Evangelium prokletých

Evangelium prokletých https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170978/bmid_evangelium-prokletych-s5B-170978.jpg 3 47 16

Londýnská kriminalistka Heather Kennedyová nemá v práci zrovna na růžích ustláno. I proto jí přidělí případ, jejž nikdo nechce: smrt profesora Stuarta Barlowa, která se zřejmě neudála nešťastnou náhodou, ale někdo jí napomohl. Avšak nejen jí: během pár dnů došlo k záhadným úmrtím několika vědců, kteří se zaobírali analýzou středověkého kodexu, jež měla vrhnout nečekané světlo na texty novozákonních evangelií, uctívané celým křesťanským světem. Pojítkem mezi vraždami je muž jménem Michael Brand. Muž, jehož už několik let hledá i Leo Tillman, bývalý žoldák, kterému se ze dne na den zhroutil život a on chce vědět proč. Nitky pátrání se sbíhají u tajného společenství vyznavačů jiného evangelia, evangelia zatraceného – Jidášova…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Dead Sea Deception , 2011


více info...

Arev122
Arev122
19.10.2022 3 z 5

Příběh byl plný napětí, záhad a akčních zápletek spojených s vraždou několika profesorů a tajným náboženstvím. Přesto ale občas rozporuplná a zbytečně natahovaná.

TeaPeter
TeaPeter
17.11.2019 4 z 5

Po dlouhé době přiměřeně originální a dobře uchopený námět thrilleru s příchutí detektivky. Ještě nějaké rezervy tam byly, ale kniha mě rozhodně zaujala.


pingu1
pingu1
03.03.2019 4 z 5

Jidášovo pokolení se snaží zabít ty, co odhalili jejich existenci - zajímavé téma, pěkné, akční, napínavé :-)

Regger
Regger
10.09.2017 3 z 5

Napínavé, zábavné. Přečtu si ráda další díl.

DuncanIdaho
DuncanIdaho
04.07.2017 4 z 5

Kniha se rozhodně dá číst, ikdyž jsem už četl lepší. Je to opět další kniha o spiknutí, sektě, náboženském přesvědčení na základě nějakého dokumentu. Nechybí tam mrtví, akce, vyšetřování. Určitě si tahle kniha najde své příznivce.

ferda
ferda
16.03.2016 3 z 5

Prvních tak 70. stránek jsem to chtěl zahodit, no přežil jsem to a dočetl, ale že by mě to nějak nadchlo , to tedy ne.

Mako123123
Mako123123
01.02.2016 3 z 5

spomínam si že to bolo taký priemer, odvar Browna.

Dandulka
Dandulka
26.01.2016 5 z 5

Jelikož jsem nejprve četla druhý díl, zhruba jsem věděla, o čem je tento díl. Byl samozřejmě mnohem lepší a proto doporučuji jak první, tak i druhý díl.

trudoš
trudoš
13.01.2016 3 z 5

Problém Evangelia prokletých je především v tom, že nemá zdaleka takový spád jako žánrově podobné romány Jamese Rollinse či dua Douglas Preston & Lincoln Child. Přitom si osobně myslím, že po stránce stylistiky je na tom Mike Carey oproti jmenovaným daleko lépe. Jenže příliš mnoho informací, které se čtenáři snaží zprostředkovat, jde na úkor akce, která pak často přichází jako blesk z čistého nebe, aby se vzápětí zase schovala na stovku stran do kouta.
Na druhou stranu autor je bravurní mystifikátor a to zde zúročuje se vším všudy. Jeho znalost mytologie i historie je doslova omračující, což si uvědomují především ti, kteří zbožňují - jako třeba já - jeho Lucifera či Mezi řádky. Zde takové kejkle nepředvádí a možná proto zarytí skeptici zůstanou trudomyslní. Navíc to co mu ve fantastice funguje dokonale, se paradoxně v mainstreamu najednou zdá laciné a lehce komické. Ovšem ti, kteří čtou pro potěšení z nových, pestrobarevných konspirací, nebudou mít s jeho fabulací nejmenší potíže.

bbara155
bbara155
27.01.2015 5 z 5

Tento thriller byl napínavý, akční a téma zajímavé. Knížka se mi moc líbila a bavila mě a určitě si od tohoto autora přečtu i nějakou další.

Mako123123
Mako123123
10.09.2014 3 z 5

Dóóósť odfláknuté... i ked je tam akcia a napätie, klišé tú snahu zabíja... (hl. hrdinovia prežijú doslova čokoľvek, nezáleží na tom ako veľmi sú v ťažkostiach a ako jasne a nenávratne sa blíži ich definitívny koniec, pretože pokaždé sa ,,vtom,, udeje niečo čo ich na poslednú chvíľu len tak tak, vyslobodí/zachráni). Ku koncu (od 2. tretiny knihy) som dost toho aj preskakoval a záver bol taký trochu suchý (myslel som si aj že to tak dopadne, respektíve rozuzlenie som už tušil od polky knihy) ale inak ušiel... Prižmúrim oči ešte aj vdaka tomu že Spoiler ! hl. hrdina je v podstate lesba, takže žiadne trápne, naivné, romantické muchlovačky tu niesú... našťastie...

