Střípky duší

Střípky duší https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136734/bmid_stripky-dusi-02n-136734.jpg 4 368 82

Duše série

1. díl

Lenzi slyší hlasy a má vize – vize o náhrobních kamenech, povodních a chlapci s kovově šedýma očima. Zdá se, že jí nikdo nemůže pomoci – dokonce ani její přítel Zak. Pak však potká Aldena, kluka ze svých snů, jenž jí prozradí, že ona je mluvčí – člověk schopný komunikovat s bloudícími dušemi a pomoci jim – a že on byl po celá staletí jejím strážcem. Nyní čeká Lenzi těžké rozhodnutí: Zak, nebo Alden, život, nebo smrt. Jenže čas se krátí. Zlovolná duše chce Lenzi zničit a zabije ji, jestliže se nerozhodne včas…... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Shattered Souls , 2011


více info...

Přidat komentář

evineckY
05.02.2024 5 z 5

„Naděje je až do poslední chvíle.''

Knihu jsem četla už hooodně dávno a úplně jsem na ni zapomněla.
Byla by velká škoda, kdyby byla zapomenuta, protože je skvělá.
Jen nemůžu rozumět vydavateli, který ji vydal a na pokračování se vykašlal.
To se přece čtenářům nedělá!!!
Pro všechny milovníky fantasy, přízraků, duší a paranormálům-
tohle si musíte přečíst a žádat o pokračování ...

TercaHoney
06.01.2024 5 z 5

Úžasná kniha, která čtenáře zcela pohltí, že se od ní těžko dá odtrhnout. Po dlouhé době mě příběh tak vtáhnul do děje, až jsem vždy ztrácela pojem o čase nebo o dění kolem sebe. Krásné popisování emocí, příběh měl hlavu a patu a já se opravdu těším na další díly.


Brambora_Šeby
07.12.2023 5 z 5

Skvělá kniha, které dávám bez váhání nejvyšší hodnocení. Když jsem si ji přinesla z knihovny, myslela jsem, že to za moc stát nebude. Jakmile jsem si na ni ale našla čas, děj mě naprosto vtáhl. Zajímal mě vztah hlavních postav i to, jak Lenzi přijme svou práci. Úplně jsem si zamilovala Aldena, ale i Zak mi byl moc sympatický. Konec byl velmi dojemný, ale řekla bych, že trochu moc rychlý. Určitě doporučuji přečíst.

Lucijáš276
21.11.2021 5 z 5

Geniální fantasy příběh, u kterého člověk opravdu vypne. Kniha se mi strašně líbila a četla se jak jinak než sama. Nejvíc mě však mrzí to, že nejsou vydány další díly.. Nechápu proč, je to opravdu škoda..

zaandulee
20.09.2020 4 z 5

Tato kniha se mi opravdu líbila. Přečetla jsem to během chvilky, nedalo se od toho odtrhnout. Příběh byl zajímavý, nápaditý a pro mě po delší době něco jiného. Postavy mi opravdu sedly, hlavně hl. hrdinka a její strážce Alden ♥, který je prostě miláček.♥

Nebyla jsem však spokojená s koncem, byl nedouzavřený! A ještě více jsem se naštvala, když jsem zjistila, že další díly nebudou! :( Nechápu proč, kniha je velmi nadějná, je to opravdu škoda.

barbb8k
13.07.2020 5 z 5

Kniha se mi neskutečně líbila. Zamilovala jsem se do ní už od první strany a nemohla se odtrhnout. Celou knihu jsem přečetla velmi rychle, což mě mrzí, protože jsem si ji chtěla užít co nejdéle.

Všechny postavy jsem si zamilovala hned, jakmile se objevili.
Lenzi mi přirostla hrozně moc k srdci a bylo mi jí strašně líto, že si musí vybírat mezi dvěma úžasnými kluky. Alden byl nejúžasnější postava z celé knihy, kvůli které jsem probrečela krabičku kapesníků. Zaka jsem ze začátku měla ráda, ale časem se mi přestal líbit.

Moc se mi líbila romantická linka, protože to byl můj oblíbený milostný trojúhelník. Oba kluci byli úžasní a opravdu Lenzi nezávidím, že si měla vybírat.

Děj byl po celou dobu napínavý a nedokázala jsem se od něj odtrhnout.
Tato kniha měla být spíše romantická, ale i tak jsem v ní našla neskutečnou zápletku.


SPOILER:
Tak takto jsem u knihy dlouho nebrečela. Konec mě naprosto odrovnal a já jsem chtěla s knihou praštit.
Jsem, ale ráda, že se to vyřešilo.


Celkově: je mi hrozně líto, že autorka nenapsala další díly a že žádné další její knihy nejsou přeloženy do češtiny.

