Elíša

Elíša https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152053/elisa-152053.jpg 5 5 2

Elíša byl osamělý prorok spjatý s Bohem, kterého charakterizovala lidskost a solidarita. Elíšovy příběhy zaznamenané v Knihách Královských konfrontují čtenáře s jinou perspektivou, s jinými hodnotami, s jiným viděním světa. Strhávají ho k tomu, co není vidět, co je skryté, co přichází shůry. V českém či slovenském prostředí dosud takový výklad Elíšových příběhů nevyšel. Jiří Beneš – učitel Starého zákona a hebrejštiny na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy a Teologickém semináři v Sázavě – napomáhá k pečlivému čtení i promýšlení těchto příběhů a starozákonní zvěsti v neobvyklé šíři i hloubce. Necháme-li se jím vést, shledáme, že tehdejší svět nám zase tak vzdálený není: člověk se od té doby příliš nezměnil.... celý text

Přidat komentář

Lady.Lucrezia
17.01.2019 5 z 5

Tohle je přesně ta kniha, která Vám může u státnic zachránit zadek. Jako bonus navíc Vás donutí se nad texty zamýšlet a utváří tak Vás vlastní postoj.

ferda16
19.10.2018 5 z 5

Knížka byla krásně napsaná - srozumitelná přitom tolik důležitých informací. Otevírá nové pohledy na věc a nutí vás přemýšlet. Vřele doporučuji, zvláště těm, kteří se u pana Benše připravují na zkoušku či státnice :-)