Druhá stříbrná kniha snů

Druhá stříbrná kniha snů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207148/mid_silber-druha-stribrna-kniha-snu-UMz-207148.jpg 4 994 158

Liv je v šoku: Secrecy zná její nejtajnější tajemství. Ale odkud? A co před ní Henry skrývá? Co je to za podivnou postavu, která se potuluje a řádí v nekonečných chodbách snového světa? A proč je Livina sestra Mia najednou náměsíčná? Noční můry, záhadná setkání a divoké pronásledování zrovna nesvědčí dobrému spánku. K tomu se musí Liv vyrovnat se svou nově poskládanou rodinou a intrikánskou babičkou. A faktem, že existují lidé, kteří s ní mají nevyřízené účty. Jak přes den, tak v noci…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Silber: Das zweite Buch der Träume , 2014


více info...

Přidat komentář

Artep071
02.04.2024 3 z 5

Trošku slabší než první díl. Jsem ale zvědavá jak to dopadne.

Brambora_Šeby
18.03.2024 5 z 5

Podle mého názoru jde o nejlepší knihu z celé série. Děj má ten správný spád, postavy musí řešit spoustu výzev a problémů a vývoj Liviina a Henryho vztahu též není úplná procházka růžovým sadem.


sangreseth
07.02.2024 5 z 5

Rozšíření snového světa o náměsíčnost dodalo Stříbrným knihám snů nový rozměr a byly ještě o to víc zajímavé a vzrušující. I přes to mi přijde, že je tento díl o něco méně napěchovaný akcí a až na finále, které za to tedy opravdu stojí, je to spíš vztahová knížka. Na druhou stranu - kdo by si stěžoval. Jsem skoro až překvapená, jak Kerstin vystihuje myšlenky teenagerky, všechno na mě působilo naprosto věrohodně a ve spoustě věcech jsem se shlédla. Příběh je samozřejmě plný sladkých momentů, které jsou pro Kerstininy knihy standart, ale navíc tu je i pár plot twistů a novinek, díky kterým série hezky graduje. S knížkou se loučím příjemně potěšena a rozhodně doporučuji všem věkovým kategoriím.

M.C.SMITH
04.11.2023 4 z 5

Tento díl beru jako vyplňovací knihu, hodně se řeší vztahy.
Čtení jsem si užila, oblíbila jsem si Liv a Henryho.
Kniha se četla rychle a velmi dobře, do této série jsem se zamilovala.

majavcelicka
11.11.2022 5 z 5

Jo tak tohle byla bomba, četlo se to ze začátku pomalu, ale ten konec za to stál. Fakt tleskám, výborné! Už se těším na třetí díl.

jitka_dankova
13.08.2022 5 z 5

Sérii Stříbrných knih snů hodnotím celou velmi vysoko, protože ve svém žánru jsou knihy opravdu na vynikající úrovni. I když já sama se k nim vracet už nebudu. Jde o spletitý příběh, ve kterém středoškoláci odhalují jednu velkou záhadu ze svých životů a snaží se rozklíčovat jeden spletitý záhadný svět. Obvykle se těžko věří tomu, že by děti bez pomoci mohly takto něco řešit a vyšetřovat, ale tady je to krásně podané. Prostě v tom podivném snovém světě to dává dokonale smysl. Kdo by tomu taky z dospělých věřil... Samotný způsob psaní z pohledu hlavní hrdinky je takový, no, dost ukecaný. Řekne všechno, co má na jazyku a co ji k tomu napadne. Text dost bobtná, člověk zjistí i to, co nechce, ale je to svým způsobem roztomilé a je to prostě jasný rukopis té postavy a odhaluje se tím její osobnost.
Proč už se ke knize nebudu vracet? Reálně jsem se fakt bála. A to jsem mamka od dětí. Prostě knížka je fakt strašidelná, nenápadně, ale je. A taky mi vůbec nevyhovovala romantická linka v knize - ta nedorozumění, ta nejistota, to jak chtěli budovat ten vztah, její pocity. Prostě toto mne po stránce dívčího románku zrovna neoslovilo.

Kaila146
02.07.2022 3 z 5

Horší než první díl. Henry je vážně divný.

