Černý jezdec

Černý jezdec https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207604/bmid_draci-oci-cerny-jezdec-u5C-207604.jpg 4 204 34

Dračí oči série

< 2. díl >

Princezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad ... kdyby o tom nikdo nevěděl? Kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství čí dál tím víc směřuje Elenu k jejímu předurčenému osudu. Dokáže čarodějka odolat tlaku a rozhodnout se správně? Pomůže kéralským národům k vytouženému míru, nebo se nechá zlákat mocí a uvrhne je do zkázy?... celý text

Přidat komentář

Laf
31.01.2023 4 z 5

Trochu jsem se děsila, jaký bude tento díl, když první díl mi přišel takový průměrný. No jsem ráda, že jsem pokračování dala šanci, protože tento díl byl o mnoho lepší. Konečně nějaká akce. Od začátku do konce. Nebyl čas si ani vydechnout. A také konečně i nové, objasňující a doplňující informace, které do příběhu vnesli nové světlo. Jen ten konec je teda mazec. Tak uvidím, co přinese další díl. Snad to bude také skvělá jízda jako tady :)

knihomolkarozi
16.10.2022 2 z 5

(SPOILER) Nechápu, proč je kniha tak oblíbená. Bůh ví proč, už mě to od poloviny prvního dílu zkrátka nebaví a druhá kniha byla snad ještě horší. Černého jezdce jsem četla v dubnu, přičemž Pramen moci mám pořád nedočtený doma.
Spousta postav a míst se tam vyloupla jen tak z ničeho nic.

A to, že Elena na konci prostě umře, když jsme s ní strávili celé dvě knihy, jako s hlavní hrdinkou, a to potom následuje ještě třetí kniha, ve mě spíš vyvolalo zlost a nepochopení než soucit či slzy.


Fiso
20.05.2022 5 z 5

Druhý díl je podle mě asi nejlepší z celé trilogie, velmi dobře se četl a celkově udělal super dojem! Konec byl naprosto odzbrojující - nejprve se mi chtělo brečet a pak jsem si řekla, že se musím co nejdříve dostat i ke třetímu dílu. :) Knihu doporučuji!

Slunik127
02.06.2021 4 z 5

Lepsi nez prvni Dil. Plnokrevna fantasy, ktera se opravdu dobre cte. Trosku me stvalo, ze hlavni hrdinka je naprosto dokonala, vsechno vi, vsechno zna, vsechno umi nejlip...

Jajiinka
25.04.2021 5 z 5

Hodnocení 4,5⭐/5⭐

Tato kniha nás opět zavede k Eleně a jejímu příběhu. Její již tak komplikovaný život znepříjemňuje její matka Ažka, která Eleně přidělí otravného učitele tance a etikety. Ovšem doba klidu již není, co bývala a začínají se objevovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka se blíží. Dokáže jim Elena, že i když je žena, tak do této války patří a nejen to. Že jí Aliance a armáda Barberů potřebuje? A je tomu tak, nebo je spíš Elena staví do nebezpečí, s takovou magickou silou si člověk přeci nemůže zahrávat? Dokáže odolat vábení a překonat své nepřátele?

Tato série má opravdu krásné přebaly. Moc se mi líbí.
Máte rádi elfy, trpaslíky, magii, draky a svéhlavou hlavní postavu, která se snaží zachránit cely svět? Tak tato kniha je pro vás. Pro mě tedy určitě ano.

Čtení jsem si opravdu užila a na knize jde vidět kus práce. Musím přiznat, že u prvního dílu jsem měla pár výhrad, ale s tímto dílem jsem naprosto spokojená. Autorka už je tady skvěle vypsaná a vše dává smysl. Jména jsou velice zajímavá a pro mě lehce zapamatovatelná. Půl hvězdičky ubírám za to, že úvod byl pro mě trochu matoucí. První díl jsem četla tak půl roku zpět a úplně jsem si nepamatovala, jak přesně skončil a tento díl byl hned navazující bez jakéhokoliv úvodu, tudíž jsem se musela trochu zorientovat. Ale nebylo to nic hrozného. Příběh se četl skoro sám a opravdu mě bavil. Boj byl krásně popsaný a konec knihy jsem doslova četla jedním dechem.

Už se těším na další díl a doufám, že bude mít také nový přebal! Rozhodně chci, aby mi tato série zdobila knihovnu.

gabca5316
03.10.2020 4 z 5

Po dlouhe dobe jsem se u cteni smala nahlas, nektere sceny jsou fakt vynikajici. Druhy dil uz je akcnejsi a za me lepsi. Nekdy neni hned poznat, ktera postava promlouva, coz trochu ubira na krase..Je to moc dobry pribeh, takovy Eragon a Caleena.

barbb8k
03.06.2020 5 z 5

Už od začátku jsem věděla, že tento díl bude k hodně lepší, než předchozí (což je co říct, protože Čarodějka se mi líbila neskutečně moc) a vůbec mě nezklamal.

Během děje, jsem se mnohokrát nasmála a několikrát jsem si i pobrečela. V jednu chvíli jsem přes slzy neviděla vůbec nic (a to já normálně u knih nebrečím).

