Pod křídly vran

Pod křídly vran https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275147/bmid_pod-kridly-vran-S6I-275147.jpg 4 77 17

Feralové / Divosi série

1. díl >

První díl trilogie Feralové. Blackstone. Kdysi vzkvétající metropoli před lety zasáhla obrovská vlna násilností, která po sobě zanechala beznadějnou spoušť. A teď se temné síly dávají znovu do pohybu… Z vězení uprchli nebezpeční zločinci. Jsou to feralové — lidé, kteří umí mluvit se zvířaty, ovládat je a používat jako účinnou zbraň. Pokud se jim podaří přivést ze Země mrtvých svého vůdce, pavoučího ferala Mistra Snovače, hrozí městu definitivní zkáza. Třináctiletý kluk jménem Krák žije v opuštěném parku, kde si na stromě postavil hnízdo. Jedinými společníky jsou mu tři vrány, které ho v podstatě vychovaly. Proto považoval za samozřejmé, že s nimi mluví jejich řečí. Jednoho dne mu však život naruší nečekané události a Krák se dozví, kým doopravdy je. Aby ochránil Blackstone, bude muset čelit temnotě temnější, než si kdy dokázal představit.... celý text

Žánr:
Sci-fi , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Host
Originální název:

The Crow Talke , 2015


více info...

Přidat komentář

Natali.159
09.12.2020 4 z 5

Čtivě psaná kniha, připomíná mi příběhem Harryho Pottera.

Ethys
18.04.2020 3 z 5

Pěkný příběh pro děti.


shey
13.04.2020 4 z 5

Knížka upoutala opravdu krásnou obálkou. Příběh zajímavý, nápad s feraly zaujal. Určitě se podívám i na další díly a schovám pro syna až povyroste, snad se mu bude líbit jako mě.

Eliška12
27.01.2019 3 z 5

Tuto knihu jsem četla na doporučení kamarádky , kterou velmi zaujala . U mne se ale ničeho takového nedočkáte. Kniha mne sice velmi zaujala svým obalem a tématikou , ale o nějaký velký zážitek z jejího čtení bohužel nešlo . Nemůžu se dočkat dalších dílů , protože mne zajímá jak to dopadne . Jinak ale kniha patří k těm o trochu lepší než jsou průměrné .

Verča16
03.12.2018 5 z 5

Teda.. četla jsem českou verzi takže teď mě obal i název zaskočil... Ale kniha naprosto hororová napínavá úžasná... Nemám slov. Patří mezi mé nejoblíbenější ❤doporučuji naprosto všem!

Kikulka97
23.05.2018 3 z 5

Kniha to není špatná, ale je tam pomalý rozjezd, docela zvláštní mi přišel i překlad jména hlavního hrdiny (přece jen Krák nezní zrovna sympaticky), na to jak je útlá, četla jsem ji celkem dlouho. V druhé polovině se děj příjemně rozjede.
Hrdina mi k srdci nepřirostl, trochu mě mrzí, že zčistajasna všechno uměl a všechny předčil, proto i přes originální nové prostředí dávám tři hvězdičky
Upozornění a tak trochu spoiler (nejen) pro ochránce zvířat: tuto knížku nečtěte....zde autor nemůže prohlásit, že v průběhu děje neutrpěla škodu na těle či životě žádná zvířata.

hurikan123
04.05.2018 4 z 5

celkem dobrá kniha. ale odehrálo se za to celou knížku málo děje... možná je to počtem stran - 250 stran není moc -, přečetl jsem ji za dva dny ale kniha mě zaujala svou originální zápletkou, takže 80%

Juli.W
29.01.2018 3 z 5

Kniha je štylisticky napísaná dobre a pútavo, opisy prostredia a postáv sú dosť trefné a ľahko sa dajú predstaviť si. Čo mi ale veľmi vadí je, že mi nepríde veľmi originálna a dosť sa podobá Harry Potterovi. Z vonku ani nie, ale keď sa nad textom hlbšie zamyslíte, pointa je rovnaká.

Artax
12.09.2017 5 z 5

Knížka vás ztrhne po pár stránkách, jednoduše doporučuji.

hellena1523
29.01.2017 3 z 5

Velmi čtivá kniha, hezký příběh. V rámci žánru považuji za příjemný průměr.

