Krotitel

Krotitel https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244081/bmid_erika-falckova-patrik-hedstrom-krot-gcs-244081.jpg 4 710 149

Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Při ohledání vychází najevo, že byla během svého uvěznění vystavena nelidskému zacházení. Patrik Hedström s kolegy z celého kraje horečně pátrají po pachateli, protože podobný osud hrozí dalším pohřešovaným dívkám. Victoria totiž nebyla unesena jako jediná, jen ji se však podařilo najít. Erika Falcková navštěvuje ve vězení Lailu Kowalskou, která byla před třiceti lety odsouzena za vraždu násilnického manžela. Chce o ní napsat knihu, Laila však odmítá o události mluvit a Erika získává pocit, že se celá rodinná tragédie odehrála trochu jinak. Jaké hrozné tajemství Laila tak pečlivě střeží? A je možné, že tento třicet let starý případ souvisí s Victoriinou smrtí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Lejontämjaren , 2014


více info...

Přidat komentář

Zahradnice19
21.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Čtu tuto sérii najednou, takže se dobře orientuji v postavách, což může být pro neznalého problém, vzhledem k prolínání osobních linek... Tento, na rozdíl od minulého, tolik nových postav nemá, možná proto je už předem zřejmé, kdo může být podezřelým... Ale zápletka je stejně pěkně zapeklitá, s napětím jsem čekala jak to nakonec bude, v přítomnosti i minulosti... I když si nemohu pomoct, trošku mi to připomínalo román S. Larssona "Muži kteří nenávídí ženy"... Přesto hodnotím dobře, autorka má stále co nabídnout, knihy jsou čtivé, líbí se mi vhledy do soukromí, realita soužití s dětmi i humorné historky s Mellberckem

petraj30
19.01.2024 4 z 5

Je zřejmé, že je městečko Fjällbacka plné sadistů a psychopatů, zvláště, když mají tak chytrou policii. Na většinu otázek okolo všech případů najde odpovědi vlezlá spisovatelka, která neví, kdy přestat.
Možný spoiler:
Nečekala jsem, že tento díl bude až tak brutální. Pro racionálně uvažujícího, člověka, je něco takového naprosto nemyslitelné.
U silnice se najde dívka, která je už nějakou dobu pohřešovaná. Kdo má v tom všem prsty a kde jsou ostatní pohřešované dívky? S tím si láme hlavu Patrik a spol. Historická linka byla velmi zajímavá a dalo si dobře odvodit, co znázorňuje. Pak už nebylo těžké dát si dvě a dvě dohromady.
Velmi mě mrzelo, že zlo zůstalo nepotrestáno a spousta otázek nezodpovězených.
Bylo to velmi zajímavé téma, i když velmi brutální. Líbilo se mi to, ale příběh opět nemá konec, jen spoustu otázek.


ArwenAragorn
13.01.2024 5 z 5

81%

Dívka se najednou zastavila. Zůstala stát uprostřed silnice a kolem nohou jí vířil sníh. S jejíma očima nebylo něco v pořádku. V bílém obličeji zely jako černé díry.
_________________________________________________________________________
Přečetla jsem si znovu další díl z pera Camilly Läckberg s Erikou a Patrikem a zase výborné. Je hodně brutální a zvrácený, až jsem si říkala, kolik toho temného a negativního se tady sešlo. Psychopat vedle psychopata. A konec jsem tak nějak čekala. Tolik ke spravedlnosti.
Toto napínavé čtení doporučuji.

Lejdus
20.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Dávám mírně nižší hodnocení a to z důvodu, že je konec otevřený. To mi trošku láme hlavu, jak to bude dál, jestli ti špatní budou někdy v budoucnu ohrožovat naše oblíbené postavy. Jinak autorka je stále vynikající, neustupuje ze své řady výborně napsaných detektivek!

Jiho226
21.11.2023 4 z 5

Pokud čtenáře neodradí úvodní třetina knihy a vytrvá ve čtení, dočká se vydařenější části a bude na konci vlastně celkem spokojený.

Sančez
22.10.2023 4 z 5

Tuhle sérii mám ráda. Krotitel mi chyběl k dočtení celé série pokud nepočítám nový díl. Úplně jsem zapomněla jak Camilla píše má zvláštní styl jak mlžit a na konci vše vybalit. Bylo to setsakra napínavé akorát teda její nejnechutnější kniha. Tak jsem zvědavá na její nový díl Kukačka.

kolacky
02.10.2023 4 z 5

Když se sejde úchyl s psychopatem, je na hrozný příběh zaděláno.

Timkim
21.07.2023 3 z 5

Severské krimi mám rád, ať už se jedná o Ahnhema, Nesbøa, Sigurðardóttir, ale tahle bramboračka od Camilly Lackberg byla strašná. První a poslední kniha od autorky. Některé kapitoly napínavé a v zápětí kapitola úplně o ničem. Policie naprosto mimo mísu a vyšetřování vede ženská, která by se přimíchala i praseti do žrádla. Navíc spousta jmen která jsou téměř totožná a člověk během chvíle ztratí přehled kdo je kdo. Přibližně od poloviny mi bylo už absolutně jedno, jak to dopadne a kdo bude pachatel. Zase jsem se nechal nachytat hodnocením čtenářů. Za mě dnes jen 50% s odřenýma ušima.

mataj
31.01.2023 4 z 5

Příběh je zajímavý a jako obvykle v něm autorka přesně dávkuje střípky minulosti, postupně odhalující nepříjemné tajemství, které přerostlo v současné zločiny. Musím říct, že v tomto díle se objevuje neuvěřitelné množství postav s pokřiveným, násilným, dokonce až sadistickým chováním. I přes jistý předpoklad, kdo by mohl být hlavním viníkem, jsem byla překvapena, jak to nakonec vše dopadlo. A právě to u knih CL velmi oceňuji - promyšlený příběh, ve kterém nechybí překvapivé odhalení se zajímavým pozadím. Co my však po devíti přečtených dílech vadí, je jednak pořád se opakující chování Eriky, Patrika a ostatních vyšetřovatelů, kde nakonec vše podstatné odhalí Erika a policie jen slepě tápe, a jednak nezáživný, a podle mě zbytečně podrobný popis jejich soukromého života.