Do děje jsem se tak začetla, že jsem celý tento díl měla přečtený za pár hodin (myslím, že asi za 7).
Všechny postavy jsou velice sympatické a to nemluvě o Charlikovi, ten je ze všech nejúžasnější a nejroztomilejší z celé knihy.

Ten konec mě naprosto odrovnal. Jakmile jsem knihu dočetla, měla jsem chuť zabíjet, ale víc spoilerovat nebudu.

DuncanIdaho
17.03.2020 5 z 5

Skvělé pokračování skvělého prvního dílu. Škoda jen že kvůli tomu koronaviru si nemohu dojít do knihovny pro třetí díl.

4129
17.07.2019 4 z 5

Knihy jsem četla hned za sebou takže si nejsem jistá co se stalo ve kterém díle, ale přesto to musím napsat. Tuto knihu jsem si oblíbila i když už je hrdinka velká. Jako malá rebelka si získala mé srdce stejně jako první díl. Líbili se mi příšery, kladné i záporné postavy a děj který mi někde jako malé naháněl strach a někde mi připadal vtipný. Prostě knížka kterou si zamilujete. Co se mi líbilo ze všeho nejvíce bylo, že děj nikde nestál.

pampelišinka
11.06.2019 4 z 5

No jo, je to klišé. Jasně že to je klišé.
Ale nějak mi padlo do noty, že jsem si čtení od první stránky až po tu poslední užila.))

Dani3
03.09.2018 5 z 5

Černému jezdci vévodí vtipné a svižné dialogy a děj plný akce. Rozhodně jsem se nenudila.

Co mi trochu vadilo, bylo, že jsem si občas musela nějaké pasáže přečíst znovu, protože mi přišlo, že jsem se z ničeho nic „ztratila“. Bylo to jako záblesk myšlenky, který se objevil z čista jasna a vůbec nic nenavazoval.

Přiznám se, že konec mě překvapil. Řekla bych ale, že nebude až tak úplně definitivní, vzhledem k tomu, že je tu ještě třetí díl.

Dracicanda
27.01.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila byla napínavá místy humorná. Jen my občas vadilo že jsem už od začátku kapitoly o čem a s kým že se to Elena baví. Jinak opravdu skvělá kniha.

any333
26.01.2018 5 z 5

U tohohle dílu zaznamenávám hodně patrné zlepšení oproti minulému dílu. Zaprvé, Elena se sice chová pořád stejně, ale v tomhle věku už to můžu akceptovat a zadruhé, to s tou její mocí jí už taky věřím, protože přeci jen získala víc zkušeností. A taky už není tak neporazitelná, vždyť stačí jedno koupání v řece a malér je na světě.
Jen mi někdy přišlo, že jsou kousky kapitol jako střípky myšlenek, co se někdy prolínají do minulosti a někdy jsou přítomností, takže mě párkrát pěkně zmátlo, proč čtu něco dvakrát. Ale dobře, při tom druhém pohledu jsem tak mohla přijít na důležité drobnosti, co by mi jinak utekly.
Pak se mi líbí, jak autorka propojila dvě linky z minulé knihy, jen by mě osobně zajímalo, kam se Breta a její syn poděli. Něco jsem taky tušila o Morfeovi, ale něco trochu jiného, než kam se nakonec přesunula pravda. A co se týče Eleny samotné a konce knihy, myslím si, že to s ní nebude tak lehké. O čem by potom přece byl poslední díl, že?
A ještě musím zmínit, že osobní strážci jsou kopa veselých nezvedenců. S nimi jsem se hodněkrát smála a řekla bych, že se k Eleně hodí. Obzvlášť jsem se dusila smíchy u myšlenek Iceova koně a taky trollí zadnice, co jaksi... prostě spadla? Ale, abych nevynechala Charlika, jeho manévr o zvrácení Fobeiina kouzla byl stejně nejhumornější.

-LaraRead-
12.11.2017 4 z 5

Stoprocentně nejlepší díl série. Eleniny vlatnosti, které mě rozčilovaly v prvním díle, přestaly být tolik otravné a Elenina osobní stráž tomu dodává vtip. Doporučuji těm, co jsou milovníky fantasy a jsou ochotní sem tam přivřít oči. A jen dodávám, že na rozdíl od ostatních, mě se víc líbila první polovina.

Claire13
01.08.2017

Tahle knížka je podle mně lepší než jednička.Tahle knížka je o válce mezi Nitramem a ostatními národy.
Elena chce jít také do boje,ale rodiče jí
to zakázali nakonec se tam dostanete po cestě jí potkají velká nebezpečí.neřeknu vám jak to skončí ,ale hlavně si přečtěte první dračí oči čarodějka, aby jste všechno pochopili.Tuhle knížku doporučuji je dobrá a zábavná.

