Druhá dcera

Druhá dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260860/bmid_druha-dcera-JfI-260860.jpg 3 61 16

Rachel Woodley vyrůstala s rodiči, kteří se navzdory své chudobě snažili žít na úrovni. Nyní pracuje ve Francii jako vychovatelka, když tu dostává zprávu, že její matka zemřela. Svíraná žalem se vrací zpátky do rodného městečka v Anglii, aby mohla vyklidit chalupu, v které matka žila. Při úklidu najde na výstřižku z Londýnského společenského časopisu fotografii svého otce, datovanou tři měsíce zpátky. Vždyť jí řekli, že její otec dávno zemřel! Ve skutečnosti je ale vlivným a váženým hrabětem a na fotografii mu po boku stojí jiná jeho dcera – ta legitimní. Z toho jasně vyplývá, že Rachel jeho legitimní dcerou není. Všechno, co si myslela, že ví o sobě a své minulosti, je lež! Dokonce i její jméno! Rachel je stále ještě otřesena smrtí své matky a nyní navíc plná hněvu. Taková zrada! Pod falešnou identitou se přestěhuje do Londýna a rozhodne se proniknout mezi tamní zlatou mládež – mladé aristokraty, kteří „vymetají“ jeden večírek za druhým. Její cíl je jasný – odhalit otcovu proradnost a zničit pohádkový svět, ve kterém žije s její nevlastní sestrou. Brzy se však objeví dva zádrhely: Rachel zjistí, že její nevlastní sestra Olivia nemá vůbec snadný život a začne k ní chovat sympatie. Co je však horší, Rachel se možná zamilovala do Oliviina snoubence… Lauren Willingová, autorka bestselleru Ashfordská aféra, nyní přichází s neuvěřitelně čtivým románem Druhá dcera, plným zrady, vášně a pomsty.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Other Daughter , 2015


více info...

Přidat komentář

knihovnička007
31.01.2024 2 z 5

Knihu jsem zdárně dočetla a teď přemýšlím, co o knize vlastně napsat...
Zajímavé téma, ale přijde mi, že autorka nedokázala z nápadu vytěžit maximum.
Rachel se nenarodila se stříbrnou lžičkou v puse, ale má dobré vychování a nyní si vydělává jako vychovatelka dětí u bohatých lidí ve Francii. Jsou dvacátá léta 20. století.
Rachel se po telegramu vrací do Anglie, změní se jí život. A pak zjistí věci se mají trošku jinak...
Kniha se rozběhla poměrně zajímavě, líbilo se mi, jak byla Rachel soběstačná a sebevědomá. A pak se to celé nějak zaseklo, začala jsem se nudit a konec mi přišel useknutý :(
Kniha mi přišla nějak nedotažená, jako by autorce v půlce došel dech.

daza.dt
12.02.2021 3 z 5

Jak už psala v komentáři Šárka5875 - neurazí, ale ani výrazně nenadchne. Čekala jsem od toho více. Téma zajímavé, ze začátku i zajímavě pojaté, ale pak se ten mile nastartovaný děj nějak rozplynul. Závěr knihy - pro mě moc rychle ukončen a příběh useknutý a zabitý. Škoda.


Margay
22.04.2020 2 z 5

Příjemná odpočinková kniha, která se dobře čte při sluníčku v parku nebo když nemůžete usnout. Ještě nikdy jsem nečetla knihu z období pevně rozdělené společnosti na třídy, kde je nemožné mezi nimi přecházet, a zároveň se vyrovnávají s auty, vlaky, metrem a považte, dokonce ženami na univerzitě. Takže novinka. Všehovšudy příjemná kniha na odreagování.
Škoda je jen gramatiky. Jak jsem schopná vypnout a nevnímat, nesprávná přímá řeč a dělení aneb horní uvozovky často na začátku řádku, to na mě skákalo pořád a rozčilovalo. Pan korektor s PhDr. (!) by si měl zopakovat základní pravidla. (Nebo lépe, nefušovat do korektur.)

alabra
23.01.2019 3 z 5

Dobře napsaná oddechová kniha, kdo má rád romantiku, život smetánky, odvážnou, pohlednou a emancipovanou hrdinku, bude spokojen. Nad dějem nesmí moc přemýšlet, chvílemi děj trochu vázne, romantický konec vše naladí na správnou strunu.

Irsaf
17.12.2018 3 z 5

Nebylo to špatný čtení.

crazyslunicko
21.09.2018 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Rachel na začátku vypadá jako slabá, slušně vychovaná dívka, která pořádně nevystrčila nos z domova. Smrtí matky se, ale vše změní. Zjistí, že celý život žila ve lži své matky, která ji znemožnila styk se svým vlastním otcem. Ačkoliv neví podrobnosti jejího jednání, tak společně s reportérem vytvoří druhé já, které se vměsná mezi smetánku a její rodinu. Mladý reportér, který ji pomáhá, měl jistého času románek s její nevlastní sestrou. Rachel najde byt, obstará ji luxusní oblečení a z chudé popelky se rázem stane bohatá šlechtična. Časem poznává všechny své členy rodiny a odkrývá hluboko skrytá tajemství. Setkává se svým otcem a zjišťuje šokující informace o svém původu. Pokračování by se mi určitě moc líbilo. Konec byl rychlý a na můj vkus i useknutý.

