Dům smrti

Dům smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316400/mid_dum-smrti-2dl-316400.jpg 4 339 91

Funebračka série

< 2. díl >

Lovkyně se mění v lovnou zvěř! Dvacet let prázdný hotel. Vražedkyně na útěku. Noční můra, která nebere konce. Při exhumaci na innsbruckém hřbitově najdou přítomní v rakvi dvě hlavy a čtyři nohy. Jde o vraždu. A jen jedna osoba přichází jako pachatelka v úvahu, funebračka Blumová, která tehdy mrtvé pochovala. Teď hledá útočiště na místě, kterému je lépe se vyhnout... Volné pokračování thrilleru Přítelkyně smrti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Totenhaus , 2015


více info...

Přidat komentář

Timkim
30.01.2024 3 z 5

Po prvním dílu, který byl výtečný, přišlo ochlazení. Zde to bylo spíše psycho-krimi. Celou dobu cítíte tu hrozbu v zákulisí, jen nevíte, odkud přijde úder. Celkově to stavím lehce nad průměr, i když pár vraždiček tam proběhlo. Solidní, ale na top to není. 70%

vadur.ka
10.11.2022 5 z 5

Po prvním dílu je to spíš taková oddychovka. Taková klasická krimi, ale čte se dobře.


jiri9568
15.01.2022 5 z 5

Stejne dobre jako prvni dil. Dobre se to cetlo. Doporucuji

ddkk
15.01.2022 3 z 5

Pokračování příběhu majitelky pohřebního ústavu z Insbrucku Brunhildy Blumové se posunul do těžko uvěřitelných sfér. Hemží se dalšími nechutnostmi včetně vycpaných mrtvol, podivnými úchylnými osobami a nepochopitelným chováním a myšlením hlavní hrdinky. Jen těžko si představit, že takhle nějak přemýšlí a jedná údajně dobrá matka dvou malých dětí...

Kniha je napsána zručně, ale už zdaleka ne tak napínavě jako první díl. Dávám s váháním za tři a další osudy Blumové mě už nijak moc nezajímají.

jana1941
02.01.2022 3 z 5

První díl byl určitě lepší, tady se nic moc nedělo a když už ano, bylo to takové na sílu a přehnané. No jdu na třetí díl, tak jsem zvědavá …

1v8na
11.11.2021 3 z 5

Musím říct, že mě druhý díl zklamal. Oproti prvnímu dílu, měl druhý díl pasáže, které mi přišly natáhnuté a zdlouhavé. Díky nim jsem se chvílemi nudila. nicméně příběh byl zajímavý, Bloomova opět nezklamala. Líbila se mi i grafická úprava knihy.

Johhanka79
12.08.2021 4 z 5

Já se bavila. Ano, kniha má spoustu ale. Nelogičnost, naivita hlavní hrdinky, spousta "náhod" a tak dále. Stejně jsem knihu přečetla jedním dechem a jdu číst závěrečný díl. Za mě čtyři hvězdičky.

Len2očka
17.01.2021 2 z 5

Tento druhý díl byl oproti prvnímu,pro mě místy nudný,přesto nezavrhuji četbu třetího dílu.

hey123
13.12.2020 3 z 5

Líbí se mi, že jsou na začátku zopakovany všechny důležité informace, takze je teoreticky možné, že nemusíte cist první díl, a stejně budete vědět, co se odehrálo.
Kniha se opet cetla sama, jen mi přišla napínavá az tak od pulky.
Bohužel jsem opět tušila, kdo bude hlavní,, padouch ", takze to pro mě nebylo překvapení..
Už se ale těším na poslední díl, jelikož druhý díl skončil napinave

Lumír23
17.11.2020 3 z 5

A dilema pokračuje, zde vládne perverze a zvrácenost, je to čím dál horší...

Nunynka
08.11.2020 3 z 5

První díl se mi líbil o malinko víc. Kniha je čtivá a i napínavá,ale prostě až moc přehnaná. A některé pasáže s mrtvými byly i na mě moc. A to si myslím,že mám knih podobného typu už hodně přečtených. Každopádně třetí díl si určitě přečtu.

Amízek
04.10.2020 4 z 5

Tohle byla moje první opravdová detektivka a byla jsem z ní nadšená. Inu, nečetla jsem předchozí díl, takže nemohu hodnotit pokračování. Za mě originální nápad na knihu, který přitáhne pozornost čtenářů. při čtení jsem furt hovořila, že je to nejlepší detektivka, ale postupem času a po přečtení jiných, nacházim nějaké chybky, ale přesto, je pro mě krásná, velmi čtivá, děj není nudný a nikdy nevíte, co máte čekat. Kniha pro mě (hodně psychopatů, mnoho tajemství a pokusů). Jen postava hlavní hrdinky mě trochu štve, přijde mi, že neví co chce a rychleji koná než přemýšlí, ale každý jsme nějaký. Ještě chci jen zmínit, že je škoda toho volného místa, je to napsané hodně roztaženě, tudíž se mohlo ušetřit několik stran. Jinak perfektní kniha. Dávám palec nahoru.

