Dotkni se temnoty

Dotkni se temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213822/mid_dotkni-se-temnoty-213822.jpg 3 190 32

Cassandra Palmerová série

1. díl >

Cassandra Palmerová dokáže vidět budoucnost a umí komunikovat s duchy – což je vlastnost, kvůli níž po ní touží mrtví i nemrtví. Duchové mrtvých obvykle nebezpeční nejsou; ti si jenom rádi povídají pořád. Zato nemrtví, to je jiná kapitola.

Žánr:
Horory , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Touch the dark , 2010


více info...

Přidat komentář

brankaemka
02.02.2022 2 z 5

Obálka zaujala, ale za mňa príbeh sa mi páčil ale to odbočovanie opis vždy medzi dejom na niekolko strán si mohla autorka odpustiť. Mňa to odradilo od dalšej časti čítať pokračovanie tejto knihy.

Finskej
24.04.2021 3 z 5

Cassandra Palmer je zajímavé čtení a celkem pravidelně se objevuje na různých stránkách ve výčtech toho nejlepšího ze současné angloamerické UF. Ale... Je to také nejednoduché čtení a jeden si na autorčin styl musí zvyknout. Jak peripetie plynou a hlavní hrdinka se vyvíjí, různé „přeskakování“ mezi liniemi a časoprostory je stále častější a komplikovanější. Skutečně jde o věc zvyku a přizpůsobení se a kdo k tomu tak přistupovat nehodlá, bude zklamán. A je i pravda, že autorka se také vyvíjela, postupně se naučila psát lépe a pozdější díly jsou stravitelnější než ty počáteční. Alespoň v některých místech.


Tweety0207
18.03.2021 3 z 5

čítalo sa to dobre. Ale tie omáčky okolo... ,tých bolo veľa. Pri tom siahodlhom opisovaní miestnosti som musela oči prevracat. A pri tom to je fakt zaujímavá kniha. Som zvedavá na ďalšiu časť.

petulkapeta
26.08.2020 3 z 5

Zajímavá kniha a souhlasím ze odboček z dějové linky bylo hodně a taky sama akce...ale nwm no tak nejak mi tam asi neco chybělo..

Nikidree
04.03.2020 2 z 5

Jedna z mála knížek, které dávám tak nízké hodnocení. První hvězdička je za dobrý nápad, ačkoliv vícero nadpřirozených bytostí/ras se nachází i v jiných knihách. A druhá je za to, že na rozdíl od jiných knížek, se (alespoň v tomto dílu) neobjevuje hned "tajemná a nebezpečná" zamilovanost do největšího padoucha. Tím to kladné končí.

Autorka se dle mě pokoušela napsat něco reálnějšího, než je většina příběhu s touto tématikou. Bohužel se jí to vůbec nepovedlo.
Neuvěřitelné množství odboček od děje, dodatků či vysvětlení na základě minulých zkušeností a zážitků, vsuvek a vysvětlivek hlavní postavy to vše příšerně kazí. Kdyby se to odstranilo, ze 300 stránek zbude stěží 100, které se týkají přímo děje.
Třeba to byl záměr, vykreslit Cass jako zmatenou, roztěkanou a sama sebe obhajující osobu. Ale je to škoda. Objevilo se tam pár zajímavých postav a kdyby se autorka zaměřila i na ně, potěšila by nejednoho čtenáře. Už jen proto, že by to najednou celé působil propracovaněji, než takhle.
Zkusím i další díl a uvidíme, zda nad sérií zlomím hůl, nebo to zvládnu přelouskat.

Ailee
15.01.2020 3 z 5

Zajímavý nápad a celkem dobrý styl vyprávění, ale těch událostí tam bylo moc a byly tak strašně naplácané na sebe, že z toho byl hrozný mišmaš. Kdyby některé věci autorka vynechala a raději se soustředila na rozvíjení toho hlavního, udělala by lépe.

ŠárkaK
26.05.2019 3 z 5

Zaujal mne obal a byla jsem moc překvapená, autorka měla výborný nápad, jasnovidka co mluví s duchy, takže jsem se i zasmála a vůbec mi to nepřišlo nudné, naopak, napínavé, konec jsem úplně zhltla a těším se na další díl.

Googies
19.05.2019 3 z 5

Bez te rusive omacky, by klidne knizka mohla byt polovicni a uplne by to stacilo. A mozna by pak stala za vice hvezdicek.