Zlatinka.Emilly
15.06.2018 4 z 5

U knížek si všímám kiksů, např. Ráchelin otec se byl podívat u spáleniště domku, kde údajně uhořela jeho manželka s dcerou. Co dělala policie, že nezjistila, že v domku nebyli uhořelí lidé? K tomu, aby se vynesl jednoznačný verdikt stačila pouze uhořelá panenka jeho dcery? Dobře, když tohle opomenu, příběh se mi líbil a skončil tak, jak to promýšlela Ráchelina matka. Jediný doklad o manželství mezi jejími rodiči byl zničen. Líbilo by se mě pokračování. Co Vy na to, Lauren?

veronika9143
05.06.2018 3 z 5

Druhá dcera, ta zapomenutá, utajená. Jak už to bývá, dcera o které se nemluví. Námět nebyl špatný, ač samotné zpracování, bylo takové až moc přitažené za vlasy. Rachel se změnila pomalu z minuty na minutu. Proč to, až tolik hrotit? Také byly v knize úseky, které mě zas tak nebavily. Je pravda, že ke konci, se to trochu rozjelo, ale taky to nebylo převratné. Za mě lepší průměr.

SSTknihy
13.03.2018 3 z 5

Sice tak trochu červená knihovna ve stylu, kterak chudá pradlena ke štěstí s bohatým šlechticem přišla, ale na druhou stranu, je to dobře napsané, zápletka nápaditá, atmosféra 30. let věrohodně vykreslená a ten happy end na závěr byl docela věrohodný.

Danago
07.12.2016 4 z 5

Zápletka byla dobře vymyšlená, moc hezký příběh , dobře zpracovaný. Rozuzlení na závěr bylo zajímavé. A konec dopadl tak jak se asi dalo očekávat, ale já si to tak i přála. Dovedla bych si představt pokračování.

cori
12.05.2016 3 z 5

Začátek byl celkem slibný, odhalení matčina tajemství i pronikání mezi zlatou mládež anglické smetánky. Zklamal mě však konec, čekala jsem nějaké dramatické vyvrcholení, SPOILER nikoli melodrama, kdy si všichni poplakají a odpustí si. Závěr byl napsán přesně ve stylu červené knihovny: hrdinka po boku milovaného muže odjíždí začít nový život do Ameriky.

Liduka
09.04.2016 3 z 5

Kniha to byla v celku pěkná. Podle obálky jsem očekávala, že to bude možná místy až temný thriller, že se hlavní hrdinka bude krutě mstít za to, co se jí stalo a bude se prát o přízeň svého otce, ale tak extrémní to zase nebylo. Možná i bohužel. Podle mě se z tohoto tématu dalo vytěžit víc. Každopádně děj rychle ubíhal, objevovaly se tam intriky, láska a konec byl nečekaný. Takže za mě tři a půl hvězdičky.

Šárka5875
06.03.2016 4 z 5

Vcelku příjemné čtení, které však výrazně nenadchne, ale ani neurazí. Více v recenzi v záložkách - Můj knižní ráj.

Sabča92
22.02.2016 4 z 5

Kniha se mi četla velmi rychle, měla spád, zejména na začátku. Konec byl asi až moc unáhlený a přijde mi, že autorka si ponechala otevřená zadní vrátka pro druhé pokračování.. Jinak moc hezký příběh, Simona jsem si oblíbila a Rachel mi bylo líto v dost ohledech.

*Pájuše*
11.02.2016 3 z 5

Upřímně, četla jsem lepší knihy tohoto žánru, nicméně musím uznat, že dialogy byly opravdu svěží, svižné a realisticky podané. Rozhodně jsem žasla s jakou logikou se hlavní hrdinové špičkovali mezi sebou. Leč, někde mi rozum zůstával stát a musela jsem přečíst odstavec znovu, abych pochopila o čem že je řeč.
Co se mi až zas tak úplně nelíbilo bylo vyvrcholení celé zápletky. Nepřišla mi, že by byla až zas tak úplně reálná.

KatnissLavender
29.01.2016 4 z 5

Naprosto neočekávaně se z této knihy vyklubal velmi příjemný čtenářský zážitek. Společenské romány nepatří mezi mnou vyhledávané žánry a jsem moc ráda, že se mezi nimi najdou i takové, které se mi líbí...

Autorovy další knížky

Lauren Willig
americká, 1977
2020  80%Skleněný oceán
2015  68%Druhá dcera

Kniha Druhá dcera je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce71x
Chystám se číst65x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x