Martiiiik
18.09.2020 4 z 5

Druhý díl z Brunhildou už mi přišel slabší než první.. až už člověk musí přemýšlet o tom, že jsou všichni okolo nějakým způsobem šáhlý, ačkoliv to tak nikdy na první pohled nevypadá.. :-D ten nápad, co se týče příběhu, mi přišel hustý.. zase to rychle uteklo a nedalo se přestat číst.. tak jen do toho :-) a hurá na další díl, co se zase té čisté milující osůbce stane :-D

Lenoulinka
06.09.2020 3 z 5

Druhý díl Funebračky Blumové už mi nepřišel tak záživný jako první. Tohle bylo trošku utrpení číst, už jen proto, že to bylo naprosto nereálné. Měla jsem jinou představu pokračování, protože Blumová byla v první díle neohrožená hrdinka, která se s nikým nepárala a očekávala jsem to i teď. Místo toho se to motalo okolo jiného umělce přes mrtvoly. Třetí díl dám a doufám, že to bude pro mě čtivé jako Přítelkyně smrti.

TerezaaBaarova
08.07.2020 4 z 5

Druhý díl funebračky mne nezklamal.
Už se vše hroutí jako domeček z karet a Blumová vymýšlí jak z toho ven! Zase samí psychopati a super zvláštní styl vyprávění. Hned se chystám na třetí díl, ať vím, jak vše dopadne.

blackoutzuzi
12.05.2020 3 z 5

Pokračování série Přítelkyně smrti, ve kterém se opět setkáváme s Blumovou, tentokráte na útěku před spravedlností.
První díl se mi líbil o dost víc - ve druhém díle mi vadilo iracionální chování Blumové, které bylo takřka na denním pořádku. Hlavní zápletka byla na můj vkus celkem bizarní a místy je děj opravdu hodně přitažený za vlasy. Suma sumárum - jedna velká nereálnost. ALE i přes to mě to určitým způsobem bavilo, opět velmi čtivý titul plný napětí a akce. Jsem zvědavá na zakončení série.

Wladimirski
02.05.2020 2 z 5

Na rozdíl od prvního dílu Funebračky - Přítelkyně smrti mi děj přišel ulítnutý, nemělo to hlavu a patu, ačkoli byl závěr jasný. Jazyk autora, dynamičnost a styl vyprávění se mi ale líbí, takže třetí díl Agonie smrti si přečtu také. Jelikož jsem Přítelkini smrti dal 3 hvězdičky, tady musím tedy dát jen dvě.

Ticiana
19.04.2020 4 z 5

Tak tenhle dil neměl nějaký extra dej. Přesto chcete vědět, co se Blumove stane a jak to bude pokračovat dal. Trochu minulosti rodiny, která nemá s Blumovou temer nic spolecnyho, jenom mrtvou sestru. Další rodina s velice šokujícím příběhem. A ted mne čeká zakončení trilogie.

Bonbonierka
29.01.2020 5 z 5

Pro me luxusni trilogie, prectena jednim dechem, sokujici rodiny pribeh o materstvi a pomste, velmi ctive, doporucuji...

Aymira
11.10.2019 2 z 5

Psychopatka, která se ocitá v prostředí, kde je to samý psychopat. Asi tak by se stručně dal shrnout děj. Blumová, která vraždí lidi na potkání, protože každého z něčeho ihned podezřívá, aniž by si pořádně ověřila fakta. A ještě si myslí, že jí to projde. Kniha plná klišé, protože to, co se jí děje a místa, na která vždy zamíří, to vše jen její "zásluha". Sympatie pro takovou postavu nemám žádné. Na začátku knihy jsem si říkala přesně to, co později sama Blumová naznačovala - že čekám jen až na mě někde za rohem vykoukne Jack Nicholson z filmu Osvícení. Nicméně zajímá mě, o čem se v tomto příběhu dá ještě psát dál, a tak si přečtu i další díl.

Autorovy další knížky

Bernhard Aichner
rakouská, 1972
2016  78%Přítelkyně smrti
2017  73%Dům smrti
2018  84%Agonie smrti

Kniha Dům smrti je v

Právě čtených4x
Přečtených458x
Čtenářské výzvě50x
Doporučených18x
Knihotéce310x
Chystám se číst183x
Chci si koupit40x
dalších seznamech1x