MollyCornelia
24.03.2022 3 z 5

I týden po dočtení stále nevím, co si o knize myslet. Rudá jako rubín byla mojí čtvrtou nejlepší knihou za minulý rok a první díl této série mě nadchl, takže jsem si Kerstin Gierovou zamilovala. Ale Druhá s. k. snů pro mě byla lehkým zklamáním.
Asi jsem čekala něco víc. Ano, četlo se to dobře, odpočinula jsem si u příběhu, ale vcelku se toho zase tolik nestalo. Liv i Henry mě často štvali, většinu knihy mě téměř nezajímalo a nebavilo veškeré dění ve snech a celou romantickou linku bych klidně vynechala. Na druhou stranu mě bavily vylomeniny proti Okrb, ta si zasloužila trochu srazit hřebínek.

karolina_kop
16.03.2022 5 z 5

Druhý díl mě osobně bavil stejně jako první. Henry a jeho jednání mě sice neskutečně frustrovalo a doufám, že se v posledním díle dozvím, proč se choval takhle.

Autorka příběh napsala čtivě a po přečtení druhého dílu mohu říci, že se mi tahle série přeci jen líbí víc, než série drahokamů.

Butterfly340
13.02.2022 5 z 5

Krásná kniha!

Už jen ten přebal je naprosto úžasný. A přesně jako on, i kniha má takový pohádkový nádech. Řekla bych, že Stříbrné knihy snů jsou takové pohádky pro větší :)

Jako první díl, i ten druhý je velmi čtivý.
Člověk se začte na první stránce a rázem už otáčí poslední stránky...

Co se týče postav, tak ty, které mají být sympatické, tak i sympatické skutečně jsou. A naopak. Aneb Liv Silberovou prostě nejde nemilovat. To stejné její sestru Miu, se kterou jsou perfektní sehraná dvojka.
I Henryho (na kterého je tady dost kritiky) jsem si velmi oblíbila. Takže jsem vcelku zvědavá, jak se bude vyvíjet vztah Liv-Henry. A jak to nakonec mezi nimi skončí.

Taky už mám tip ohledně toho, kdo je Secrecy. Tak doufám, že se nepletu :)

knihomolka27
10.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Upřímně druhý díl nenabízí nic moc nového, děj příliš neposouvá a něco dít se začne až 20 stránek před koncem. Pořád čtete a čtete, ale ve výsledku ten děj je vlastně o ničem...o postavách se nic moc nového nedozvíme, nemá to žádný kompaktní děj...jen takové menší epizody...zavraždění pana Tulínka..což byla jedna z těch nejvtipnějších částí, potom taky Ernstova oslava, ale jinak jsem se po celou knihu moc nebavila.

Henry mě strašně štve, jako postava je totálně nezajímavý a afektovaný, to jeho rebelské opírání o zdi nebo náhlé zjevení v rozhodujících situacích na mě působí hrozně nahraně a nesympaticky. Grayson je podle mě daleko lepší postava. Vztah Henryho a Liv teda vůbec neprožívám a vůbec by mi nevadilo kdyby spolu nakonec nebyli, spíš naopak. Celkově mi dvojka přijde horší než jednička a trochu to působí jako by autorka víc vařila z vody a vlastně nevěděla o čem dvojka má být.... a přitom dvojka to má všechno nastartovat a to co se tam stane vás má úplně odstřelit abyste co nejdřív šáhli po závěrečném dílu. Dvojka je méně svižná, méně vtipná a s daleko méně nápady...což je škoda, jelikož v knize, která je o snech ve kterých se meze nekladou a možné může být cokoli byste čekali asi o trochu víc kreativity, na ten vcelku velký počet stránek. Krom pár výjimek jako nepodařený pokus Liv proměnit se v leoparda, prominte jaguára, scéna s kočkami co prší z nebe...ale je jich tam prostě docela pomálu, a opět mám pocit, že potenciál této série se někam rozplývá. Navíc mi přijde, že by této sérii prospělo, kdyby byla mířená na starší věkovou skupinu jako byly třeba Drahokamy...jelikož by se ten snový potenciál dal využít daleko epičtěji a klidně i hororověji...ŠKODA

