Džungle v plamenech

Džungle v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92476/bmid_dzungle-v-plamenech-QBw-92476.jpg 3 5 3

Spletitý dramatický příběh z prostředí amerických tajných služeb.

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Mustang
Originální název:

MAMista , 1991


více info...

Přidat komentář

madem
29.05.2022 3 z 5

Rozjezd je pomalý a člověk dlouho neví, co od knihy čekat. Pak to nabere spád a je to skvělá jízda. Až na posledních pár stránek. Nesouhlasím s koncem!!! A za to strhávám body.

trudoš
17.08.2015 3 z 5

V rámci mého vkusu trošičku moc zdlouhavé a pomalé. Spousta zbytečných postav a nepříliš jednoznačný děj mi dělaly problém udržet si přehled v tom co, kdo, proč a nač. Za nejpovedenější pak paradoxně nepovažuji akční dějovou linku, ale tu komornější z kanceláří Bílého domu, kde mocní hrají své absurdní hry, jejichž důsledky následně sledujeme v reálu. To v životech hrdinů dělá řádnou paseku, zatímco zodpovědní lidé jsou v naprostém bezpečí. Tohle je vůbec nejsilnější stránka románu, naopak naroubovaná milostná linka a revolučně politické rozmluvy mě příliš neohromily. Nic to však nemění na faktu, že Džungle v plamenech je po profesní stránce dobře napsaná, jen od Lena Deightona člověk nesmí čekat druhého Fredericka Forsytha, přestože námětově jsou si dost podobní.


renefer
21.04.2014 3 z 5

Dobrodružný román o gerilových skupinách ve Španělské Guyaně v jižní Americe. Mamisté jsou skupina následující ideje Karla Marxe. Jejich řady posilují noví členové Angel Paz, vzdělaný mladík z movité rodiny a Lucas,lékař vyslaný skupinou zainteresovaných osob, s úkolem prozkoumat situaci a pomoci v rámci svých možností. Děj probíhá střídavě mezi skupinou povstalců v pralese a mezi děním v Bílém domě. Na pozemcích ovládaných povstalci je totiž nalezelo ložisko ropy a to je třeba využít. Povstalci pod vedením Ramóna zajmou člena CIA Singera. Skupina vedená Pazem jej má přes prales doprovodit na místo předání. Na pozadí boje s džunglí i jich samých se sebou klíčí milostný příběh mezi Lucasem a Inez, pravou rukou Ramóna.
Román dává nahlédnout do zákulisí politických kliček, kdy nic není, jak se zdá a nikdo nevěří nikomu.
Kniha je čtivě psaná, dobře se mi četla, ale není to můj oblíbený druh literatury, proto dávám 3*.