Za hradbami

Za hradbami https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117845/za-hradbami-117845.jpg 4 299 31

Elyonova země série

1. díl >

Všade, kde sa oceán stretáva so zemou, kde útesy sú tajomné a skaly rozorvané, tam leží Elyonova krajina plná magických tajomstiev. Odhaľte spoločne s Alexou, čo sa skrýva za hradbami, ktoré chránia mesto pred zlom z okolitých Temných hôr. Dokáže sama čeliť tajomným silám, ktoré sa hromadili celé stáročia? Spoznajte prekliatie, ktoré siaha hlboko do minulosti, v novom fantasy bestselleri. Prvý diel trilógie Elyonova krajina. ... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Dark Hills Divide , 2005


více info...

Ran
Ran
08.03.2024 4 z 5

Po dočtení knihy jsem byla ráda, že jsem po ní sáhla. I když na ní byl znát čas a doba, kdy byla napsaná, tak to bylo velmi dobré čtení.

ElessaRiverbow
ElessaRiverbow
29.07.2020 2 z 5

Myslím, že bych knihu ocenila víc, kdybych byla o pár let mladší. Ne, že by to bylo něco hrozného, ale ani ne nejlepší, co jsem letos četla. Příběh byl hezký a nápad se zdmi se mi líbil, ale přišlo mi to tak jednoduše a nezáživně napsané, že mi dělalo problém se do příběhu začíst. Jako člověk, který je schopen ztratit se snad úplně všude, hodně oceňuji mapu, díky které jsem se orientovala mnohem lépe :D Postavy, až na pár výjimek, byly sympatické, i když mě později iritovalo Alexino prozrazení informací o Sebastianovi, přestože jí to Ander výslovně zakázal. Ke konci mi ale přišlo, že je to až moc uspěchané. Mám doma celou sérii, nejsem si však jistá, jestli ji budu číst dál.


Palmanka
Palmanka
10.08.2019 5 z 5

Nemohla bych žít v místech kde se nemůže za hranice města...

Pavlina.13
Pavlina.13
27.01.2019 5 z 5

Je to asi 12 let, kdy jsem tuto knihu četla poprvé. Milovala jsem jí tehdy a miluji jí dnes. Pro mě osobně je celá série "Elyonovi země" srdeční záležitostí. A i přesto, že je to kniha pro děti a mládež, já z ní nikdy nevyrostu.
Naprosto souhlasím s tím, že se jedná o oddechovou četbu a asi o nic převratného, ale na tom přeci nezáleží. Vždy záleží jen a jen na čtenáři. Takový čtenář je schopný odhalit tajemství, která ani samotný autor nezná.
Dnes si z této knihy odnáším něco, co jsem před 12 lety neviděla. Člověk prostě někdy musí slepě věřit, aby nakonec dokázal strhnout hradby kolem sebe a je jedno jestli jsou skutečné nebo jen obrazné. A nemůžu se dočkat, co v této knize objevím za dalších 12 let.

stelloušek
stelloušek
29.05.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila. Byla zajímavá a dobrodružná. Doporučila bych ji dívkám od 10 let, protože i hlavní hrdinka je v tomhle věku. Čtení mě bavilo a už teď se těším na další díl...

Taliane
Taliane
13.01.2018 5 z 5

Celá série je pro mne asi důvod, proč jsem se jako malá zamilovala do fantasy a dobrodružných příběhů. Mám ji celou přečtenou nesčetněkrát a dodnes si ji v knihovně půjčím, pokud ji vidím (pokud už ji mám půjčenou, jen se pousměji a nenápadně ji vysunu dopředu, aby si ji dítě, které si bude vybírat knížky, všimlo). Rozhodně nelituji času, který jsem s knížkami strávila v dětství ani dnes. Každý prostě jednou za čas potřebujeme trochu vystoupit za naše hradby a porozhlédnout se po tom, co úžasného pro nás má život připraveno.

Lenny33
Lenny33
30.09.2017 3 z 5

Asi jsem tu výjimka, ale mě 1. díl moc nebavil a další zkoušet ani nehodlám. Nedokázala jsem se ponořit do děje ani si vytvořit vztah k jakékoliv postavě. 2,5*

abelmoony
abelmoony
09.07.2017 5 z 5

Celou sérii jsem nalezla v levných knihách a jelikož mě zaujala obálka tak jsem si sebou rovnou nesla všech pět dílů. Ačkoli kniha je určena pro mladší věkovou kategorii, tak jsem si ji ve svých dvaadvaceti rozhodně užila. Pokud hledáte něco milého, nenáročného a přesto něco co Vás dokáže odloudit od reálného života našli jste to pravé.
Pro děti okolo devíti - desíti to bude naprosto dokonalé. Rozhodně doporučuji!