AniDi
19.05.2020 3 z 5

Hezký seznamovací první díl. Příběh mě celkem bavil a je mi moc líto, že nejspíš nevyšly další díly v Čj, čekala bych, že příběh bude gradovat a mít tu pravou šťávu. Jako samostatná kniha nic moc. Od začátku knihy jsem čekala až se hlavní hrdinka vzpamatuje a vezme věci do svých rukou a když se tak stalo, byl velmi rychlý konec v jednom odstavci. Netuším zda vyšla další alespoň v Aj ale potenciál na pokračování je dost velký. Znovu asi číst nebudu.

AAAMarket
14.04.2020 5 z 5

Kniha se čte jedním dechem. Strhující příběh a nečekaný závěr. U této knihy jsem otvírala slzy. Doporučuji.

Knihomolka_2018
30.05.2019

Knihu právě čtu, velice mne zaujala! Spisovatelka dokáže vše krásně popsat!

Evie24
09.03.2019 5 z 5

moje nej oblibenější knížka četla jsem jích hodně ale ta
hle je na prvním místě

Amitiel76
03.12.2018 5 z 5

Tak opět další YA fantasy, které mě naprosto dostalo. A to zcela nečekaně...
Kniha je krásně, a poutavě napsaná. Svět mluvčích a strážců dokonale vymyšlený a zpracovaný. V knize nechybí romantika, láska i napětí. Vzpomínky na minulé životy, koloběh duší, démoni a zbloudilé duše.
Kniha mi svým námětem tak trochu připomínala "Hřbitovní královnu", která je také duchařinou nabitá. Rozhodně mě tedy chytla za srdíčko.
Hned po přečtení jsem knihu předala své čtrnáctileté dceři, a jak se zdá, další nadšenec je na světe :-)

fablen
27.11.2018 5 z 5

Milé romantické čtení, s hlavní hrdinkou jsem se rychle ztotožnila a na konci knihy i poplakala :)).

MiraiYume
13.10.2018 3 z 5

Zajímavá kniha, to bezesporu. Zajímavé zpracování. Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že šlo z příběhu dostat něco víc. Ten vztah mezi Aldenem a Lenzi se jeví jako "rychlokvaška", třebaže za sebou mají spoustu let vzájemné tajné lásky. Prostě jsem v tom příběhu necítila tu správnou chemii mezi nimi. A ano, i v psaném textu se dá ten dojem navodit. Tady mi to tak nějak chybělo. Když už došlo k akci, byla rychlá a nic moc neříkající. Vlastně ani nevím, co jsem si z toho příběhu odnesla. Asi nic. Jako oddechové čtení to bylo vcelku dobré, pro cílovou skupinu (14-16?) bych řekla skvělé počtení. Ale nic, co by náročnější čtenáře dostalo do kolen.

Dani3
18.04.2018 5 z 5

Příjemné překvapení. Vůbec jsem nečekala, že mě to bude tolik bavit.

šneki
12.04.2018 4 z 5

Po druhém přečtení už ji tolik nezbožňuju, z toho nápadu by se dalo vytřískat mnohem, protože jsem měla pocit že nás to sice rychle hodí do děje, ale jinak se dlouho neděje nic moc, takže snižuji hodnocení na 4*.

pegasek
01.04.2018 4 z 5

Kniha mi připomíná seriály Posel ztracených duší a Čarodějky.Knihu jsem přečetla jedním dechem.Od začátku mě pohltila svoji tajemnosti a nepredvidavosti.Knizka naprosto úžasná,jen ten závěr mi přišel takový rychle ukončeny

Bára9823
04.03.2018 5 z 5

Nádherná knížka! Skvělý nápad. Přečetla jsem ji za jednu dlouhou cestu autem a ani se mi neudělalo špatně :D

vlkove
09.12.2017 4 z 5

Skvělí námět, který je opravdu perfektně zpracován. Opravdu dobrá kniha z žánru young adult fantasy. Rychlí rozjezd, nečekané zvraty a promyšlené završení příběhu. Netradiční téma, které mě chytlo a knihu jsme dočetla během pár hodin. Musím přiznat že u některých pasáží mi běhal mráz po zádech. Styl autorky mi opravdu sedl, a proto je mi opravdu moc líto že další díly ze série u nás nevyšli. Knihu zařazuji mezi své oblíbené a určitě doporučuji.

BelphegorSara
23.11.2017 4 z 5

Moc pěkná knížka. Pro mladé slečny které baví tajemno ideální a já si u ní skvěle odpočinula :)

sylva8672
11.09.2017 5 z 5

NAAAAADHERA!!!! Tahle kniha mě naprosto pohltila! Moc se mi líbila myšlenka této knihy o mluvčích a rozřešeních. Postavy byly taky moc sympatické, dej ubíhal jako blázen a najednou kniha skončila. Chci pokračování!!!!!!