Balthazar

Balthazar https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110757/mid_balthazar-a7u-110757.jpg 4 158 30

Evernight série

< 5. díl

Balthazara pronásledují vzpomínky z prvních dnů, kdy se stal upírem. Strávil stovky let sám, bez spojenců, bez lásky. Když se vynoří ze své izolace na pomoc Skye Tierneyové, lidské dívce, která kdysi navštěvovala akademii Evernight, nemá tušení, jak nebezpečné to bude. Skyiny psychické síly upoutají pozornost Redgraveho, krutého pána upírů, který zavraždil Balthazarovu rodinu před čtyřmi stoletími. Poté, co se dozvěděl o Skye a jejích pozoruhodných vlivech krve na upíry, si plánuje využít ji pro své vlastní účely. Když společně bojují proti zlému upírovi, Balthazar si uvědomí, že jeho osamělý život by mu konečně mohla změnit Skye… stejně jako Redgarve si uvědomuje, že může zničit Balthazara jednou provždy tím, že si Skye přivlastní.... celý text

Přidat komentář

Anett24
06.07.2023 5 z 5

Za mě kniha Balthazar byla lepší než celá série předtím.
Už v předchozí sérii jsem měla Balthazara jako nejoblíbenější postavu a divím se že mi ho autorka nezabila
Každopádně kniha velmi čtivá a zábavná.

vlkove
04.12.2021 2 z 5

Sérii jsem četla jako mladší čtenář a v tu dobu se mi líbila. Tento doplňkový díl už byl slabší než původní knihy.

HODNOCENÍ SÉRIE: 76 %


Ella161
23.06.2021 4 z 5

Po delší době jsem si opět přečetla knihu, kde se vyskytují upíři. Upíry opravdu miluji. Už od sedmi let jsem ujížděla na Twilight a samozřejmě poté i na Upířích deníkách. Takže tohle čtení pro mě bylo trochu nostalgické. A fakt se mi příběh líbil. Byla tam akce, mělo to spád i napětí. Jelikož je ale tohle pátý díl série, tak jsem měla trochu problém se v příběhu zorientovat, ale po nějaké chvíli jsem si všechno pospojovala a bylo to v pohodě. Navíc jsem zjistila, že předešlé díly nebyly ani o těhle postavách, za což jsem jen ráda.

Postavy byly super. Tedy k hlavní hrdince Skye jsem si budovala vztah postupně. Bohužel to nebylo tak, že bych si jí oblíbila úplně od prvního momentu. Moc mi nesedla. Přišla mi taková…hm, jak jí jen nazvat? Křehká? Naivní? Nevinná? Líbilo se mi, ale zároveň mě to strašně štvalo, že nebyla statečná. Teda jasně, občas udělala něco, co bych od ní nečekala, ale…. Většinou prostě jen utíkala a spoléhala na to, že jí Balthazar ochrání. Vůbec se mi nehodila k Balthazarovi, který je prostě úžasný!! Toho jsem si pro změnu oblíbila hned. Strašně se mi líbilo, že se choval většinou rozvážně, byl chytrý, silný, empatický, hodný a i citlivý. Také se mi líbilo to, že se prostě nechoval jako klasický upír, ale snažil se chovat jako člověk. Snažil se je chránit, což mu jen přidalo plusové body. Také jsem ho obdivovala za to, jak tam pro Skye neustále byl, že byl vůbec ochotný jí pomoci.

V knize se vyskytují i kapitoly z minulosti a tohle fakt nemám ráda. Nebaví mě to číst a vlastně mě ani nezajímá, co se staly před x lety. Hlavně mi strašně vadí, že je to jednou kapitola z přítomnosti a další je v minulosti. Z toho bych si vždy mohla rvát vlasy. Avšak tady mi to zas až tak nevadilo. Těhle kapitol tam nebylo mnoho a musím se přiznat, že některé jsem fakt hltala.

Jen jednu výtku bych měla a to ten konec. Vlastně jsem čekala tu hlavní událost trochu drsnější i delší. A ten konec mi přišel takový nějaký. Takové ukončení se mi moc nelíbilo, ale co nadělám. Mohu si už jen představovat, jak to pokračovalo dál.

elfinkaa97
05.11.2018 3 z 5

Trvalo mi hrozně dlouho se do knihy začíst, příběh mi prostě nějak nešel do hlavy, ale zhruba od půlky se stal napínavějším a zajímavějším. Stačí překousnout první půlku a budete spokojeni. Každopádně ale ze série Evernight nejslabší díl. :(

vandalindakova
18.06.2017 2 z 5

Já nevím. Mezi čtením Akademie Evernight a Baltzarem jsem měla docela velkou pauzu, během které jsem přečetla tolik jiných knih. A už mi to nepřišlo ono. Měla jsem z příběhu pocit jakoby to bylo jedno velké klišé. Všechen děj byl postavený na ,,náhodě", která se zrovn odehrála, tak jak bylo pro děj potřeba. Ani zápletka mě nějak extra nenadchla. Možná už jsem jen na tuto sérii moc stará.

MájaM.
22.02.2017 5 z 5

Pro mě tedy nejlepší díl z celé série. Nevím,jestli to bylo proto,že mám Balthazara strašně ráda a nebo tím,že tam bylo nejvíce akce z celé série:) Každopádně doporučuji přečíst.

Madlenkačte
19.01.2017 5 z 5

Nejlepší díl z celé série Akademie Evernight.