Mako123123
Mako123123
13.08.2014 3 z 5

Kur... ! A ja som si ju nedopatrením kúpil už druhý krát... kur...nik !... pomýlil ma ten preklad názvu.../Podvod od Mŕtveho mora/ alias /Evangelium prokletých/... ktoré som mal (pre mna žial ešte mnou neprečítané) už predtým. Dnes som bol v mojom obľúbenom kníhkupectve, že kúpim si (a mojej mame) nejakú dalšiu zaujímavú knižku (okrem iného) a zaujal ma /Podvod od Mŕtveho mora/... no super, vravím si ... kúpené... až ked som sa sem prihlásil som zistil že niečo natom nesedí... do riti... to že som si o knihe pred kúpou nezistil viac, sa mi stalo možno 3x v živote (taká pošetilosť)... a už sa mi to vypomstilo... takže POZOR vážení na to čo si prajete a chcete, pekne kedykoľvek pozisťovať info, hoc to bude stáť o to viacej času... a ja by som si tú knihu už mal asi konečne prečítať, len rozmýšľam ktorú verziu :D

ina77
ina77
06.05.2014 3 z 5

Já myslím,že to není zas taková hrůza,ale je pravda,že jsou knihy lepší!

Karcoolka2210
Karcoolka2210
18.11.2013 3 z 5

Na Slovensku vyšla táto kniha pod názvom Podvod od Mŕtveho mora a autor Adam Blake. Biblia ako zdroj rôznych konšpiračných teórií, tajných šifier a spoločenstiev- no je to v tomto žánri veľmi populárna téma, ale nie každý autor to zvládne. Túto knihu by som zaradila do priemeru, síce sa čítala celkom dobre, no postavy v nej mi pripadali nejaké zvláštne a koniec mi prišiel veľmi strohý, jednoducho sa mi žiadalo trocha viac obšírnejších vysvetlení na záver. Takže dávam 3 hviezdičky.

Hřibče
Hřibče
13.10.2013 3 z 5

Evangelium prokletých bylo poměrně dobré čtivo, kde se neustále něco dělo. Začátek měl velmi dobrý rozjezd, ale ve druhé polovině autor, podle mě, trochu nestačil s dechem. Paradoxem je, že druhá polovina knihy byla přitom akčnější, ale už mi přišla poněkud zbytečně natahovaná. Konec se sice dal lehce předvídat, ale měl celkem grády a byl i hodně napínavý. Hlavní hrdinka, Heather Kennedyová, si rychle získala mé sympatie a fandila jsem jí. Myslím si, že by si její postava zasloužila ožít ještě v nějakém dalším příběhu. Co se tématu týče, tak bych jej hodnotila jako průměr, který se ale dobře četl. Je to rozporuplná kniha, není jí co vytknout, ale přesto někde drhne.

Temný snílek
Temný snílek
29.09.2013 3 z 5

Evangelium prokletých nese prvky mysteriózního thrilleru, jako je napětí, tajemství nutné odhalit, akce, pátrači po pravdě a také ti, kteří chtějí zastavit každého, kdo se k nim jen přiblíží. Na akci se nemusí dlouho čekat, ale vážně to stačí k dobré knize?
Nemohu říci, že mě kniha úplně zklamala, protože i po pomalejším začátku byla nakonec svižná a na milovníky akcí čekají napínavé honičky, přestřelky a výbuchy. Nejde tedy o nudnou knihu, jen příběh občas trochu pokulhává.
Evangelium prokletých ve mně zanechalo hodně rozporuplné pocity, bylo sice čtivě a napínavě napsáno, ale obsah nebyl nikterak originální. Podobných knih už byly celé mraky a některé mnohem zdařileji zpracované. Přesto knihu nelze úplně zatratit, protože má své kouzlo a tak říkám zkuste ji. Nejspíše z ní nebudete úplně nadšení, ale jako dost dobrá oddychová četba určitě ujde.

Autorovy další knížky

Adam Blake (p)
britská, 1959
2016  86%Všemi dary obdarovaná
2007  84%Ďábel vchází do dveří
2018  83%Chlapec na mostě
2008  84%Nikdykde (komiks)
2013  66%Evangelium prokletých

Kniha Evangelium prokletých je v

Právě čtených1x
Přečtených73x
Doporučených4x
Knihotéce105x
Chystám se číst42x
Chci si koupit7x