Shaki
25.11.2018 4 z 5

Musím souhlasit, že vysvětlovací pasáže během dialogu jsou rušivé. Druhá polovina knihy už byla nastěstí čtivější. Na druhou stranu mě samotný příběh vcelku bavil a měl hlavu i patu. O napětí tu nebyla nouze. Romantická linka je tu střízlivá.
Rozhodně si myslím, že napsat takovou knihu, kde se autorka snažila vytvořit vlastní svět fantasy, není jednoduché a zaslouží si uznání. Ne každému se může příběh lìbit, jenže taky nikdo nikoho nenutí ho číst.

jitka7
29.10.2018 odpad!

Tak jsem se na tuto sérii těšila a když jsem otevřela a začala číst, nechápala jsem, co to proboha je. Jako co to je??? Byla jsem tam a potkala upíra... a teď to přijde, bla, bla, bla, bla, bla.... sáhodlouhý odstavec, někdy i na půl strany o tom, co co znamená. Nudné popisky, že se člověk ztrácí v samotném ději. Hůř napsanou knihu jsem asi už nečetla. Tohle bylo strašný. Utrpení.

deedulka
18.09.2018 2 z 5

Nuda a zklamání. Tohle se opravdu moc nepovedlo. Proč doprostřed rozhovoru cpát sáhodlouhé stohy nicneříkajících nudných popisů. Po jedné větě přímé řeči následují i 2 strany popisů, než se dočkáme odpovědi od druhé postavy. Děj to mělo tak na začátku a pak to šlo pěkně do kopru. Pro mne zabitý nápad. Hlavní hrdinka Cassandra je přitom sympatická. I duchové, se kterými může konverzovat. Ale to je tak vše.

jaspis
04.12.2016 2 z 5

Moc dobrý nápad, ale kniha se celkem táhne. Zejména první polovina byla alespoň pro mě nudná, špatně stravitelná. Opravdu jsem uvažovala, že knihu zavřu. Velmi rušivě působí zdlouhavý popis okolí nebo vzhledu a to přímo mezi dialogy. Několikrát jsem se musela vrátit v textu, např. když se jedna postava zeptala, pak následoval popis na 2-3 odstavce a pak se teprve dostala autorka k odpovědi. Dost to zdržovalo, působilo to zmatečně. Nejdůležitější děj se opravdu odehrál na posledních stranách.

angelbooks
11.09.2016 3 z 5

Tuto knihu jsem četla před rokem a už si moc nevzpomínám o čem byla. Což se mi moc nestává, ale pokud jsem už tehdy dala 3*, měla jsem k tomu dobrý důvod.
Kniha je spíš taková průměrná, občas napínavá, občas nudná. Po roční pauze ani nevím, jeslti se mám do dalších dílů pouštět.
Je pravda, že teď nemám moc času (spíš musím číst povinnou četbu k maturitě), ale i když nemám čas najdu si chvilinku na nějaký dobrodružný příběh, fantasy a nebo pěkný román.
Takže bych si našla čas na další díly, ale upřímně, moc se mi nechce. A nechci se do čtení nutit, protože pak bych mohla i opravdu dobrý příběh, nehezky zkritizovat :).

IvankaM
06.08.2016 2 z 5

Zatím jsem žádné knize nedala méně jak 4 hvězdičky. Teď udělám vyjímku.
Jediná pozitivní věc na knize byl nápad.
Jinak to všechno bylo strašlivě zdlouhavé. Veškerý děj uběhl během dvou dní. Dva dny trvaly 350 stránek. Spisovatelka popisovala věci strašně zdlouhavě a často skákala od tématu k tématu. Pomalu žádný děj se neudál a hlavní hrdinka za celou knihu na sobě měla buď minisukni a tričko se smajlíkem, župan a prostěradlo. Když se děla nějaká akce, spisovatelka pro změnu nevysvětlila, co se vůbec děje. Celkově struktura nadpřirozeného světa byla šíleně zamotaná, takže mi pěknou chvilku trvalo, než jsem to pochopila. Systém "mistrovské úrovně" mi připadalo jako video hra.
Jak říkám: Nápad úžasný, ale styl psaní mě nikterak nenadchnul.
Knižní sérii dočtu z důvodu, že jí mám zakoupenou.