Lucius30
18.06.2021 4 z 5

Na tuhle knihu jsem těšila tak moc, že jsem si ji snad sama tímto přehnaným nadšením zkazila. Proto jí bohužel musím udělit pouze 4 hvězdy.
Příběh byl oproštěn od většiny mysteriózních prvků, které mě bavily v prvním díle. Místo toho tu bylo více romantiky, což není špatné, ale na konci jsem měla Henryho a té jeho ležérnosti plné zuby.
Snový svět mi přišel méně zajímavý než v prvním díle, nedozvěděli jsme se o něm skoro žádné nové informace... A tak se stalo, že mě daleko víc bavil skutečný svět a drama v rodině Spencerů. Okrb je něco jako Umbridgeová, prostě leze na nervy už jen ze stránky knihy. Ostatní postavy byly - až na pár výjimek - opět super.
Příběh byl ale pořád velmi čtivý, napínavý, plný humoru a poznámek pod čarou. Moc se těším na další díl, ale tentokrát to budu trochu krotit, abych zase nebyla zklamaná. :D

Jajus
08.04.2021 5 z 5

Stejně jako předchozí, i tento díl se četl pěkně, jen občas se něco táhlo.

lucifree91
03.04.2021 4 z 5

(SPOILER) První díl mě bavil o něco víc, než tento, ale i tak mě kniha přímo pohltila a přečetla jsem ji za dvě odpoledne.
"Finále" bylo podle mě trochu moc rychle vyřešené (stejně jako v prvním díle), tak doufám, že to autorka napraví ve třetím díle. Potom mě taky štvala Emily, kterou nesnáším více než hlavní záporačku Anabel.
Jinak jsem se u knížky několikrát zasmála a dějová linka s Arthurem a Miou mě neskutečně bavila. Plusové body také za to, že události v knize jsou většinou nepředvídatelné.
Už se moc těším na třetí a poslední díl, až se dozvím jak to celé skončí a konečně přijdu na to, kdo je Secrecy (doufám, že je můj tip správný :D)

ELLISAMEG
07.03.2021 5 z 5

Tahle kniha mě přímo uchvátila. Četla se moc pěkně.

picris
01.03.2021 2 z 5

Po prvním dílu jsem se nemohla dočkat druhého (krásně zpracované fantasy a romantika v jednom), ale bohužel jsem zklamaná. Když nepočítám chyby, které byly ostatně i v první knize, absolutně mi nesedly dialogy mezi postavami, působilo to někdy až velmi dětsky. V podstatě nešlo o žádný zajímavý příběh, nic velkého se zde neudálo. Když už nic, očekávala jsem alespoň to romantické tokání mezi Henrym a Liv, které však bylo snad ještě méně elektřinou nabité, než v díle prvním. I když se kniha četla rychle a děj ubíhal, příběh byl nemastný-neslaný. Třetí díl si určitě přečtu, ale tak nějak už od něj moc neočekávám.

SladkaK
28.02.2021 2 z 5

Dvě hvězdy uděluji za to, že jsem při čtení nemusela přemýšlet. Téměř jako sledovat Ulici po náročném dni. Nic důležitého se nestalo, postavy přicházely a odcházely a když jste se ztratili, o nic jste nepřišli.

lucakuca
06.01.2021 3 z 5

Zase cvrlikaní holoubků. :( do snů si chodili spíše pokecat a opusinkovat než akčnit a bojovat. První díl byl mnohem zajímavější.

sydneysage04
06.01.2021 5 z 5

Stejně skvělá jako první díl

Scheila
01.01.2021 4 z 5

Druhy díl, mě bavil o něco méně, je to taková výplň mezi prvním a třetím dílem. No ale nebylo to špatné. Kniha utíkala, mělo to spád a nebylo to nic složitého na čtení.

Štítky knihy

přátelství láska sny německá literatura pro dívky

Autorovy další knížky

Kerstin Gier
německá, 1966
2015  88%Rudá jako rubín
2014  87%První stříbrná kniha snů
2015  91%Zelená jako smaragd
2015  90%Modrá jako safír
2015  86%Druhá stříbrná kniha snů

Kniha Druhá stříbrná kniha snů je v

Právě čtených15x
Přečtených1 444x
Čtenářské výzvě131x
Doporučených138x
Knihotéce424x
Chystám se číst322x
Chci si koupit152x
dalších seznamech13x