Percabethka
16.06.2017 2 z 5

Oproti prvnímu dílu je to obrovské zlepšení. Sice je tu pořád spousta trapných rozhovorů a kopírování Eragona je ještě markantnější, ale aspoň si autorka odpustila to svoje "čtenář odpustí" a navíc nic nekazila osmiletou Elenou, která mi na prvním dílu vadila asi nejvíc. Říkala jsem si, že další díl už číst nebudu, ale kvůli tomu konci mu asi ještě dám šanci.

Věrka256
31.03.2017 4 z 5

Tak mě napadlo... Ve škole jsme braly, že česká literatura má oproti té světové zpoždění, takže je nad slunce jasné že zahraniční četba (nejčastěji anglická, nebo americká) je daleko vyspělejší, ale na to, že je tohle kniha napsaná českou to není až tak zlé. Všimla jsem si že na první díl bylo dost zlých ohlasů, ale tohle je... Něco jako zahraniční (amatérská) literatura moderní doby.
A abych přešla k příběhu. Uznávám že byl lepší než ten první a nedivím se že Elena nechtěla jet zpět k elfům, ale trochu mě zaráží ten trojúhelník. Jeden je její protiklad a druhý bojovnický král. Nepřijde vám to zvláštní? Její učit říká že by se neměla ohánět mečem, ale sám si užívá pohled na to...
Bylo to zajímavé, ne příliš originální, ale zajmave téma i dej

LoverBooks
08.01.2017 4 z 5

Lepší díl, než první, ale asi trochu... no... klišé.

pink_unicorn
24.06.2016 5 z 5

Tak tahle kniha mě určitě bavila. Rozhodně více než první díl. V prvním díle mi vadil delší rozjezd knihy a pomalejší spád děje, to se v druhé knize zlepšilo. Místy je tedy děje až moc a situace se stává nepřehlednou, ale s tím se dá poprat. Autorka dokáže bravurně přeskakovat mezi dějovými liniemi, dokonce tak, že to čtenář občas nepozná. Trochu mě to mátlo, ale myslím, že je to autorčin záměr. Tato série mě baví, brzy se vrhnu na poslední díl. Milovníkům fantasy doporučuji!

Bublushka
22.10.2015 4 z 5

Druhý díl dočten a já stále nějak nevím, jak hodnotit. První polovině bych dala maximálně tři hvězdičky, druhé už zas čtyři. Avšak hodnocením celkového dojmu mi tak vyjde něco mezi, tedy 70%, což ještě vyjde na čtyři hvězdičky. Druhý díl od prvního dost upadl. Postavy nijak moc nevyspěly a prvních sto stran bylo jen o tom jak Elena tancuje a mezitím občas řeší politické věci. Točí se kolem ní až mnoho chlapů jejichž jména i mluva mi prostě splývají do jednoho. Docela dobu mi u některých trvalo přijít na to, kterej to je, protože se autorka neobtěžovala s napsáním jeho jména v dialogu, ale vystačila si jen s "ON" a to mi nějak moc nepomohlo, protože z popisů nijak nevyznělo, kdo je kdo. Vedlejších postav bylo prostě hodně a v té změti jsem se ztrácela a nějak se mi ztrácel i děj, kterej mi dokonce tentokrát přišel i mírně o ničem. A hlavně, stalo se z toho hrozné klišé, hlavně co se bytostí týče. Prostě skřeti a trollové jsou oškliví, tak jsou zlí. Elfové a trpoši jsou podobní nám, tak jsou hodní. Škoda, mohlo se tam udělat trochu spojenectví a pak by mi nepřišli všichni v knize zabednění a zahleděni do sebe. Často jsem v knize nějak nechápala, co se děje a prostě jen četla. Prvních 200 stran bylo tak trochu utrpení, stále jsem se rozčilovala nad nelogičnostmi a věcmi, které autorka někde zmínila, ale pak na ně prostě zapomněla, nebo se jí jen nechtěly znova vytahovat. A hrdinové mi najednou nějak nepřišli sympatičtí. Škoda. Šlo z toho udělat něco fakt epického, ale autorka se ztratila v patosu. I když opět přidala druhá půlka, kdy se Elena ztratila, začali ji mučit a náhle jsem se začla bavit. Kniha chytla to něco, co se mi líbilo na prvním dílu a stránky náhle utíkaly jako po másle- ten předchozí děj, jakoby prostě nebyl, jakobych četla dvě knihy. I když dějové lapsy byly stále a já se v chlapech pořád nevyznala a ten co jí byl nakonec nejblíž, mi přišel opravdu nesmyslnej a moc tomu předtím nenasvědčovalo. Ale do příběhu se konečně dostala ta epičnost a druhou půlku jsem přečetla jedním dechem a trochu jsme i odpustila spoustu chyb a děr v ději. No ale jsem docela zvědavá na poslední díl. Pokud autorka spojí to dobré z prvních dvou mohlo by to být dokonalé. Kniha není špatná, ale moc často prostě jak se říká "šustí papírem" a zprvu je děsně zdlouhavá, ale druhá půlka to skvěle vyžehlí. Takže si stále nejsme jistá 4 hvězdami(ale 70% už zní reálněji), ale určitě doporučuji. Čte se to dobře.