Druhou nohou v hrobě

Druhou nohou v hrobě https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298129/bmid_druhou-nohou-v-hrobe-Kpk-298129.jpg 3 20 11

Zlomyslný osud nachystal pro Bočka, nehrdinského druhorozeného syna pánů ze Zvonařic, nejedno překvapení. Když se zdá, že se už celkem dobře vyrovnal s tím, že zbytek života prožije v klášteře, kde má po ruce dostatek dobrého jídla a pití, je najednou vržen do koloběhu prapodivných událostí a dobrodružství. Opouští klášter, aby byl po ruce svému vážně nemocnému otci a aby vyšetřil záhadné zmizení svého staršího bratra Hynka. Případ se zamotává, kolem umírají lidé a nikdo pořádně neví, kdo je přítel a kdo ne…... celý text

Přidat komentář
Turlogh
Turlogh
05.12.2022 5 z 5

Velice zábavně napsaná kniha. Boček není žádný hrdina, přesto při pátrání po bratrově osudu zažívá mnohá dobrodružství. Velmi čtivé, zajímavé, akorát ten konec je takový otevřený...že by pokračování? Howgh.

jprst
jprst
01.06.2020 1 z 5

Taková smůla, zalovím mezi historickými detektivkami českých autorů a vytáhnu zrovna takovou, pro kterou je ohodnocení "slabota" snad ještě pochvalou. Vydržel jsem a dočetl jsem to s tím, že dalším knihám tohoto autora se určitě vyhnu.


Ondra401
Ondra401
12.03.2020 5 z 5

Fajn kniha

orinka3
orinka3
25.12.2019 2 z 5

Mám přesně ty samé dojmy, co čtenářka přede mnou. Zpočátku nadšení, ale když má přednost forma před obsahem, pak nadšení postupně utuchá. Sám příběh pak jakoby stál v pozadí a autor se věnoval jen svým dalším vtipným obratům. Detektivka má přece vzbuzovat zvědavost, co bude dál. Ale tady se to začalo jaksi divně zašmodrchávat a nit příběhu se v tom ztrácí. Popravdě, rozmotávat ji ani nemám chuť. Škoda, kdyby autor udržel na uzdě svůj sarkasmus a dávkoval ho po troškách jako ono zmíněné ostré koření, pak by to mohlo být fajn. Méně je více!

SBH
SBH
09.11.2018 2 z 5

Zaujal mě obal, i když... obouruční meč slouží pouze pro obřadní záležitosti. A ty nohy? První stojím na rantlu a tou druhou v hrobě? Nebo jsem v té díře už oběma nohama? Nějak nevím.
Styl mluvy pana Bočka mi byl sympatický, na začátku jsem se válela smíchy. Ovšem sarkasmus funguje jako ostré koření - v malé dávce zvýší přitažlivost, nadměrné množství změní jídlo v nepoživatelný blaf. A přesně to se stalo s románem pana Nedomy. Od půli čtení klopýtalo a na konci mi bylo už úplně jedno, jak příběh dopadne. To je u detektivky hodně špatné. Takže dvě hvězdy dávám za některé opravdu povedené hlášky. Po druhém dílu nesáhnu, nepředpokládám, že se hlavní hrdina (autor) začne víc soustředit na děj a vyšetřování, a méně na jízlivé hodnocení pana Víta.
Jo, to jsem zapomněla - absolutní absence popisů způsobila, že děj i postavy plavaly v jakémsi podivném vzduchoprázdnu. A to nejsem milovník Aloise Jiráska.

čef
čef
09.11.2018 1 z 5

Vlna zájmu o české historické detektivky vyšplouchla dalšího autora. Současnou řečí a myšlenkami jako u dnešního puberťáka se snaží odlovit další čtenáře z tohoto autorsky zajímavého segmentu. Bohužel však je příběh příliš chaotický a zločinně ukončený bez řádného vysvětlení zápletky. Také historické kulisy jsou hodně odbyté a tak trpělivý a shovívavý čtenář asi musí končit otázkou - "Proboha, proč jsem to vlastně četl?".

Kimon
Kimon
28.03.2017 1 z 5

První setkání s Davidem Nedomou a také poslední. Určeno spíše pro dospívající čtenáře ve věku 15. let. Díky, to nemusím.

Boby17
Boby17
28.10.2016 1 z 5

Slátanina, bohužel. Lituji vynaložených peněz.
Kniha není nijak časově zařazena, jen ze zmíněné postavy Vratislava II. z Perštejna se dá usuzovat na období let 1566 až 1583. Několikrát se v textu mihne nijak nespecifikovaný císař, což by, podle postavy kancléře z rodu Pernštejnů, mohl být buď Maxmilián II. nebo Rudolf II. Slovník hlavního hrdiny neodpovídá době příběhu (např. parta, frekvence, nekonformní postava). Také svůj jezdecký styl by vypravěč neměl srovnávat s pytlem brambor, protože tato plodina se v českých zemích objevila až někdy mezi lety 1628 a 1632.
Celkově vzato velké zklamání. Databáze knih by rozhodně toto dílo neměla recenzovat jako knihu podobnou Rytířům z Vřesova. To je urážka kvality knížek Františka Niedla!

PajusenkaB
PajusenkaB
06.09.2016 5 z 5

Knihu jsem vzala a četla jedním dechem. Opravdu musím pochválit obálku, která se mi moc líbí a podle které jsem knihu zvolila - to se nakladatelství teda povedlo! Příběh je napínavý, ale i vtipný, krásně se čte. Opět musím pochválit krátké kapitoly, které jsou pro mě, jako pro studenta, který čte po autobusech, velice výhodné. Co bych pochválila navíc, bylo rozmístění kapitol - osm "hlavních" a pod nimi okolo devíti podkapitolek. V každé kapitole jsem objevila něco vtipného, ale i napínavého, co mě nutilo číst dál. Příběh se krásně vyvíjel, opravdu se nádherně četl. Co bych vytkla, by byl určitě utnutý konec. Očekávám, že kniha bude mít určitě pokračování! I tak mi ale nezbývá mi tedy nic jiného, než nakladatelství Moba moc poděkovat, za vydání této úžasné knihy!

milunka21
milunka21
23.08.2016 5 z 5

Hlavní hrdina se mi neskutečně líbil.To jak ke všemu přišel jak slepý k houslím. :-D Bylo to čtivě a vtipné, jen ten konec.....doufám že autor chystá pokračování. :-)

StáňaK
StáňaK
22.08.2016

Jsem ráda, že se vám kniha líbí. Já jsem obdivovala absolutně opuštěný konec, který je zřejmě připraven na druhý díl, bez ambice příběh jakkoliv ukončit. Ale možná křivdím a v nakladatelství se jim podařilo založit konec knihy :)

Štítky knihy

ženy víno dobrodružství pivo mnichové, mniši

Autorovy další knížky

David Nedoma
česká, 1973
2016  60%Druhou nohou v hrobě
2017  71%Zlomyslný osud
2015  0%Tohle vás zabije!
2022  60%Poprava
2021  %Zabít málo

Kniha Druhou nohou v hrobě je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce27x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x