Dům doktora Fišera

Dům doktora Fišera https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336983/mid_dum-doktora-fisera-muc-336983.jpg 4 67 30

Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi se podaří s pomocí kamarádky Kristýny a dokonalé lsti vniknout do domu. Co objeví, je šokující, a co bude následovat, ještě mnohem víc! Napínavý příběh, který vám nedovolí odejít!... celý text

Přidat komentář

čtenářka76
11.04.2024 5 z 5

Knížka napínavá od začátku do konce. Moc pěkná ilustrace. Četla jsem se synem, jemu se moc líbila. Tato kniha nemusí být jen pro děti. Hodnotí syn a dává 5*

Lionela86
24.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Knížku jsme četli s téměř devítiletým synem před spaním, od první kapitoly ji hltal a musím říct, že i já jsem se na společné čtení vždy těšila. Po dočtení byl tedy zaražený a komentoval to slovy: "Cože? Já jsem čekal šťastný konec." Ale i tak ji chtěl hned číst znovu od začátku :-D Neokoukané téma, napínavě napsané. A ten konec? No, paní Braunová se s tím přece nikdy nemaže ;-)


vystredni
16.01.2024 5 z 5

Poslechla jsem si to ze zvědavosti jako audioknihu. A hrozně se mi to líbilo. Není to pro mojí věkovou kategorii, proto mě to hrozně mile překvapilo, čekala jsem jednoduchý příběh. A ano je to pro mladší čtenáře (přemýšlení a chování 13ti letých hrdinů je dost výstižně udělané) ale mile mě to celé překvapilo. V komentáři níže někdo píše, jak je kniha hrozně ponurá, s tím vůbec nesouhlasím. Spoustu části mě rozesmálo ale konec mě taky šokoval, není šťastný, ale i v reálném životě vše nekončí happy endem. Děti taky cítí negativní emoce a zármutek. Proč by měli číst jenom o sluníčkách a duze a iluzi, že vše vždy končí dobře? Neviděla bych to tak hrozně jak komentář dole. Pro děti to není, pro mládež ano. A je to moc zajímavý příběh se záhadou.

prokop7709
16.04.2023 5 z 5

Kniha byla zajímavá a moc se mi líbila. Chtělo by to možná více ilustrací, ale nějaké tam jsou. Knihu bych doporučil od 6 let a dál. Vždy když jsem to četl, tak jsem si to představoval a zkoušel jsem se přenést do děje. Dokonce jsem i našel chybu, ale každý dělá chyby.
Kdybych to měl shrnout, tak obě dvě Petry udělaly dobrou práci. A klidně bych si přečetl další knihu od nich. Dokonce hlavní postava dělala stejné věci jak já. A tímto vám děkuji za přečtení tohoto komentáře.

GYROTOURBILLON
18.08.2022 5 z 5

Moje druhé setkání s PB. a opět spokojenost.
Je třeba občas měnit žánry, pak je čtení pestré.

sadlo
09.04.2022

Výborná knížka, pro mládež i pro dospělé. Fakt napínavá, paní spisovatelce se povedla.

Makocka
03.01.2022 3 z 5

Napinave to je, ale detem cist rozhodne nedam. Sama z toho budu mit spatne sny.

Kata993
14.11.2021 odpad!

(SPOILER) Za mě byla kniha absolutně otřesná, nejen že některé promluvy a motivace postav absolutně nedávaly smysl, ale celý způsob vyprávění byl zkrátka od začátku do konce divný. Konec byl velice neuspokojivý a k tomu dost depresivní, jako dítě bych se po přečtení cítila velice bezmocně ve velice nebezpečném a zlém světě, ve kterém nemáte šanci nikoho zachránit před špatnými a krutými věcmi, které dospělí dělají a k tomu ještě dětem! ... Na dětskou knihu... Dost ponuré...