Attia
22.09.2016 5 z 5

Ke knize jsem po dávce špatných ohlasů přistupovala trochu skepticky, ale ve výsledku mě opravdu mile překvapila. Četla se skoro sama a Kráka jsem si moc oblíbila.

milunka21
09.05.2016 5 z 5

Nejdriv me prekvapilo kdyz jsem na knize nasla 10+
:-D
A kdyz jsem se zacetla tak je to tak
:-)
ale jako s Harry Potterem je to fantasy kterou si muzete precist v kterymkoliv veku.Kniha se mi libila a jsem rada ze jsem objevila zas novy svet.

Dragell
31.03.2016 4 z 5

Kniha pro mladší čtenáře s jasným a přímým dějem, chytlavá, plná akcí. Hrdina se vyvíjí až příliš rychle, ale vše zapadá do příběhové linie. Má u sebe tři kamarádky vrány, které mu pomáhají a radí.
U knihy jsem si příjemně oddechla a příběh jsem si opravdu užila.

Fantasysvet
08.03.2016 4 z 5

Celá kniha je psána velmi čtivě a stále se něco děje. Čtenář pořádně ani neví, kdy smí knihu odložit, protože události na sebe krásně navazují a člověk se tím nechá příjemně unášet. Za to patří dík určitě nejen autorovi, ale i skvělému překladu Denisy Streublové (přeložená jména sice někdy zabolí, ale stále musíme počítat s tím, že je kniha psána pro mladší věkovou kategorii). Příběhem se prolíná krásně popsaná magie soužití lidí a zvířat a láska mezi nimi. Bojové scény vás vrhnou přímo na bitevní pole, až se z toho trochu přikrčíte, protože nechcete, aby vás něco, nebo někdo trefil. Dokonce dojde i na různé příběhové zvraty a neuvěřitelně otevřený konec, který přímo křičí do světa, že bude další díl plný akce.

Nevýhodu vidím v tom, že přehnaná a příliš rychle nabývající síla hlavního hrdiny může být trochu nepříjemná či trochu přehnaná, čemuž odpovídá i velmi zrychlený trénink a výcvik. Knize by určitě nevadilo rozrůst se o pár desítek stran a nevynechávat dny. Děj ovšem potřeboval Kráka v plné síle a do příběhu to celkem pěkně pasuje. Nemyslím si však, že by to bylo až tak na škodu. Vždyť obdobné prvky s nabytím úžasné a velkolepé síly známe z mnoha příběhů. (Komiksoví fanoušci si jistě všimli drobné paralely).

Samozřejmě, kniha nepřináší žádné těžké a složité myšlenky, ale příjemnou oddechovou zábavu na zvednutí nálady. Nečíhají tu sáhodlouhé popisy, či nudné neubíhající rozhovory o ničem. Knížka je mířena na mladší čtenáře straší 10 let, čemuž odpovídá i zpracování, ale potěší i dospěláka, který chce na chvíli utéct do příjemně napsaného kouzelného světa.

adela3429
23.02.2016 3 z 5

Obálka je nádherná, obsah takový průměr. Příběh se mi líbil a i jsem si ho docela užila, ale znovu se k němu nejspíš nevrátím. Doporučuju spíš mladším čtenářům kolem 12 let.

ElisR1
18.02.2016 3 z 5

Knihu jsem si přečetla hlavně pro to, že mě zaujala obálka, ale od děje jsem čekala něco trochu víc.

preciousx
15.02.2016 5 z 5

Příběh o Krákovi a jeho věrných vránách. Poté co z vězení uprchnou zlí Feralové a snaží se ze země mrtvých vrátit svého pána, Krák se setkává s Lydií a postupně se dozvídá kým doopravdy je. Patří k Feralům, lidem co komunikují s vybranými druhy zvířat a jak to tak bývá, existují dobří a zlí Feralové. Krák se musí pokusit zabránit návratu nejhoršího z nich, zlého pavoučího Ferala.
Příběh má spád, neustále se něco děje. Výborná interakce mezi lidmi a zvířaty. Těším se na pokračování ;-)

Štítky knihy

vrány

Autorovy další knížky

Jacob Grey
americká, 1980
2016  80%Pod křídly vran
2016  82%Černý roj útočí
2017  85%Pomsta bílé vdovy

Kniha Pod křídly vran je v

Právě čtených2x
Přečtených102x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených8x
Knihotéce43x
Chystám se číst72x
Chci si koupit18x
dalších seznamech4x