Evangelium Máří Magdalény

Evangelium Máří Magdalény https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321632/bmid_evangelium-mari-magdaleny-Esj-321632.jpg 3 21 10

Břeněk Malovec z Malovic je králem Jiřím z Poděbrad vyslán do Turecka coby vůdce diplomatického poselstva. Když se dlouho nevrací, vydává se jeho snoubenka, šlechtická dcera Kateřina z Voračova, za ním. Po dobrodružném putování po Dunaji se ocitne v sultánově harému, odkud však se štěstím uniká. Velmistr řádu johanitů ji pak v doprovodu jednoho ze svých rytířů posílá do Egypta, kde má nalézt církví utajované Evangelium svaté Máří Magdalény, vzácný rukopis z doby prvních křesťanů. Dočká se však Kateřina také shledání se svým milým?... celý text

Přidat komentář

Sofonisba
07.03.2024 odpad!

Vysloveně nepovedené dílo, které se pokusilo smíchat pohádku, historické pojednání a rádoby thriller. Hlavní hrdinka? Taková hodně špatná napodobenina "tetičky Kateřiny". Krásná blondýna, která jde hlavou proti zdi, přesvědčená, že ji všichni muži budou zachraňovat a milovat. Byla mi neskutečně nesympatická, už na 100 stránce jsem si přála, aby ji konečně někdo zabil a kniha mohla skončit. Díky tomuto "pokusu o román" jsem zjistila, že i čtení může být ztráta času. :((

Dany58
12.10.2022 odpad!

Trápila jsem se dost dlouho, ale v polovině jsem knihu odložila. Česká Angelika se honí za mužem, kterého předtím nechtěla, a během cesty se stihne rychle zamilovat do jiných mužů. Absolutně mě to nebavilo. Nemám ve zvyku nedočíst knihu, ale tady jsem to prostě nedala.


jozef6026
15.07.2020

po vyše 40-tich rokoch čítania prvá kniha ktorú som dočítal ledva do polovice.Nič stupídnejšie som fakt ešte nečítal. Po Protivovi som si myslel že to môže byť už len lepšie,ale toto je knižný odpad.Dúfam že ostatným knihám sa venoval viac. Zatial sa hojím na Voundruškovi kde aj ked to z historiou nemá vela společné,tak je to aspom pútavé

TeaPeter
20.03.2020 odpad!

Autor se zde patrně chtěl zařadit po bok velikánů pohádkového žánru. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak. Někde kolem Katčina přibytí do Cařihradu se to už přestalo nechat číst. Pak už jsem jen dolistoval do konce, abych si byl jistý, že mi neuniklo setkání s Babou Jagou nebo nalezení Alí Babovy jeskyně. Neuniklo... A ta eskapáda s evangeliem... prosím už ne.

petrxx11
14.10.2019 1 z 5

Ach jo. Neříkám, že jsou Bauerovy historické romány špatné, i když nedosahují úrovně Františka Niedla, o Vondruškovi ani nemluvě. Ale co má být tohle? Naivní pokus o českou Angeliku? Zatím jsem zhruba ve dvou třetinách knihy a nevím, jestli ji dočtu.

katka134
25.08.2018 2 z 5

Knížky od pana Bauera čtu moc ráda, i tato mě zaujala svým názvem. Ale zklamala mě. Na evangelium se dostalo až ke konci knihy. Neustálé zamilovávání hlavní hrdinky bylo až trapné. Kdyby všechny útrapy přetrpěla kvůli nehynoucí lásce ke svému snoubenci, tak by to bylo asi hezčí.

Dandulka
12.12.2017 5 z 5

I když je v závěru knihy poznámka, že již vyšla pod jinými názvy a pod pseudonymem autora, děj mi nic neříkal a byla to pro mne tím pádem úplná novinka. Ale moc hezká novinka!

Andrea81
21.07.2017 2 z 5

Akce stíhá akci, na mě až moc rychle. Hlavní hrdinka je každý měsíc zamilovaná do někoho jiného.... Nevím proč autor tak moc tlačil na pilu, škoda, mohla to být pěkná knížka.

čef
09.07.2017 1 z 5

Marně si představuji spokojeného čtenáře této knihy. Pohádky se všemi kouzly vedle tohoto příběhu totiž vypadají jako naprosto pravdivé a uvěřitelné, navíc je zde hodně pouze náznakového sexu a kniha je tlustá, takže děti asi ne. Pro starší fanoušky historie zde nejsou žádná méně známá zajímavá fakta. Pro znalce krásné literatury je to ploché, pro fandy dobrodružství je cca 30 úniků na poslední chvíli asi taky už moc a kdo by věřil, že všichni evropští vládci a vojevůdci včetně Drákuly(naštěstí bez Stuartovců, ti asi přijdou na řadu v dalším díle) jsou konsternováni dívčinou z jižních Čech, která se samozřejmě se všemi bravurně domluví a např. plynou řečtinu zvládne za 4 týdny. Mluví se pochopitelně frázemi 21.století, jak jinak, že. Možná dobré pro zopakování některých jmen a událostí za husitského krále Jiřího, ale doporučuji hodně přeskakovat.

Márinka
02.04.2017 3 z 5

Poněkud erotický historický "výlet" :). Moje recenze: http://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/angelika-z-voracova-7698