Snoopi
17.08.2021 5 z 5

Literatura pro děti a mládež mi vůbec nevadí - ráda ji čtu a jako zkušený, dospělý čtenář ji vnímám i z jiného úhlu pohledu. Petra Braunová zaslouženě patří mezi naše nejlepší zástupce této literatury a nikdy mne nezklamala. Zde mistrně zabruslila i do různých žánrů - skloubila napínavý příběh s prvky detektivky, hororu, thrilleru, ale i love story. Tuto knihu jsem poslouchala jako CD - mimochodem skvěle namluvené Kryštofem Hádkem. Chytí čtenáře už od začátku - udržuje ho v napětí, jak se celý příběh bude vyvíjet. Velice poutavou a čtivou formou nabízí dětskému čtenáři poměrně závažná témata - duševní nemoc, manipulaci, boj o zachování vnitřní svobody, pokusy na lidech, atd... Nakonec zbývá řada nezodpovězených otázek s tou jedinou nejpalčivější - jak to všechno bylo doopravdy? Jaká je vlastně skutečnost, nejsme nakonec trochu paranoidní i my všichni? Do jaké míry nás mohou lidé kontrolovat a manipulovat s námi? A mohlo se něco podobného odehrát i ve skutečnosti? Za sebe soudím, že klidně ano. Příběh ve mě pak ještě dlouho odezníval - a to jsem už "dospělák" :-) Každý zde najde "to své". Lásku, sílu přátelství, strach i vzdor... Určitě jde o zajímavou exkurzi do současného dětského světa, i když, jak upozorňují někteří recenzenti - technologie se vyvíjí a pro dospívající už Facebook nehraje takovou roli. Nalezneme zde i klasické klišé: rodiče v roli těch, kteří až paranoidně střeží a hlídají své ratolesti - a proti nim stojí děti zvídavé a lehce rebelující. Jejich poznání však s sebou nese i bolest a trpké zklamání, s čímž se těžko smiřuje i leckterý dospělý. Skvělé čtení pro přemýšlivé čtenáře...

anibeni
08.03.2021 4 z 5

Podle mě jde o bravurně napsaný příběh pro mladé čtenáře.. Příběh, nad kterým musí popřemýšlet každý, kdo si jej přečte.

Isew
27.07.2020 5 z 5

Přečetla jsem si komentáře ještě předtím, než jsem knihu dočetla. A tak jsem čekala nějaký prapodivný konec. Jenže konec nebyl ani rychlý ani prapodivný ani otevřený. Vše bylo dostatečně vysvětleno a ukončeno. Bezpochyby zajímavá a napínavá kniha, která se zabývá netradičním tématem v literatuře pro mládež. Rozhodně kniha, na kterou jen tak nezapomenu a kterou doporučím svým dětem.

PanTydlitát
02.04.2020 5 z 5

No já padám. Krásná kniha, jen to Petrovo závislactví na Facebooku... Jinak je to hezký príbeh videný očima dnesní mládeze. Neni moc dlouhý - tedy pokud me to nezaujalo tolik, ze si to zkracuji- a my jsme meli prečteno za 3-4 hodiny.

Rozhodne stojí za to prečíst i další knihy od autorky Petry Braunové.

Adell-ka
27.02.2020 4 z 5

Přestože nejsem cílová skupina, kniha se mi líbila, příběh byl zajímavý a napínavý, chvílemi trochu děsivý. Trochu mi vadí ten zvláštní, jaksi nedotažený konec, jinak to bylo fajn čtení.

Evžen82
22.01.2020 4 z 5

Místy byla kniha hodně poutavá a člověk musel číst dál, aby odhalil tajemství. Osobně jsem souhlasila s tím, že Patrik má psychickou poruchu. Kristýnina hysterie mi přišla hodně přes čáru. Rychlý závěr a jakási neukončenost mě překvapily. Jen si nejsem jistá, jak na takovýto závěr budou reagovat děti.

Svica
29.07.2019 4 z 5

Krásná kniha o tajemném domě s ještě tajemnějším obyvatelem. Výborná dětská záležitost.

jaja4
25.07.2019 3 z 5

Peťa Braunová píše s každou knižkou lepšie a lepšie. Verím, že sa dostane do čítaniek. Ale u doktora Fišera to napätie naťahovala tak dlho, až mi už bolo fuk, ako to skončí. Škoda.

Frevelika
24.03.2019

Opravdu zajímavá, čtivá, pro jedenáctiletou slečnu zcela originální příběh, těšily jsme se spolu na večerní čtení. Dcera měla vždy zajímavé a samozřejmě tajemné sny. Které dítě četlo Prašinu, tak se této knihy již nezalekne, ale to napětí je příjemné. Nelíbí se mi však ( a to velmi ) konec knihy. Jak mohla autorka ponechat děti ( 13 let ) v takovém psychickém vypětí? Padl na nás nepříjemný tlak, když jsme se vžívaly do role Kristýny. Toto se dětem nedělá, paní Braunová.

dawson321
02.02.2019 3 z 5

Velice čtivá knížka, bohužel už nejsem cílovka.

jarabr
08.11.2018 4 z 5

Zajímavé čtení. Celou dobu člověk přemýšlí, která pravda je pravda. Má věřit dětem, nebo dospělým? Závěr nabízí řešení a zároveň je otevřený, takže se chce, aby existovalo pokračování. Kdyby bylo, s chutí si ho přečtu.

TerkaVodová
06.11.2018 5 z 5

Tuto knihu byste si měli přečíst, protože je plná záhad a nečekaných překvapení. Od knihy se nemůžete odtrhnout a nutí vás ji číst dál.
Kniha mě překvapila v mnoha ohledech. Inspirovalo mě to, že občas je lepší nebýt registrován na sociálních sítích a taky kreativní plán dětí. A taky to jak se rodiče o hlavní postavu bojí.