Evropská unie

Evropská unie https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55688/evropska-unie-55688.jpg 4 27 3

Nejprodávanější a nejkomplexnější publikace o Evropské unii v České republice, její první vydání nechybí v žádné z odborných knihoven. Autoři - renomovaní badatelé v oblasti evropské politiky - seznamují čtenáře s historií evropského integračního procesu, s vývojem, současnou podobou a funkcemi jednotlivých evropských institucí a s tím, ve kterých oblastech (politikách) a jakým způsobem Evropská unie působí. Kniha je zdařilou kombinací politologické analýzy a velkého množství informací. Formou srozumitelně napsaného a přehledně členěného textu nabízí kvalitního průvodce problematikou Evropské unie. Publikace nyní vychází ve druhém, aktualizovaném, výrazně doplněném a přepracovaném vydání. Zahrnuje události až do roku 2008 a čtenáři v něm rovněž naleznou řadu nových dat, grafů a tabulek, a navíc praktický jmenný a předmětový rejstřík. Kniha je určena nejen odborníkům, vysokoškolským studentům a profesionálům zabývajícím se z různých hledisek evropskou integrací, ale také širší veřejnosti, která má zájem získat co nejvíce kvalifikovaných informací o Evropské unii... celý text

Přidat komentář

Kabuky
11.03.2023 5 z 5

Vynikající kniha o EU.

pistalka
08.01.2020 4 z 5

Tuto knihu jsem začal číst v květnu 2013 během přípravy na zkoušku z kurzu Evropská unie (na Masarykově univerzitě), slavnostně jsem ji dočetl v listopadu 2019.
Umanutost knihu dočíst pramenila z pocitu důležitosti tématu, avšak samotná délka dočítání výmluvně svědčí o její ,,zábavnosti".


Lukyn96
05.02.2019 5 z 5

Poučná kniha o vývoji evropské integrace. Obsahuje spoustu informací, takže jsem si během četby vypisoval témata a termíny, ke kterým se chci vrátit a lépe jim porozumět.

Štítky knihy

Evropská unie

Autoři knihy

Petr Fiala
česká, 1964
Markéta Pitrová
česká, 1973

Kniha Evropská unie je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x