Verajs
28.04.2016 1 z 5

Nerada nechávám knížky nedočtené, ale tato mě nijak extra neoslovila. Autorka moc popisuje děje okolo, což mi připadalo rušivé pro hlavní dějovou linii. Postavy se mi zdály málo propracované, takové jednoduché. Po dočtení jsem si vlastně žádnou z nich nezapamatovala. Zdálo se mi to hodně přeplácené a občas jsem se ztrácela. Další díly si proto číst nebudu.

netopýrek
17.02.2016 4 z 5

Kniha se mi líbila. Příběh zajímavý a pěkně zpracovaný. Jen mi poněkud vadilo, že děj byl táhlý, a hodně věcí se projevilo až úplně na konci.

Jass
14.02.2016 2 z 5

Tuhle knížku už jsem měla zapsanou jako přečtenou, ale považovala jsem to za omyl, protože jsem si z ní nepamatovala ani B. Jak jsem tak četla, začínal mi příběh připadat povědomý, takže jsem dospěla k závěru, že jsem ji jen nedočetla. Tak to ale nebylo a opravdu jsem ji celou přečetla podruhé. Popravdě se ani nedivím, že jsem si z ní nic nepamatovala, protože popravdě nestojí za moc. Hlavní hrdinka má být jakási vyvolená, až na to, že její chování je většinou naprosto iracionální, opravdu mě pobavilo Marlowovo prohlášení, že musí mít skoro stejně ďábelský mozek jako on... Ale je pravda, že v téhle sérii svou chytrostí zrovna nikdo nevyniká... Její vztah s Mirceou mi přišel... no, bylo to dost divný... Asi mi došly slova - prostě si zrovna takhle romantiku nepředstavuju... A vůbec není divný, jak tam říká, že upíři vypadají tak jak zemřeli - jsou nedokonalí, ale přesto je obklopena samými "dokonalými exempláři". Spoustu věcí mi tam nesedělo, a navíc se za celou dobu v podstatě nic nestalo... Moc nechápu všeobecné mínění o nepřehlednosti a příliš velkém množství postav, tenhle problém jsem neměla. Možná jen, že většina postav nebyla téměř vůbec propracovaná. O většině postav vlastně víme kulové... Možná kromě Cassie, ale ani tam nejde autorka do hloubky a jen popisuje spoustu zážitků, které vlastně ani nejsou důležité. Velké zklamání, ale další díl si přečtu, třeba se to zlepší...

baraka7
21.10.2015 3 z 5

Lehké čtení ze světa, kde vládne magie. Neurazí, občas pobaví a děj, co vás vtáhne, protože (skoro) nikdy neuhádnete, jak bude pokračovat dál :)

*Pájuše*
27.08.2015 3 z 5

Když jsem přečetla první kapitolu, měla jsem pocit, že jsem buď blbá já nebo autorka. Nejen že jsem nechápala, jak může mrtvý člověk plánovat něco nekalého na chudinku Cass, – pak jsem pochopila, že je mrtvý, protože je upír – ale i že autorce vypne mozek a bez ladu a skladu skáče od jednoho vysvětlení k druhému… No doufala jsem, že takhle nebude vypadat celá kniha. Komentáře tady mi akorát řekli to, čeho jsem se obávala. Alespoň do první poloviny.
Ta první polovina byla jedna katastrofa za druhou, kdy jsem se neorientovala ani v popisu, natož v dialozích. Přišlo mi to strašně kostrbaté, neucelené, zmatené, šílené k prokousání se totálních nesmyslů i k pochopení těch nesmyslů… Autorka prostě vyplodila nesmysly, které pak usadila do pěkně znějících vět, aby vám poskytly celkový náhled na totální slátaninu. Jedna kapitola v knize na mě byla už prostě moc.
* SPOILER *
Nejdřív Cass navštíví klub, kde hledá chlápka, který by mohl vědět něco o jejich rodičích, pak najednou utíká před nepřáteli, přitom si stačí vyměnit těla, udělat si výlet do minulosti, pak s dostatkem sil stihne vyčarovat celkem slušnou magickou ochranu a nakonec si jako bonus osedlá temného mága.
* KONEC SPOILERU *
Pak ale přišla druhá polovina. Od druhé poloviny knihy se nám několik věcí rozjasňuje a na některé dostaneme i odpovědi. Jupí! Nicméně, žádný fanfáry nečekejte. Dialogy jsou svižnější, vysvětlení začínají mít obrysy hlavy i paty, ale celkově to není moc kvalitní čtení. Jedinou kapitolu, kterou jsem si fakt užívala, byla Cass a „strýček“ Marceo. ;-)

Dandulka
21.02.2015 5 z 5

Pro mne jsou tyhle knihy relaxační a moc ráda je čtu . Perfektní na vyčištění myšlenek.