Siege03
30.01.2023 5 z 5

Moje prvotina od této autorky.Musim smeknout,opravdu silný příběh nelidského zacházení.Detektiv Patrik mi připadl sympatický,i jeho manželka Erika.Do posledních stran,jsem nevěděla,kdo to dělal, i když indície tam byly Doporučuji

moudivlacek
20.11.2022 4 z 5

Další skvělý příběh detektiva Patrika a jeho ženy spisovatelky Eriky. A jako vždy, i když oba začínají řešit jinou dějovou linku, tak stejně se nakonec spojí v jednu. Erika chce psát o odsouzené vražedkyni, která dosud odmítala jakýkoliv kontakt s kýmkoli. Patrik řeší brutální smrt nezletilé Victorie, která se dosud bez jakékoli stopy pohřešovala. Teprve pitva odhalí veškerou zrůdnost spáchané na dívce. A je to právě Erika, která popostrčí policii správným směrem. Sice jsem odhalila autorkou "utajené", ale ne vše. A jak milovníci detektivek moc dobře ví, málokdy můžeme říct, že daný člověk je čiré zlo. S tím se tady setkáte ve velké míře. A obdivuji Patrika, který i přes zasahování Evy do vyšetřování, ji miluje a vždy ji zachrání jako rytíř na bílém koni. Ale není vše pohádka, což si čtenář na konci zcela určitě uvědomí. Skvěle napsané, i když místy drsné.

mysce
29.09.2022 5 z 5

Manželé Patrik a Erika mají co do činění s řešením vražd. Patrik jako policista a Erika, píšící o skutečných událostech.
Paralelně s Eričiným psaním vyšetřuje nyní Patrik otřesnou vraždu mladé dívky. Případ s podobnými znaky byl zaznamenán před dvaceti sedmi lety. Souvisí starý zločin s tím, co se děje teď?
Erika píše knihu o ženě vězněné za vraždu a je přesvědčena, že v příběhu něco nesedí. Dějová linka s Lailou a její minulostí je nanejvýš poutavá.
Sledujeme dva naprosto odlišné případy, ale je jasné, že nějakou spojitost mít budou.
Minulost si podává ruku se současností a zlo plodí zase jen zlo. Tento mysteriózní příběh bere dech a charaktery postav jsou vybroušené až na samotnou kost.
Vůbec mě nenapadlo, že by rozuzlení mohlo být takové, jaké bylo.
Krotitel si určitě zaslouží hodnocení nejvyšší!

marekB78
04.09.2022 4 z 5

Půlka knihy mě moc nezaujala, časté střídání dějů a moc jsem se neorientoval v postavách (1. moje kniha od autorky), ale pak se to rozjelo a konec mě celkem překvapil. Celkově knihu hodnotím kladně, ale na 5 hvězd to není :)

adulik23
28.08.2022 5 z 5

Za mňa asi naj kniha celej série, prečítaná jedným dychom len tieto neurčité konce ma privádzajú do zúfalstva, ja by som rada vedela presne čo a ako

attila1
07.08.2022 3 z 5

Tohle byl pro mě trochu oříšek. Dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Byla to první kniha ,kterou jsem četla od této autorky , zkusím jí dát ještě šanci s jiným titulem a uvidíme.

princesse
28.06.2022 4 z 5

To tedy byla úchylárna. Jak může být někdo takhle zvrhlý! Tolik ujetých lidí pohromadě, to na mě bylo trochu moc. Každopádně kniha se dobře četla a celá série byla určitě povedená. Čarodějnici jsem kdysi již četla, uvidíme jestli si jí zopakuji, ale rozhodně si chvilku oddechnu.

m_martina
20.06.2022 5 z 5

Kniha se mi dobře četla a byla napínavá. Mohu ji jen doporučit.

Péťa1950
15.05.2022 4 z 5

Audiokniha. Pomalý začátek. Při poslechu mi přišlo, že je příběh hlavně o rodině vyšetřovatele Erika. Nevím jak bych to vnímala při četbě. Opět dva příběhy, které se v závěru propojí. Mladé dívky vystavené brutalitě. (Dávejte pozor na psychopaty). Podle mě rozvleklé vyšetřování. Přečtěte a udělejte si vlastní názor.

Sumatrae
24.02.2022 5 z 5

Tato serie se mi libi rozhodne vice nez ta s Faye, je to uveritelnejsi, zkratka detektivka... Krotitel se mi libil o malinko vice nez Carodejnice, nebylo to tak prekombinovane, ale zaver se mi zdal useknuty Knizka se opet vyborne cetla a postavy mi byly sympaticke

kob
23.02.2022 3 z 5

Asi do poloviny mi vyprávění připadalo docela chaotické, musela jsem se do čtení trochu nutit a měla jsem chuť knihu odložit, ale poslední čtvrtina dojem dost vylepšila.