Úsvit

Úsvit https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297487/bmid_usvit-ILF-297487.jpg 4 80 25

Městečko Eclipse Bay série

< 2. díl >

Druhý díl dramatické trilogie nás opět zavede do malebného městečka Eclipse Bay, které je plné nenávisti tak divoké a zuřivé jako drsné oregonské pobřeží... Mezi Madisonovými a Harteovými nebylo nikdy nic jednoduché. Nepřátelství, jež rozdělilo jejich rodiny, stále bublá pod povrchem. Jen pár měsíců po svatbě jejich sourozenců si jdou Lilian Harteová a Gabe Madison znovu po krku. Úspěšný manažer Gabe trvá na tom, že se stane klientem Lilianiny seznamovací agentury. A po pěti katastrofálních schůzkách je Lilian s rozumem v koncích. Kdyby se už předtím nerozhodla, že podnik zavře a vrátí se domů do Eclipse Bay, Gabe by byl poslední kapka. Když však Gabe začne žádat, aby splnila svou část smlouvy, rozhoří se mezi nimi nelítostný plamen. Eclipse Bay se znovu stane svědkem boje mezi neoblomným Madisonem a neodolatelnou Harteovou...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dawn in Eclipse Bay , 2001


více info...

Přidat komentář

TerezaMondeková
05.10.2022 3 z 5

Hezké pokračování. Kdysi jsem četla první díl a teď jsem se rozhodla dočíst zbývající díly. Je pravda, že to rozhodně není nejlepší kniha od autorky, ale není to špatné. Líbí se mi, že se v knize opět vyskytuje prostředí maloměsta, které má svá tajemství a záhady. Ani tentokrát nechybělo zpestření příběhu, což byl spor mezi Harteovými a Madisonovými. A dost jsem se zasmála u konspirace zamrzlých mimozemšťanů. Líbil se mi vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny, to jiskření, hádání, provokování, ale vzájemné sbližování, budování důvěry. Zápletka byla trochu slabší, což mě mrzí, ale nějaké překvapení a napětí tam bylo. Jsem i ráda, že jsme se opět setkali s ostatními členy rodiny. Uvidíme, co bude v posledním díle.

Kudík
20.01.2022 4 z 5

Druhý díl z Eclipse Bay o starších sourozencích je podobný prvnímu, jen už to mají o dost jednodušší, protože nevraživost Madisonových a Harteových je skoro nulová. Současně Gabe Madison není úplně typický Madison, stejně jako Lilianin není standardní Harteová. Pobavila mě spolupráce mezi Mitchellem a Sullivanem. Detektivní zápletka mi přišla trošku slabší než v předchozí části, ale nadále je to příjemné čtivo. Konspirace ohledně zmrzlých mimozemšťanů neměla chybu. :)


pip11
19.10.2021 4 z 5

Gabe dohání Lilian k šílenství skrz smlouvu s její agenturou. Poté, co Lilian odjede do Eclipse Bay, zjistí že on udělal totéž… Pěkný příběh, líbilo se mi, že chce Lilian jít za svým snem a začít malovat.

MAU256
06.04.2021 5 z 5

Tento druhý díl z trilogie byl stejně krásně čtivý jako ten první. Znesvářené rody mají další šťastný pár. Už se těším na poslední třetí díl "Léto".

Laf
06.01.2021 4 z 5

Krásný příběh pro chvíle odpočinku. Je to čtivé, zábavné, ani napětí nechybí. Skvělá kniha :)

lusitta05
11.07.2020 5 z 5

Aj mne sa druhý diel páčil, mám rada také zábavné rodinné príbehy. Skvelá oddychovka.

moudivlacek
12.02.2020 5 z 5

Kdo se rád zasměje, má zde tu možnost od začátku do konce. Ještě teď mě bolí břišní svaly a koutky úst od smíchu.
Tvrdohlavý Gabe se rozhodl najít si vědeckým způsobem manželku. Ale jeho švagrová Lillian se seznamovací agenturou končí, zbývá se zbavit jen Gaba. Ten chce svoje nasmlouvané šesté rande. Ti dva se seznámili na svatbě svých sourozenců a tajně po sobě pošilhávají. Nastávají velice humorné scénky, kdy oba se rozhodli odpočinout si od práce v Eclipse Bay. A odpočívají spolu rozhodně skvěle.
A nebaví se jen oni, ale i celé městečko. A domnívám se, že i vy.
Nenechte si ujít skvělé odreagování na jedno odpoledne, stojí za to. Doporučuji.

helenkan
25.01.2020 5 z 5

I druhý díl se mi líbil. Prostě romantika jak má být a k relaxu tak akorát. A to mě baví.

munka
23.01.2020 4 z 5

Bola som zvedavá ako dopadne Gabe a Lilian, a nebola som sklamaná. Ako oddychovka splnila svoj účel.

pegasek
19.01.2020 3 z 5

Druhy dil teto trilogie byl fajn,ale prisel mi prilis zdlouhavy

MirrorIsis
15.11.2019 4 z 5

Oddechové čtení, nezklamalo...

miruska1
20.09.2019 5 z 5

Je fakt ze 1 část bola o trošku zajímavější ale i tak, za mna super. ....

