
Jamie Thomson
britská, 1958

Kniha Talisman smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených97x
Doporučených2x
Knihotéce48x
Chystám se číst9x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x