*Pájuše*
16.12.2016 2 z 5

Měla jsem pocit, že čtu vampýrskou akademii. Přitom to s ní vůbec nic nemá společného, až na upíry a školu a místo vampů lidi. Dějem jsem proplouvala bez toho, aniž bych se do něj ponořila. Spíš jsem plula na povrchu a bylo mi úplně jedno, co se s hlavními hrdiny stane, protože... to bylo opravdu klišoidní a tááák strašně předvídatelný! Nejsem vyloženě zklamaná, ale ani neskáču radostí dvakrát do stropu.

Mellisek
15.09.2016 4 z 5

Musím uznat že díl o B. a S. se četl suprově. Bylo to napsané velmi dobře, žádné protahování. Jelikož díl vyšel v roce 2012 nevím jestli bude nějaké další pokračování o Evernight každopádně ani nevím o čem by už psala. B. a L. se mají skvěle pochybuji že to někdy vyřeší :) a B. a S. mají otevřený konec pro naše představy :) Musím uznat že mě C.Gray mile překvapila :-)

Žanda1002
23.09.2015 5 z 5

Tento díl byl opravdu nejlepší. Kdyby takhle svižně byla napsána celá série, úplně jinak by se to četlo. Možná to je i tím, že mi byla tato dvojice mnohem sympatičtější.

Samira
21.05.2015 5 z 5

Velmi povedené pokračování o mé oblíbené postavě. Kromě Balthazara, který se mě získal už dávno, jsem si hned zamilovala Sky, hodně jsem ocenila také jiný způsob vyprávění, i klasičtější upíří ladění. Konec se mi moc líbil, ale rozhodně bych si o téhle dvojici ještě něco přečetla:)!

Veronika.C
27.04.2015 5 z 5

Přesně jak jsem čekala, pro mě nejlepší díl z celé série :-) Balthazar byl pro mě nejlepší a neojblíbenější postava takže jsem ráda že byl jeden díl celý jen o něm, o jeho životě a že nakonec našel svou lásku :-)

HančaŠ
08.06.2014 5 z 5

I když jsem si zpočátku myslela, že se mi kniha nebude líbit, prostě proto, že je to jen dodatek k tak perfektní sérii jakou Evernight bezpochyby je, musím říct, že jsem se mýlila.
Měla jsem ráda Biancu, coby hlavní hrdinku celé série, a myslela jsem, že mi v tomto románu bude chybět, ale Skye mi byla natolik sympatická, že Biancu bez problému nahradila. Kromě toho bylo skvělé se konečně dočíst, že i Balthazar už našel někoho, kdo ho miluje tak, jak si zaslouží.
Myslím, že tato kniha byla krásným doplněním Evernightu a vůbec mě nezklamala, i když jsem myslela, že to tak bude. Pokud vyjde ještě nějaký díl nebo doplnění série, určitě si ho bez váhání přečtu. :-)

Andílek13
11.05.2014 5 z 5

Už od samého začátko této série se mi líbila postava charismatického baltazara, takže tenhle díl hodnotím kladně :) Vlastně hodnotím kladně celou tuto sérii. Absolutně jedna z nejepších knížek, kterou jsem prozatím četla :)

jesterka.as
22.02.2014 5 z 5

Řekla bych, že ze série Akademie Evernight mě tahle knížka zaujala nejvíc, je to sice samostatný příběh, ale možná právě proto. Je akční i zajímavá, až do konce jsem čekala jak to dopadne... No a teď bych si dala říct další díl :)))))

Bunburistka
15.02.2014 5 z 5

Balthazara jsem si opravdu mooc oblíbila. Přirostl mi k srdci. Na tento dodatek ke knižní sérii jsem se velice těšila. Knihu jsem si chtěla vzít s sebou na dovolenou, to jsem ovšem nevydržela a během jednoho dne ji přečetla jako nic. Škoda, že není delší ! :)

TessDragon
11.10.2013 5 z 5

Balthazar....dodatek k sérii Evernight. Nečekala jsem, že se mi to bude tak moc líbit. Celou sérii Evernight bych hodnotila 4*, ale Balthazar se mi dostal tak moc pod kůži, že musím hodnotit plným počtem. Balthazar byl jeden z mých nejoblíbenějších charakterů už v předchozích dílech, takže samostatnou knihu jen o něm jsem uvítala. Skye jsme mohli také znát z posledního dílu, i když hrála pouze malou roli, ale s jejím skutečným potenciálem jsme se seznámili až zde. Zahřálo mě u srdce, že se zde objevilo i pár hostů z předchozích dílů. Velice neočekávaně jsem si oblíbila dokonce i Charity a útržky z minulosti mě velmi nadchly. Jen mě mrzí, že tohle už je zřejmě definitivní konec série. Já jsem si ji zaručeně užila. ;)

DariDerek
26.09.2013 5 z 5

No téda :o)) Já bych toho hňupa \"Reda\" vykuchala za živa, bože, jak ten mi tam vadil :o)) Dobrá kniha, moooc dobrá :)) Ale s Lucasem a Biancou to bylo o kousíček lepší, ale i tak pět hvězd, jelikož to má spád, dobře se to čte, má to děj, napětí, romantiku, no prostě všechno :)

AjťačkaTýnka
29.08.2013 5 z 5

Boží, opravdu úžasné, skvělé, pořád čtivé, neopakuje se děj... Bomba! Smekám! :)

Dandulka
26.08.2013 5 z 5

Skvělé zakončení celé série! Balthazar našel po čtyřech stoletích konečně svou lásku! Tato série neměla chybu, byla čtivá a plná napětí. Jen víc takových!!!!!!