Litocha
15.08.2018 3 z 5

První díl se mi asi líbil více, i když ani z něj jsem neskákala nadšením. Připadalo mi, že je tady o poznání méně humoru, chybělo mi větší jiskření mezi ústřední dvojicí, detektivní zápletka přišla až někde ve dvou třetinách knihy (do té doby se vlastně nic moc - kromě rodinných záležitostí a drbů - neřešilo) a byla celkem slabá, hlavní zloduch byl divný a divně to s ním dopadlo, zato "(ne)typických Maddisonů" a "(ne)typických Hartových" bylo i tady jako máku. Anotace je mnohem dramatičtější než samotná kniha. Krentz/Quick má na svém kontě určitě i povedenější kousky.

cukrovka
13.08.2018 4 z 5

Opět velmi čtivá knížka . I když je příběh hodně podobný prvnímu dílu mě to nevadilo. Dostala jsem přesně to co jsem očekávala - jednoduchý vtipný příběh s trochou napětí a hlavně romantiky.

angelbooks
23.06.2018 4 z 5

Knize musím dát bohužel jen 4*. Nebudu se ani pouštět do dalších dvou dílů, nebo aspoň ne v blízké době, avšak není to kvůli stylu psaní, jen mám teď v seznamu zajímavější knihy.
K samotné knize a důvodu, proč jsem nedala plný počet mám jediné vysvětlení = kvůli konci. Bohužel, je to tak, většinou mě zaráží pomalé začátky, které už mi však tolik nevadí, ale když čtete knihu, máte posledních 20-30 stránek a najednou vám přijde, že autorka ''přeskakuje'' scénky, které by mohly být zajímavé, mnohdy důležité, tak je to opravdu nepříjemné.
Nemůžu k tomu napsat celý svůj názor, jinak bych vyzradila příběh, avšak, co napsat můžu, je to, že mě zarazilo, jak rychle hlavní postava zjistila, kdo je pravým viníkem a že k tomu objevu nebyla věnovaná ani stránka, než samotného viníka obvinila. Poté tomu bylo pár řádků věnováno.
Ještě poznámka k tomu zasnoubení. Čekala jsem, že to trochu natáhne, i když bylo jasné, že si ji nevezme jen pro peníze. To byla právě první díra, do které jsem spadla. Druhá byla s tím viníkem a bohužel, hned jak jsem dočetla poslední písmenko jsem ''běžela'' sem, abych se o svůj názor podělila.
Rozhoduji se, zda dát knihu do doporučených... nakonec nedám, ale přesto... ten konec se někomu naopak může líbit. Každý máme přeji jen svůj názor, avšak já tentonázor nezměním. :)
Celkově, jde o pohodové čtení s pěknou dávnou romantiky a humoru.

astra3
03.05.2018 5 z 5

Pěkné nenáročné čtení. Vtipné, místy napínavé, ale hlavně romantické.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

Evka3814
17.02.2018 3 z 5

Hodně podobné prvnímu dílu,nepřekvapující. Jinak jo,oddechovka pěkná.3*

alnahu
26.06.2017 3 z 5

Pokračování z malebného městečka Eclipse Bay, které je v tomto díle plné nenávisti a nepřátelství mezi rodinami Madisonových a Harteových .Kniha se četla dobře.

Samira
08.04.2017 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože se mi první díl téhle romantiky velmi líbil. Určitě nezklamal, ale jsem ráda, že jsem sérii začala ve správném pořadí, i díky tomu mě známé prostředí rychle vtáhlo do děje.
Samostatně bych tak nadšená nebyla a to především proto, že ačkoli byla ústřední dvojice skvělá, všechno již bylo vyřešeno takříkajíc za scénou a čtenář přijde k hotovému. Není tak moc o čem číst, chybí i výraznější detektivní zápletka a oživení, jaké v prvním poskytl pejsek.
Čeho se však čtenáři dostane vrchovatě je veliký příděl slova zpropadeně a také rodinné škatulkování -" Je to Madison". A výčet konkrétních faktů, který sebou tento status nese. Po šestém zopakování jsem si říkala, že postavy snad neřeší nic jiného.

Na oddech proč ne, kniha rozhodně neurazí a mnohé potěší, ale první byl v mých očích výrazně lepší a třetí zvážím, až budu chtít otevřít něco nenáročného.