Traviči ze země Caux 1: Dutý drahokam

Traviči ze země Caux 1: Dutý drahokam https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142358/duty-drahokam-142358.jpg 4 44 12

Traviči ze země Caux série

1. díl

Jedenáctiletá Břečťanka Manxová žije v království Caux, jemuž vládne krutý král Rulík Zlomocný. Obyvatelstvo země se v podstatě dělí na dvě části – na traviče a na jejich oběti. Pokud nemáte po svém boku zkušeného ochutnavače, každé jídlo se může stát vaším posledním. Ke všemu ještě záhadně zmizel Břečťančin strýček – poslední léčitel a apoteopat v Caux. Předtím neteř svěřil do péče Klejotoka – prohnaného, zlodějského ochutnavače. Břečťanka se vydává hledat svého strýčka. Překrásná a starobylá země Caux je však velmi nebezpečná a děti záhy zjistí, že mají v patách pronásledovatele. Co jim chtějí vzít? Břečťančinu betli, vzácný drahý kámen, který je navíc na rozdíl od všech ostatních dutý? Nebo lektvar oplývající tajuplnou léčivou silou, který uvařila? Nebo snad Břečťanku samotnou? 1. vydání. zdroj: legie.info... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Hollow Bettle , 2009


více info...

Přidat komentář

Hedvika959
03.03.2021 3 z 5

Jako pohádka dobrý. Příběh je v zásadě klidný a kniha čtivá. Jen jsem se chvílemi strácela. Zaujala mě obálka a obsah potěšil i přes to že nejsem cílová skupina.

Kalidor
25.03.2020 4 z 5

Moc hezké fantasy, které bych zřejmě ještě více ocenil býti mladším ročníkem. Ale i tak povedené, vcelku originální a čtivé.


Janík511
25.03.2019

Nejsem sice cílová skupina, ale přečetla jsem. Kniha mě zaujala svou obálkou a mohu říci, že nejen lahodí oku, ale má hlavu i patu. Já se u čtení bavila a byla jsem napnutá do konce, jak to celé dopadne. Určitě stojí za pozornost.

Luciefever
05.04.2017 5 z 5

Kniha mne bavila, pohádky mám ráda:) Nevíte někdo, zda byly vydány další dvě knihy ze série, nebo zda se chystá překlad??? Je škoda, že vydají knihu, která si získá hojný počet čtenářů, a další díly nejsou k dostání v českém překladu:(
Poisons of Caux 2: The Tasters Guild ( Cech ochutnavačů)
Poisons of Caux 3: The Shepherd of weeds

gad
22.05.2016 5 z 5

Alegorie dneška... I dnes lidé potlačují přírodu a tráví svět různými chemikáliemi, jí "jedovatá" jídla a tráví dokonce sami sebe neustálým pořádáním spousty tablet. Tak jsem tento příběh pochopil a těším se na knihu druhou, pokud tedy bude přeložena.

pichova.veru
05.02.2016 4 z 5

Celkem roztomilý příběh plný kouzel, trpaslíků a skřítků. Nechybý záporák a hrdina. Kniha je spíše pro dospělé. Četla se skvěle a mě se líbila.

Ivča1394
05.01.2016 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila v Levných knihách. Zaujala mě na první pohled svou obálkou a cenou, pouhých 39 Kč!! Přičemž jsem si na internetu hledala tutéž knihu a její následující díly, které stály 399 Kč. Ihned, jak jsem se začetla, nelitovala bych ani těch čtyř stovek. Je to velmi poutavá roztomilá knížka. Nejkrásnější jsou popisy prostředí a při čtení jsem si připadala jako účastník děje. Nemůžu se dočkat, až se opět k této knížce vrátím a pořídím si i další dva díly

woodentoaster
08.08.2015 4 z 5

Ke koupi téhle knihy jsem měla 2 důvody:
1) Zajímavý název a chytlavý obsah
2) Cena - Kniha mě stála 50 kč

Je to skvělá kniha, mile mně překvapila, děj rychle odsýpal...

moonchild
28.02.2014 4 z 5

Ze začátku jsem měla problém se začíst ale pak mě to fakt chytlo.Celý ten děj,postavy.Nevadí,že už mi je přes třicet.Knihu zbožňuju.

KellyH
15.02.2014 4 z 5

Ačkoliv jsem se ze začátku nedokázala příliš začíst, dál už to šlo jako po másle a Dutý drahokam se ukázal býti velmi milým, kouzelným počtením, které si dozajista užijí i starší čtenáři. Příjemná pohádka se sympatickými i nesympatickými postavami. Jen je škoda, že už se zřejmě druhého dílu v češtině nedočkáme.

st.me
22.08.2013 4 z 5

Věkově nezapadám mezi klasické čtenáře této knihy, ale pohádky mě baví. Tahle mě bavila o to víc, že se nejedná o úplně klasickou pohádku, protože nemůžu si pomoct, ale v téhle pohádce se mi nezdá, že všechny kladné postavy jsou skutečně kladné a naopak. Chování jednotlivých hrdinů se co chvíli mění a ním i Vaše emoce.
Bylo to lehce schyzofrení, ale bavilo mě to a vzbudilo to vě mě touhu přečíst si další díly.

Byxy123
13.03.2013 5 z 5

Než jsem se dostala za prvních asi pět stránek, říkala jsem si, že to na víc než čtyři hvězdičky nebude. Ale překvapila mě zápletka a také jak rychle se příběh rozběhl. Nejvíce se mi v knize líbilo, že skoro celou dobu jsem nevěděla, kdo je s kým a kdo proti komu. Těším se na druhý díl. :)

Autorovy knížky

2012  79%Traviči ze země Caux 1: Dutý drahokam

Kniha Traviči ze země Caux 1: Dutý drahokam je v

Právě čtených1x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst22x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x