Hoshi
Hoshi
11.06.2017 5 z 5

Knihu jsem objevila v levných knihách a mnoho jsem od ní neočekávala. Po přečtení musím uznat, že jsem byla velmi mile překvapená. Příběh je příjemný, milý, oddechový a hlavně pohádkový. Ideální pro děti, ale najde si cestu do i srdcích dospělých.

pichova.veru
pichova.veru
27.05.2017 3 z 5

Z počátku (asi 100 stran :() jsem knize nemohla přijít na chut, pak mě začala bavit :) Ještě mi přišlo, že se tam toho moc neděje..asi jsem zhýčkaná jiným druhem fanatsy :)

any333
any333
22.05.2017 5 z 5

Tuhle knihu bych označila jako oddechovou, hlavně pokud jste již odrostli věku té knihy, protože se vám, stejně jako mě, může zdá bez nějaké závratné akce. Alespoň na konci jsem očekávala nějaký boj o Bridewell, ale autor to pro mě nezáživným způsobem shrnul do jedné kapitoly. Taky bych vytkla, že nadcházející okamžiky jsou ve většině případů velmi předvýdatelné, alespoň pro někoho, kdo je zvyklý na složitější zápletku. Ale rozumím. Je to teprve první díl série a Alexa nemůže zažívat nějaké krvavé bitky, když je teprve dítě.
A tady jsem byla spokojená. Hlavní hrdinka se chovala na svůj věk, takže plus. Dále bych taky pochválila styl, jakým je kniha napsaná. Četlo se to téměř samo, ale díky těm předvídatelným situacím se to někdy neskutečně táhlo. A další plus i za Pervise Kotchera, že byl vyveden v černobílém světle.
Jsem teď docela zvědavá, jak to bude s druhým dílem. Zda-li budou podobného rázu nebo tamten trochu akčnější, posoudím někdy v budoucnu.

Elulilinka1
Elulilinka1
12.05.2017 5 z 5

Naprosto skvělá a úžasná kniha, která vtáhne jakkoli starého čtenáře do děje. Nevím, co dál napsat. Pět hvězdiček a také samozřejmě doporučení.

berka4151
berka4151
20.04.2017 4 z 5

Určitě pro mladší čtenáře, té akce tam není tolik, ale čte se příjemně. Jako úvodní díl je dostačující. Uvidíme, jak to bude pokračovat.

Sidonie
Sidonie
10.01.2017 2 z 5

Pro mě špatná kniha. Ničím zajímavá pohádka s pomalým tempem. Žádná akce. Asi jsem nebyla cílová skupina, někomu sednout může, proto nedávám příliš nízké hodnocení.

tsal
tsal
14.07.2016 4 z 5

Jaké by bylo žít celý život za zdí? Bydlet ve městě a nikdy nedohlédnout za jeho hradby. Cestovat do sousedních obcí a nikdy neopustit cesty obehnané vysokými valy. Svět jakoby se smrsknul na nepatrnou část a neznámý vesmír začínal za půl metrem kamene.

Zdi byly rozhodně nejvýraznějším prvkem příběhu. Ohraničovaly nám svět vnímaný očima dvanáctileté Alexy, vytvářely napětí, chvílemi vzbuzovaly hrůzu, jindy zvědavost. Vedle zdí zkrátka bledlo vše ostatní. Ždibec magie, který okořenil příběh, byl osvěžující, ale ne důležitý. Mluvící zvířata nám z všedního, byť poněkud zvláštního světa udělaly svět magický, ale s jejich objevem vše ztratilo významnou část zajímavosti a tajuplnosti (já opravdu chtěla nějaké obludy). A hlavní nebezpečí bylo… nudné. Vše zkrátka stálo a padalo s hradbami.

Vzato kolem a kolem je ovšem kniha dobře napsaná a bavila mě, byť se pomalu vytrácela atmosféra, která mě na začátku zaujala. Alexa byla milé dítko. Statečná, svérázná, ale zároveň také vychovaná a na dětského hrdinu věděla, kde je její místo. Tedy žádný rozjívený spratek. Navíc měla ráda knihy a to se k dobru přičíst musí. Dospělým milujícím pohádky doporučuji pouze jako oddychovku, dítě by knihu mohlo bez výhrad milovat.

jaja1989
jaja1989
07.01.2016 4 z 5

Kniha zajímavá přečetla jsem ji jedním dechem, už se těším na další díl.

andulinka1
andulinka1
10.07.2015 4 z 5

Celkom dobrá a zaujímavá kniha. ✩✩

Norea
Norea
23.03.2015 5 z 5

Toto dielko som čítala...uf asi ešte na strednej, kedy si to požičala segra a kniha mi úplne vyhovovala, je to milé fantasy, hovoriace, zvieratá, ľahšia myšlienka a veľa dobrodružstva. Nehanbím sa za to, že som čítala knihu určenú pre deti, ktoré vtedy boli o nejaké 4 roky mladšie odo mňa. Skôr ma potešila, e tá kniha je pútavá a plná fantasy prvkov, ktoré vám dávajú možnosť pretrvávať v očarujúcom tranze plnom vnemov.

Elis.161
Elis.161
28.02.2015 4 z 5

Velmi pěkná knížka, hlavně hodně napínavá. :-)

teri-s
teri-s
29.09.2014 5 z 5

Tato kniha se mi velice líbila. Asi taky proto, že té hrdince bylo stejně jako mně. :)